Laat u alle ingewikkelde zaken bij het kopen van een huis in Spanje liever over aan iemand die er echt verstand van heeft of bent u een echte ‘zelfdoener’ en is ondersteuning op afstand voor u voldoende? Wij handelen in alle gevallen uitsluitend in uw belang, zitten vol goede tips en regelen echt alles voor u. En u betaalt gewoon een vast tarief, dus geen financiële verrassingen achteraf. Daarbij maakt het ons niet uit naar welk stukje Spanje uw voorkeur uitgaat, werken wij volledig onafhankelijk van makelaars en andere bemiddelaars en hebben wij ook geen verborgen commissie afspraken met makelaarskantoren, zodat wij tot het uiterste kunnen gaan in de onderhandelingen. En als u de kooprijs moet betalen? Dan doet u dat lekker veilig via de derdengeldenrekening van onze notaris.

Hoeveel begeleiding heeft u nodig?

Basis

Ondersteuning op afstand

Vast tarief:

€ 995,-

Kadastrale en register controle
Juridische recherche door advocaat
Ondersteuning tijdens het hele proces

Standaard

Volledige juridische begeleiding

Vast tarief:

€ 1.795,-

Complete juridische & kadastrale controle
Onderhandelen & controle koopcontract
Begeleiding en tolkfunctie bij de notaris

Compleet

Begeleiding van A tot Wonen

Vast tarief:

€ 2.895,-

Bouwkundige en juridische controle
Inclusief verzorging provisionele NIE
Volledige begeleiding tot en met de notaris


En dit doen wij voor u

Basis Standaard Compleet
Begeleiding bij bezichtiging
Waardebepaling
Bouwkundige controle
Controle register, hypotheek en op overige schulden
Controle aanwezigheid woonvergunning (cédula de habitabilidad)
Juridische begeleiding tijdens het hele proces
Biedingsstrategie
Advies bij onderhandeling
Onderhandeling voeren
Controleren reserverings-/koopovereenkomst
Verzorging provisionele NIE (maximaal 2 personen)
Termijnbewaking
Openen bankrekening bij Spaanse bank
Verzorging opstalverzekering
Op naam zetten elektra en water
Aanwezig bij eindinspectie
Begeleiding bij de notaris
Veilig en voordelig betalen via derdengeldenrekening
Vraagbaak tijdens hele traject
Vast tarief:
€ 995,-

Meer informatie
Vast tarief:
€ 1.795,-

Meer informatie
Vast tarief:
€ 2.895,-

Meer informatie

Het is helaas niet mogelijk om pakketten te combineren of niet afgenomen diensten te verrekenen.


Direct aankoopbegeleiding aanvragen

Wij werken in heel Spanje
Het maakt ons niet uit naar welk stukje Spanje uw voorkeur uitgaat. Met steunpunten in Alicante, Málaga en Barcelona is het voor ons erg eenvoudig om bij aankoopbegeleiding in heel Spanje te werken, van noord naar zuid en van oost naar west. Wij hebben door heel Spanje een perfect op elkaar ingespeeld netwerk opgebouwd, samengesteld uit betrouwbare, gerenommeerde specialisten, die elk hun bijdrage leveren om onze dienstverlening op het hoge peil te houden dat men al meer dan 25 jaar van ons gewend is. Hierdoor kunnen wij u niet alleen uitstekend adviseren over het door u aan te kopen huis, maar kunnen wij u vaak ook alles vertellen over uw nieuwe woonomgeving. Want niet zelden hebben wij al eerder een koper bijgestaan bij het kopen van een huis in dezelfde omgeving. Hoe prettig is dat?

Wij verzorgen meteen uw NIE
Als u in Spanje wilt gaan wonen heeft u voor praktisch alle instanties een NIE nodig. Het NIE is een Identificatienummer voor Buitenlanders (Número de Identificación de Extranjeros). Het is een uniek, persoonlijk en exclusief nummer voor buitenlanders. Het NIE is te vergelijken met het Nederlandse Burgerservicenummer (het oude sofinummer) en het Belgische Rijksregisternummer. Het NIE heeft u nodig voor het op naam zetten van een auto, belastingaangifte, het kopen van vastgoed, etc. Als u gebruikmaakt van het compleet pakket bij aankoopbegeleiding, is de verzorging van een provisionele NIE voor maximaal twee personen inbegrepen in ons tarief, mits de juridische levering plaatsvindt bij een met ons kantoor samenwerkende notaris. Heeft u voor meer dan twee kopers een NIE nodig, hanteren wij voor elke extra koper een meerprijs volgens ons tarief dat u hier terug kunt vinden.

Veilig betalen via derdengeldenrekening
In plaats van de eindbetaling te voldoen met een dure bankcheque van vaak 0,70% van de koopprijs voor niet residenten of een risicovolle overboeking vóór de juridische levering bij de notaris in Spanje, kunt u, indien u gebruik maakt van onze service aankoopbegeleiding met het compleet pakket, de eindbetaling van de kooprijs veilig plaatsen op de derdengeldenrekening van een met ons kantoor samenwerkende notaris waarna het bedrag, pas nadat de juridische levering heeft plaatsgevonden, door de notaris wordt uitgekeerd aan de verkoper. Een derdengeldenrekening is een aparte bankrekening die gebruikt wordt om gelden te beheren die toekomen aan derden. Deze gelden worden ‘derdengelden’ genoemd. Het betreffen gelden die niet bestemd zijn voor de houder van de derdengeldenrekening maar door een derde (cliënt of wederpartij) worden gestort en tijdelijk worden geparkeerd totdat het geld aan de uiteindelijke begunstigde kunnen worden uitgekeerd. Een derdengeldenrekening is beschermd in die zin dat er geen beslag op kan worden gelegd door schuldeisers van de houder van de rekening. Ook mogen de gelden die op de derdengeldenrekening geparkeerd staan niet worden meegenomen in een eventueel faillissement van de houder van de rekening. Zo wordt gewaarborgd dat de gelden altijd toekomen aan de begunstigde. In voorkomende gevallen kan een restitueerbare borgsom gesteld worden, waarvan de hoogte afhankelijk is van het land van herkomst en persoonlijke situatie.

Hoe kan het zo voordelig?
De meeste advocaten en aankoopmakelaars berekenen hun tarief voor aankoopbegeleiding in Spanje aan de hand van een percentage van de koopprijs, de courtage. Deze courtage bedraagt vaak 1 tot 1,5% van de koopprijs, met een minimum van enkele duizenden euro’s. Bij een koopprijs van € 350.000,- mag u dus al snel € 5.000,- of meer afrekenen en dan wordt in het meest gunstige geval alleen de inschrijving in het register gerechercheerd. Het is echter wel zo prettig om te weten hoe de bouwkundige staat van het object is en of de vraagprijs conform de marktwaarde is. Maar denk ook aan de begeleiding bij de notaris, het voeren van de onderhandeling en de begeleiding bij de eindinspectie. Tel de kosten van deze diensten op bij de gehanteerde courtage en de uiteindelijke kosten worden al snel meer dan verdubbeld. Onze voor Spanje unieke formule is anders, maar vooral eerlijker. Bij een aankoopopdracht werken wij niet met een percentage van de koopprijs, maar met een vaste, schriftelijk gegarandeerde pakketprijs waarin alle kosten van onze diensten zijn inbegrepen, inclusief de eerste reiskosten. En daar doet u uw voordeel mee.

Meer weten?
Een oriënterend gesprek verplicht u tot niets maar kan zeer verhelderend zijn. Wij zijn er zeker van dat ook u voordeel zult hebben bij onze brede expertise. Wilt u meer weten over aankoopbegeleiding in Spanje? Vul het formulier hieronder zo volledig mogelijk in en wij nemen op onze beurt zo spoedig mogelijk contact met u op, waarbij wij voldoende tijd voor u vrijmaken om u volledig te informeren. En wij spreken gewoon uw taal, dus dat is wel zo makkelijk.

Ja, ik wil graag meer informatie over aankoopbegeleiding