SPAANSE MARKTKENNIS MESSCHERP ONDERHANDELEN ZORGELOOS ONDERTEKENEN
Vanaf de allereerste bezichtiging gaan wij met u mee. Wij hebben alle kennis en data in huis om u goed te kunnen adviseren over de waarde en de staat van het huis dat u op het oog hebt. Wij kijken met andere ogen dan u en beantwoorden al uw vragen. Wij voeren namens u de onderhandelingen met de verkopende partij over de allerbeste voorwaarden en de scherpste prijs. Met meer dan 25 jaar ervaring als aankoopmakelaar in Spanje gaan we altijd voor het beste resultaat: een dik tevreden u! Als de koopovereenkomst is opgesteld, wordt die door onze huisadvocaat tot op de punten en komma’s gecheckt. We gaan pas akkoord als we zeker weten dat alles klopt en goed is vastgelegd. Alleen op die manier kunt u zorgeloos uw handtekening zetten.

Hoe werkt het?

1 Bezichtiging en waardebepaling
2 Technische en juridische aspecten
3 Bieden en onderhandelen
4 De koopovereenkomst
5 De overdracht
Stappen bekijken >>>

 

Wat zijn onze kosten?
Kiest u voor de aankoopmakelaar? Dan kiest u voor persoonlijke, volledige aankoopbegeleiding. Voor deze meest complete begeleiding hanteren wij een tarief van € 2.795,-. Bij het aangaan van de opdracht tot aankoopbegeleiding voldoet u 50% van onze courtage waarna wij meteen voor u aan de slag gaan. Heeft u zelf nog geen woning gevonden? Geen probleem. In dat geval starten wij met het zoeken van een woning volgens door u opgegeven specificaties. En dit doen wij door heel Spanje, bij door ons gecontroleerde makelaars, terwijl wij ook de voor u wellicht lastig te bereiken particuliere markt niet vergeten. Als uw droomwoning gevonden is, maken wij een afspraak met de verkopende partij om de woning, samen met u, te bezichtigen. Ook als u zelf al een woning bezichtigd heeft. Tijdens deze bezichtiging voeren wij meteen een bouwtechnische inspectie uit en maken wij een waardebepaling, zodat wij aan de hand van deze gegevens een nauwkeurige woninganalyse kunnen presenteren. Bent u aan de hand van onze analyse nog steeds enthousiast? Dan wordt het tijd voor de volgende fase: de onderhandeling. Als na de onderhandeling een akkoord is bereikt met de verkopende partij over de koopprijs, opleverdatum en eventuele andere voor u belangrijke zaken, completeert u onze courtage en concretiseren wij de afspraken in een koopovereenkomst of laten wij de koopovereenkomst door onze advocaat controleren als deze wordt opgemaakt door de verkopende partij. In het vermelde tarief zijn de reiskosten voor één heen- en terugrit inbegrepen volgens het bepaalde in de algemene voorwaarden.

Juridische controle
Wij voeren de onderhandeling met de verkopende partij voor u, maar altijd in overleg. We doen het tenslotte samen. Het spreekt voor zich dat wij alle aan ons beschikbaar gestelde documentatie juridisch laten controleren door onze advocaat, zodat u zeker weet dat er geen verborgen schulden aanwezig zijn op het pand, alle aanwezige bebouwing goed geregistreerd is in het kadaster en er geen vreemde zaken spelen met betrekking tot het gemeentelijk bestemmingsplan. En ja, ook deze juridische controle is gewoon inbegrepen in ons tarief. Zodra het koopcontract door alle partijen getekend is zorgen wij ervoor dat alle noodzakelijke documentatie bij de notaris komt te liggen en bewaken wij de termijn waarbinnen de woning moet passeren. Uiteraard zijn wij desgewenst ook bij de notaris in Spanje aanwezig om zaken uit te leggen of te vertalen als u de Spaanse taal niet machtig bent. En natuurlijk, ook als u daarna nog vragen hebt zijn wij er natuurlijk ook voor u. Lekker overzichtelijk dus, compleet en geen financiële verrassingen achteraf!

Meer weten?
Wilt u meer weten over aankoopbegeleiding in Spanje? Vul het formulier aan de rechterkant zo volledig mogelijk in en wij nemen op onze beurt zo spoedig mogelijk contact met u op, waarbij wij voldoende tijd voor u vrijmaken om u volledig te informeren. En wij spreken gewoon uw taal, dus dat is wel zo makkelijk.