Begeleiding vanaf dag één

Ook tijdens het bezichtigen
Heeft u een huis gevonden? Dan gaan wij mee bij het bezichtigen. Wij hebben alle kennis en data in huis om u goed te kunnen adviseren over de waarde en de staat van het huis dat u op het oog hebt. Wij kijken met andere ogen dan u en beantwoorden al uw vragen.

Messcherp onderhandelen

Wij gaan voor een dik tevreden u
Wij voeren namens u de onderhandelingen met de verkopende partij over de allerbeste voorwaarden en de scherpste prijs. Met meer dan 25 jaar ervaring als aankoopmakelaar in Spanje gaan we altijd voor het beste resultaat: een dik tevreden u!

Zorgeloos ondertekenen

Complete controle door onze advocaat
Als het koopcontract is opgesteld, wordt die door onze advocaat tot op de punten en komma’s gecheckt. We gaan pas akkoord als we zeker weten dat alles klopt en goed is vastgelegd. Alleen op die manier kunt u zorgeloos uw handtekening zetten.

Hoe werkt het?

1 Bezichtiging en waardebepaling
2 Technische en juridische aspecten
3 Bieden en onderhandelen
4 De koopovereenkomst
5 De overdracht
Stappen bekijken >>>

Wat zijn onze kosten?
Kiest u voor de Aankoopmakelaar Compleet? Dan kiest u voor persoonlijke, volledige aankoopbegeleiding. Voor deze meest complete begeleiding hanteren wij een tarief van € 2.795,-. Dit is ruim 30% voordeliger dan wanneer u de in het pakket aangeboden diensten separaat afneemt, wat neerkomt op een direct verdiend voordeel van bijna € 900,-. Dus tel uit uw winst! Bij het aangaan van de opdracht tot aankoopbegeleiding voldoet u 50% van onze courtage waarna wij meteen voor u aan de slag gaan. Het tweede deel van onze courtage completeert u pas als wij een significant akkoord hebben bereikt met de verkopende partij over de koopprijs en eventuele andere voor u belangrijke zaken.

Assistentie bij het zoeken van een woning
Heeft u zelf nog geen woning gevonden? Geen probleem. In dat geval helpen wij u zoeken naar een woning volgens door u vooraf opgegeven specificaties. Wij geven u handige tips en introduceren u bij de betere woningportaals. Gaat het zoeken u niet zo goed af? Ook geen probleem. Met onze handige zoekservice zoeken wij voor u bij door ons gecontroleerde makelaars, terwijl wij ook de voor u wellicht lastig te bereiken particuliere markt niet vergeten. En hierbij maakt het ons niet uit naar welk stukje Spanje uw voorkeur uitgaat.

Vervolgstappen
Als uw droomwoning gevonden is, maken wij een afspraak met de verkopende partij om de woning, samen met u, te bezichtigen. Tijdens deze bezichtiging voeren wij meteen een bouwtechnische inspectie uit en maken wij een waardebepaling, zodat wij aan de hand van deze gegevens een nauwkeurige woninganalyse kunnen presenteren. Bent u aan de hand van onze analyse nog steeds enthousiast? Dan wordt het tijd voor de volgende fase: de onderhandeling. Als na de onderhandeling een akkoord is bereikt met de verkopende partij over de koopprijs, opleverdatum en eventuele andere voor u belangrijke zaken, concretiseren wij de afspraken in een koopovereenkomst of laten wij de koopovereenkomst door onze advocaat controleren als deze wordt opgemaakt door de verkopende partij.

Juridische controle
Wij voeren de onderhandeling met de verkopende partij voor u, maar altijd in overleg. We doen het tenslotte samen. Het spreekt voor zich dat wij alle aan ons beschikbaar gestelde documentatie juridisch laten controleren door onze advocaat, zodat u zeker weet dat er geen verborgen schulden aanwezig zijn op het pand, alle aanwezige bebouwing goed geregistreerd is in het kadaster en er geen vreemde zaken spelen met betrekking tot het gemeentelijk bestemmingsplan. En ja, ook deze juridische controle is gewoon inbegrepen in ons tarief. Zodra het koopcontract door alle partijen getekend is zorgen wij ervoor dat alle noodzakelijke documentatie bij de notaris komt te liggen en bewaken wij de termijn waarbinnen de woning moet passeren. Uiteraard zijn wij desgewenst ook bij de notaris in Spanje aanwezig om zaken uit te leggen of te vertalen als u de Spaanse taal niet machtig bent. En natuurlijk, ook als u daarna nog vragen hebt zijn wij er natuurlijk ook voor u. Lekker overzichtelijk dus, compleet en geen financiële verrassingen achteraf!

Bankrekening en hypotheekcheck
Als u een huis wilt kopen in Spanje, is het handig om een bankrekening te openen voor het betalen van bijvoorbeeld de woonlasten. Als u nog geen NIE heeft, kan dit soms lastig zijn. Ons kantoor heeft echter prima afspraken met een landelijk werkende bank waar wij voor residenten en niet residenten een bankrekening kunnen openen, waarbij het niet direct uitmaakt of u in het bezit bent van een NIE. Wellicht heeft u ook een stukje financiering nodig voor de aankoop van uw woning. In dat geval is het raadzaam om vooraf een hypotheekcheck uit te laten voeren, zodat u globaal weet wat uw mogelijkheden zijn. Zowel het openen van een bankrekening als een hypotheekcheck zijn in ons tarief inbegrepen als u besluit gebruik te maken van onze dienst Aankoopbegeleiding. Voer nu een hypotheekcheck uit…

Meer weten?
Wilt u meer weten over Aankoopmakelaar Compleet? Vul het formulier aan de rechterkant zo volledig mogelijk in en wij nemen op onze beurt zo spoedig mogelijk contact met u op, waarbij wij voldoende tijd voor u vrijmaken om u volledig te informeren. En wij spreken gewoon uw taal, dus dat is wel zo makkelijk.

Het afnemen van separate diensten, al dan niet bedoeld voor de aankoop van een en hetzelfde object, geeft geen recht op enige korting of restitutie op het tarief van in pakket of separaat aangeboden diensten.