Laat u alle ingewikkelde dingen bij het aankopen van een huis in Spanje liever over aan iemand die er echt verstand van heeft? Dan bent u waarschijnlijk een ‘Latendoener’. Neem dan Jan Nicolas Consultancy als uw persoonlijke aankoopmakelaar mee. Wij handelen uitsluitend in uw belang, zitten vol goede tips en regelen echt alles voor u. En u betaalt gewoon een vaste courtage, dus geen financiële verrassingen achteraf. Daarbij werken wij volledig onafhankelijk van andere makelaars en hebben dan ook geen verborgen commissie afspraken met onze collega’s, zodat wij tot het uiterste kunnen gaan in de onderhandelingen. Bekijk hier de stappen:

1. Bezichtiging en waardebepaling
Heeft u nog geen NIE? Maak dan eerst een afspraak voor het aanvragen van een NIE bij de desbetreffende instanties. Op deze pagina leest u er alles over. De wachttijd kan tegenwoordig flink oplopen, dus hoe eerder dit gebeurt, hoe beter. Ondertussen helpen wij u zoeken naar een woning volgens door u vooraf opgegeven specificaties. Wij geven u handige tips en introduceren u bij de betere woningportaals. Gaat het zoeken u niet zo goed af? Geen enkel probleem. Met ons handige zoekservice zoeken wij voor u bij door ons gecontroleerde makelaars, terwijl wij ook de voor u wellicht lastig te bereiken particuliere markt niet vergeten. En hierbij maakt het ons niet uit naar welk stukje Spanje uw voorkeur uitgaat. Zodra u een leuke, passende woning gevonden heeft maken wij een afspraak met de verkopende partij om de woning, samen met u, te bezichtigen. Wij gaan graag met u mee want wij kijken met andere ogen dan u en letten overal op! We hebben namelijk niet voor niets meer dan 25 jaar ervaring in Spanje. Daarbij levert een bezichtiging altijd vragen op die door ons op locatie vaak makkelijker te beantwoorden zijn, omdat bepaalde zaken daar eenvoudiger te verduidelijken zijn. Bovendien hebben we beschikbare data om u goed te adviseren over de waarde en de staat van het huis. Zo komt u dus niet snel voor verrassingen te staan.

2. Technische en juridische aspecten
Een huis koopt u niet elke dag en zeker niet in een ander land. In Spanje zijn de bouwnormen anders dan u in uw thuisland gewent bent. Om zeker te zijn dat bouwkundig alles in goede staat is, checken wij in samenspraak met onze architect dan ook alle bouwkundige ins en outs. Daarnaast doen wij een kadastraal onderzoek en controleren, daar waar mogelijk, de vermelde oppervlaktes van het huis en het perceel. En als u daarna nog steeds tevreden bent zoekt onze advocaat alle juridische zaken tot op de bodem uit en controleert hij meteen of er mogelijk verborgen hypotheken of overige lasten zijn waar u na aankoop niet voor op wilt draaien. U wilt gewoon weten dat het goed zit. Nou, wij ook.

3. Bieden en onderhandelen
Als ervaren aankoopmakelaar in Spanje weten wij precies wat u moet bieden om uit te komen op uw ideale aankoopprijs. Vooraf bespreken wij met u de prijs die u wenst te betalen en zullen wij u adviseren daar waar nodig. Dan komt het spannendste moment; het uitbrengen van een eerste bod. Geen zorgen, we onderhandelen namens u en doen dit altijd in overleg. Tijdens het onderhandelen gaan we tot het uiterste om het huis aan te kopen. Tegen de meest gunstigste voorwaarden en scherpste prijs natuurlijk. Daar zijn we tenslotte makelaar voor.

> DE REST KAN IK ZELF WEL

4. De koopovereenkomst
Als u een huis in Spanje koopt, moet u er goed op letten dat alle stukken kloppen en op tijd worden ingediend. Daarbij worden alle documenten in de regel opgemaakt in het Spaans. Daarom controleren wij alles voor u en vertalen wij elk document mondeling over het geheel. De koopovereenkomst wordt zorgvuldig gecheckt en we houden de termijnen scherp in de gaten. Daar heeft u dus geen omkijken naar. Als alle afspraken goed zijn vastgelegd, kunt u zonder stress uw handtekening zetten.

5. De overdracht
Nog een laatste check voordat het huis van u is! Wij zijn erbij tijdens de inspectie voordat we naar de notaris in Spanje gaan om de staat van huis nog een keer te controleren en vragen te beantwoorden. Is alles in orde? Dan kunt u naar de notaris om te tekenen voor uw nieuwe thuis! En ja, ook daar zijn wij desgewenst bij om op te treden als uw persoonlijke tolk en om zaken te verduidelijken. En mocht u niet in de positie zijn om zelf te tekenen? Geen enkel probleem! Met een notariële machtiging via een met ons samenwerkende notaris in Nederland kan onze advocaat dit voor u doen. En daarna? Ja, ook nadat u de trotse eigenaar bent geworden van uw Spaanse woning zijn wij er om vragen te beantwoorden, u te adviseren bij bijvoorbeeld het inschrijven van de kinderen op de nieuwe school, of het aanvragen van telefoon en internet.

Meer weten?
Wilt u meer weten over Aankoopmakelaar Compleet? Vul het formulier aan de rechterkant zo volledig mogelijk in en wij nemen op onze beurt zo spoedig mogelijk contact met u op, waarbij wij voldoende tijd voor u vrijmaken om u volledig te informeren. En wij spreken gewoon uw taal, dus dat is wel zo makkelijk.