Waarschijnlijk kunt u bepaalde zaken heel goed zelf. Maar als u de taal niet (goed genoeg) machtig bent, kan het toch prettig zijn als er iemand met verstand van zaken met u meekijkt, zonder dat u meteen gebruik dient te maken van onze service Aankoopmakelaar Compleet en moet betalen voor zaken die u wellicht helemaal niet nodig heeft. Voor ‘Zelfdoeners die wat meer zekerheid wensen’ houden we het daarom makkelijk én betaalbaar met onze service ‘Aankoopmakelaar Plus’. Op deze pagina vindt u de stappen die u zelf neemt, met een deskundige hulp achter de schermen:

1. Wij helpen u met zoeken maar u doet zelf de bezichtiging
Heeft u nog geen NIE? Maak dan eerst een afspraak voor het aanvragen van een NIE bij de desbetreffende instanties. Op deze pagina leest u er alles over. De wachttijd kan tegenwoordig flink oplopen, dus hoe eerder dit gebeurt, hoe beter. Ondertussen helpen wij u zoeken naar een woning volgens door u vooraf opgegeven specificaties. Wij geven u handige tips en introduceren u bij de betere woningportaals. Gaat het zoeken u niet zo goed af? Geen enkel probleem. Met ons handige zoekservice zoeken wij voor u bij door ons gecontroleerde makelaars, terwijl wij ook de voor u wellicht lastig te bereiken particuliere markt niet vergeten. En hierbij maakt het ons niet uit naar welk stukje Spanje uw voorkeur uitgaat. Zodra u een leuke, passende woning gevonden heeft is het tijd voor een bezichtiging. Wij maken voor u de afspraak, maar de bezichtiging doet u gewoon zelf. Dat lijkt heel spannend, maar als u meer wilt weten over waar u op moet letten en wat u moet vragen, zit uw Aankoopmakelaar steeds voor u klaar.

2. Wij analyseren de gewenste woning
Als u na de bezichtiging nog steeds enthousiast bent, nemen wij voor u contact op met de verkopende partij en vragen alle noodzakelijke gegevens op voor het maken van een woninganalyse. Daarna nemen we alles wat er te weten is over het huis goed met u door. Uw persoonlijke makelaar heeft alle relevante data namelijk bij de hand. Vierkantemeterprijzen, recent verkochte woningen in de buurt, de concurrentie in de markt. Ideaal. Bent u na de bezichtiging van mening dat het wellicht toch verstandig kan zijn om de woning bouwkundig te laten inspecteren? Geen enkel probleem. In dat geval maakt u gewoon gebruik van onze service ‘Bouwkundige inspectie‘. Maar ook voor een additionele waardebepaling kunt u bij ons terecht.

3. Wij onderhandelen voor u
Na de woninganalyse bereiden we, samen met u, het openingsbod voor. Hoe hoog zetten we in om de woning uiteindelijk voor ‘uw’ prijs aan te kopen? We nemen alles vooraf goed met u door en spreken, indien mogelijk, een verwachting uit van de uiteindelijke aankoopprijs. Na het bepalen van het openingsbod nemen wij uit uw naam contact op met de verkopende partij om uw bod uit te brengen. En dan begint het grote wachten. Na het openingsbod krijgen wij, als het goed is, een tegenbod en starten de onderhandelingen die wij u uit handen nemen. Tijdens de onderhandelingen houden wij u van elke stap op de hoogte, zodat u precies weet wat er gebeurt. Samen gaan we voor de scherpste prijs en de meeste gunstige voorwaarden. En vanaf het allereerste moment zijn wij voor u de contactpersoon met de verkopende partij, gewoon in uw eigen taal. Hoe makkelijk is dat?

> TOCH LIEVER VOLLEDIGE ONDERSTEUNING?

4. Juridische controle van documenten
Hebben wij namens u overeenstemming over de koopprijs bereikt? Dan gaan we over tot de afronding van de koop. We maken de koopovereenkomst op of controleren deze als die wordt opgemaakt door de verkopende partij. Uiteraard controleert onze advocaat alle beschikbaar gestelde documenten en het aan te kopen object op mogelijke hypotheekbezwaring. Om het voor u nog makkelijker te maken houden wij alle belangrijke termijnen in de gaten, zodat u zich daar niet druk om hoeft te maken en niets vergeten wordt. Tot de overdracht kunt u bij ons terecht voor antwoord op al uw vragen en handige tips. Het transport bij de notaris in Spanje doet u alleen, maar ook daar kunnen wij u met onze service ‘Tolkfunctie bij de notaris‘ uitstekend van dienst zijn, als u dat noodzakelijk vindt.

5. Vraagbaak tijdens het hele proces
Met onze service Aankoopmakelaar Plus zijn wij uw persoonlijk makelaar op afstand. Wij begeleiden u tijdens het hele aankoopproces op afstand. Heeft u op enig moment een vraag? Dan kunt u contact opnemen met uw persoonlijke makelaar. Gewoon om even te sparren, als dat nodig is. Voor de momenten dat het u allemaal toch net even iets té spannend wordt. En wilt u gebruik maken van diensten die niet standaard in onze service Aankoopmakelaar Plus inbegrepen zijn? Geen enkel probleem. U mag altijd tussentijds besluiten een bepaalde dienst additioneel af te nemen.

Meer weten?
Wilt u meer weten over Aankoopmakelaar Plus? Vul het formulier aan de rechterkant zo volledig mogelijk in en wij nemen op onze beurt zo spoedig mogelijk contact met u op, waarbij wij voldoende tijd voor u vrijmaken om u volledig te informeren. En wij spreken gewoon uw taal, dus dat is wel zo makkelijk.