In Spanje is het gebruikelijk dat de makelaar de belangen van zowel de koper als de verkoper behartigt. Jammer genoeg leidt die belangenverstrengeling bij het kopen van een huis in Spanje vaak tot ontevredenheid bij één van beide partijen. En niet zelden is dit de koper van het huis. De makelaar heeft namelijk een commercieel belang bij het verkopen van het huis, waardoor hij eerder voor het belang van de verkoper zal kiezen dan voor het belang van de koper. Om deze belangenverstrengeling te voorkomen is het in Spanje gebruikelijk om een onafhankelijk specialist in te schakelen voor aankoopbegeleiding bij het kopen van een huis. Jan Nicolas is zo’n specialist en kan u wijzen op de valkuilen, objectief de bouwkundige staat en waarde van de woning bepalen en u bijstaan in het gehele, vaak complexe koopproces.

Aankoopmakelaar of aankoopcoach?
Een aankoopmakelaar is geen aankoopcoach. Het belangrijkste verschil is dat een aankoopmakelaar met u meegaat naar bezichtigingen, de eindinspectie en de notaris in Spanje, terwijl een aankoopcoach hulp biedt op afstand. Met een aankoopmakelaar staat Jan Nicolas u vanaf de tweede bezichtiging tot het tekenen van de akte van levering bij de notaris aan uw zijde. Een uitgebreide dienstverlening dus. Met de aankoopcoach kiest u voor professionele hulp op afstand van een specialist van Jan Nicolas die u gewoon belt of mailt als u advies nodig hebt over de aankoop van een woning. De coach staat van begin tot eind voor u klaar om u van het beste aankoopadvies te voorzien en al uw vragen te beantwoorden.

Toch liever een coach op afstand?
Kies dan voor een aankoopcoach van Jan Nicolas. Hij of zij begeleidt u op afstand, zorgt voor een juridische check, staat klaar met deskundig advies en beantwoord al uw vragen.
Meer informatie over de aankoopcoach

Wat doet de aankoopmakelaar voor u?

 • Begeleiding bij bezichtigingen
  Uw persoonlijke aankoopmakelaar gaat vanaf de tweede bezichtiging met u mee om het huis te bezichtigen. We letten overal op! Bovendien hebben we beschikbare data om u goed te adviseren over de waarde en de staat van het huis. Zo komt u dus niet snel voor verrassingen te staan. U krijgt een bundel voor maximaal 3 bezichtigingen. Is uw bundel op? geen enkel probleem. U kunt eenvoudig telefonisch of per e-mail een nieuwe bundel aanvragen, waarbij u zelf bepaalt hoeveel extra bezichtigingen u nodig heeft. Voor € 175,- per woning gaan wij weer graag met u mee.
 • Waardebepaling
  Wij hebben alle relevante data bij de hand. Vierkantemeterprijzen, de concurrentie in de markt. Ideaal. Zo ziet u niks over het hoofd. Op basis van al die informatie helpen we u met de waardebepaling en de juiste biedingsstrategie.
 • Bouwkundige en juridische controle
  U koopt niet elke dag een huis in Spanje. Onze in Spaans vastgoed gespecialiseerde advocaat zoekt daarom alle juridische zaken tot op de bodem uit. Is het huis juist geregistreerd? Is er een woonvergunning aanwezig? Hoe zit het met het bestemmingsplan? Is het huis bezwaard met een hypotheek of andere schulden? We doen tevens een kadastraal onderzoek, naar oppervlaktes en erfscheidingen bijvoorbeeld. Tijdens de bezichtiging checkt uw aankoopmakelaar in overleg met onze architect meteen de bouwkundige staat van de woning. U wilt wil gewoon weten dat het goed zit. Nou, wij ook.
 • Biedingsstrategie bepalen
  Als y besluit een bod uit te willen brengen, dan bereiden we samen met u het openingsbod voor. We nemen alles goed met u door, laten u onze verwachting weten over de eindprijs en brengen vervolgens namens  het openingsbod uit.
 • Onderhandelingen
  Uw aankoopmakelaar doet namens u de onderhandelingen met de verkopende partij, zodat u meer kans maakt. Wij spreken de taal, kennen de gebruiken in Spanje en met meer dan 25 jaar ‘Spanje ervaring’ kunnen wij gerust stellen dat wij elk trucje kennen. . Als ervaren onderhandelaars gaan we altijd voor het beste resultaat: een dik tevreden u!
 • Controle koopovereenkomst
  Overeenstemming bereikt? Dan checken wij de koopovereenkomst of maken deze op als dit zo wordt overeengekomen. Uiteraard leggen wij alles goed uit in uw eigen taal, zodat u weet welke verplichting u aangaat, dat alles klopt en de afspraken goed zijn vastgelegd. U hoeft alleen nog een krabbeltje te zetten. Dat is kopen zonder zorgen.
 • Termijnbewaking
  Nadat alles getekend is, staan wij nog steeds voor u klaar. Zo houden wij de termijnen in de gaten en tot de overdracht kun u bij ons terecht voor al uw vragen en handige tips. Lekker makkelijk, want zo weet u zeker dat u niets vergeet!
 • Opleveringsinspectie
  Wordt het huis opgeleverd zoals met u is afgesproken? Is het huis vrij van huurders? Zij alle eventuele overgenomen roerende zaken daadwerkelijk aanwezig? Is het huis in de staat zoals tijdens de laatste bezichtiging? Allemaal zaken die in orde dienen te zijn voordat u overgaat tot de laatste stap: het tekenen van bij de Spaanse notaris. Wij begeleiden u uiteraard bij deze eindinspectie. Dit gebeurt meestal op dezelfde dag als van het transport van de koopakte bij de notaris of de dag ervoor.
 • Begeleiding bij de notaris in Spanje
  De Spaanse notaris mag de koopakte niet laten passeren als u niet of niet voldoende Spaans spreekt. In dat geval dient u zelf te zorgen voor een daartoe kundige tolk. Wij begeleiden u echter volledig bij de Spaanse notaris en dragen zorg voor een mondelinge vertaling van alle stukken, zodat u weet wat u gaat ondertekenen.
 • Controleren notariële afrekening
  Enkele dagen na het transport van de koopakte stuurt de notaris de eindafrekening naar ons kantoor, zodat wij deze aan u kunnen doen toekomen. Voordat wij de eindafrekening naar u doorsturen, leggen wij deze voor aan onze advocaat ter controle. Pas als de advocaat groen licht geeft, kunt u de eindafrekening voldoen, zodat u zeker weet dat u niet teveel gaat betalen.
 • Persoonlijke vraagbaak
  U kunt tijdens het hele traject bij uw makelaar terecht voor al uw vragen. En ja, ook als u de sleutel reeds ontvangen heeft, zijn wij er nog voor u. U mag ons altijd even bellen voor vragen als u er zelf niet uitkomt. Wat voor u soms een onoverkomelijk probleem lijkt, blijkt voor ons vaak een fluitje van een cent.

Wij werken in heel Spanje
Met de aanwezigheid van kantoren aan de Costa Blanca en de Costa del Sol is het voor ons erg eenvoudig om bij aankoopbegeleiding in heel Spanje te werken, inclusief de eilanden als bijvoorbeeld Ibiza, Mallorca, Gran Canaria en Tenerife. Hierdoor maakt het ons niet uit naar welk stukje Spanje uw voorkeur uitgaat en zijn wij altijd op een redelijke afstand van u gevestigd, waardoor bijna elke locatie binnen maximaal enkele uren rijden bereikbaar is. Doordat wij dit al meer dan 25 jaar doen, kennen wij de meest populaire gebieden op ons duimpje en weten wij ook aardig de weg in de minder gebruikelijke Spaanse regio’s. In de onderhandeling met de verkopende partij bent u de enige die wij adviseren. Wij hebben namelijk geen enkele verplichting jegens de verkopende partij en geen verbintenis met de woning waarin u geïnteresseerd bent. Om misverstanden te voorkomen bieden wij zelf geen woningen te koop aan en zijn wij louter actief en volledig gespecialiseerd in aankoopbegeleiding in Spanje en alle zaken die daarmee te maken hebben.

Ons tarief
Voor onze dienst Aankoopmakelaar hanteren wij een tarief van € 2.795,-. Bij het aangaan van de opdracht voldoet u 50% van onze courtage waarna wij meteen voor u aan de slag gaan. Het tweede deel van onze courtage completeert u pas als wij een significant akkoord hebben bereikt met de verkopende partij over de koopprijs. De op deze pagina genoemde diensten worden in pakketvorm aangeboden tegen het hier vermelde tarief. Het niet afnemen van één of meerdere van de genoemde diensten geeft derhalve geen recht op enige financiële compensatie of korting. Als u geen gebruik wenst te maken van de diensten in pakketvorm, bieden wij u de mogelijkheid om een of meerdere van de genoemde diensten separaat af te nemen tegen het bij ons kantoor geldende tarief per dienst.

Meer weten?
Een oriënterend gesprek verplicht u tot niets maar kan zeer verhelderend zijn. Wij zijn er zeker van dat ook u voordeel zult hebben bij onze brede expertise. Wilt u meer weten over de aankoopmakelaar in Spanje? Vul het formulier aan de rechterkant zo volledig mogelijk in en wij nemen op onze beurt zo spoedig mogelijk contact met u op, waarbij wij voldoende tijd voor u vrijmaken om u volledig te informeren. En wij spreken gewoon uw taal, dus dat is wel zo makkelijk.