Hoe werkt het basis pakket?

Direct aankoopbegeleiding aanvragen


1. Op zoek naar uw droomhuis
Met de komst van het internet is het zoeken van een huis onder de Spaanse zon een stuk eenvoudiger geworden. Ongetwijfeld struint u reeds alle huizensites al af. Heeft u het huis van uw dromen gespot? Dan is het tijd voor een bezichtiging. U maakt zelf de afspraak met de verkoper en doet ook de bezichtiging zelf. Maar u gaat zeker niet onvoorbereid naar het te bezichtigen huis toe. Vooraf nemen wij met u door wat u wel en wat u zeker niet moet zeggen en geven wij u enkele handige tips, zodat u beslagen ten ijs komt. Uiteraard kunt u altijd even met ons sparren, mocht u daar behoefte aan hebben. Ook als u bezig bent met de bezichtiging en ter plekke vragen heeft.
2. Vragen, vragen en nog eens vragen
Tijdens de bezichtiging komen de vragen. Klopt de registratie van de woning? Is het huis bezwaard met een hypotheek? Welke voorbehouden kan ik maken? Hoe zit het met het bestemmingsplan? Moet ik al een bod doen of is het verstandiger om nog even te wachten? Geen zorgen. Dergelijke zaken legt u gewoon op ons bordje. Daar zijn wij namelijk voor. Als u naar aanleiding van de bezichtiging nog steeds enthousiast bent, nemen wij alle tijd om uw vragen te beantwoorden en zaken die vooraf duidelijk gemaakt kunnen worden voor u uit te zoeken. Dat noemen wij kopen zonder zorgen.
3. Het openingsbod en onderhandeling
U wilt er voor gaan? Dan bereiden we het openingsbod voor als u besloten heeft dat u voor dit huis wilt gaan. We nemen alles uitgebreid met u door en zorgen dat u niets vergeet. U neemt zelf contact op met de verkopende partij om uw bod uit te brengen. Als een echte pro! Maar uw persoonlijke adviseur staat tijdens de onderhandelingen achter de schermen voor u klaar. Met zijn of haar advies vergroot u uw kansen en komt u tot de beste koop. Wordt er een tegenvoorstel gedaan? Dan bespreekt u dit met uw adviseur, waarna u een goed advies krijgt over de volgende stap. U hebt echter altijd zelf de touwtjes in handen en bepaalt altijd zelf welk voorstel u daadwerkelijk doet bij de verkopend makelaar.
4. Juridische controle
Het bod is geaccepteerd! Normaal gesproken gaat u nu een reserveringsovereenkomst aan, zodat de woning ‘van de markt gehaald kan worden’. U voldoet een vooraf overeengekomen reserveringsbetaling waarna wij een bepaalde periode de tijd hebben om zaken als aanwezigheid vergunningen, kadastrale registratie, etc, kunnen controleren. In de tussentijd houden wij ook de termijnen in de gaten van eventueel overeengekomen ontbindende voorwaarden. Is alles in orde? Dan gaat u, nadat wij gecontroleerd hebben of alle overeengekomen zaken ook daadwerkelijk zijn opgenomen, een koopovereenkomst aan en completeert u de aanbetaling als dit zo is afgesproken.
5. Eindinspectie en overdracht
Wordt het huis opgeleverd zoals met u is afgesproken? Is het vrij van huurders? Zijn alle overgenomen roerende zaken daadwerkelijk aanwezig? Is het huis in de staat zoals tijdens de laatste bezichtiging? Allemaal zaken die in orde dienen te zijn voordat u overgaat tot de laatste stap: het tekenen bij de Spaanse notaris. Tijdens de eindinspectie, die meestal op dezelfde dag als van het transport van de koopakte bij de notaris of de dag ervoor plaats zal vinden, kunnen wij u op afstand begeleiden. Voordat u naar de notaris gaat hebben wij nog even contact om uit te leggen wat u kunt verwachten en u te helpen herinneren welke zaken u zelf dient mee te nemen. Vergeet in ieder geval uw paspoort en NIE niet. U zult zeker niet de eerste zijn…

Klaar om aan de slag te gaan?
Met het basis pakket kiest u voor professionele hulp op afstand van een specialist die u gewoon kunt bellen of mailen als u advies nodig hebt over de aankoop van een woning. Wij staan van begin tot eind voor u klaar om u van het beste aankoopadvies te voorzien en al uw vragen te beantwoorden. Bij het basis pakket zijn de volgende diensten inbegrepen in ons tarief:

Controle op hypotheekbezwaring en overige schulden
Controle van alle noodzakelijke vergunningen
Controle aanwezigheid woonvergunning (cédula de habitabilidad)

Controle van de reserverings- of koopovereenkomst
Biedingsstrategie en advies bij onderhandeling van de woning
Bewaking van de betaaltermijnen van de woning
Verzorging opstalverzekering

Persoonlijke vraagbaak tijdens het hele traject

Ons tarief?

€ 995,-*

Wilt u gebruikmaken van het basis pakket bij aankoopbegeleiding? Dan hanteren wij een vast tarief van € 995,-, welke u middels vooruitbetaling voldoet, waarna u meteen gebruik kunt maken van onze diensten. Bij objecten die gekwalificeerd zijn als ‘Rustica’ en/of nieuwbouwwoningen volgt een bijtelling op ons tarief van € 295,- in verband met het significante meerwerk dat dergelijke objecten met zich meebrengen. De op deze pagina genoemde diensten worden in pakketvorm aangeboden tegen een all-in tarief. Als u geen gebruik wenst te maken van de diensten in pakketvorm, bieden wij de mogelijkheid om een of meerdere van de genoemde diensten separaat af te nemen tegen het geldende tarief per dienst. Voor commerciële objecten gelden afwijkende tarieven.

Meer weten?
Een oriënterend gesprek verplicht u tot niets maar kan zeer verhelderend zijn. Wij zijn er zeker van dat ook u voordeel zult hebben bij onze brede expertise. Wilt u meer weten over het basis pakket bij aankoopbegeleiding? Vul het formulier hieronder zo volledig mogelijk in en wij nemen op onze beurt zo spoedig mogelijk contact met u op, waarbij wij voldoende tijd voor u vrijmaken om u volledig te informeren. En wij spreken gewoon uw taal, dus dat is wel zo makkelijk.

Ja, ik wil graag meer informatie over het basis pakket

Fout: Contact formulier niet gevonden.