Maakt u gebruik van onze service aankoopbegeleiding en bent u dusdanig enthousiast geworden over een woning dat u graag een bod wilt uitbrengen? Dan kan dat via onderstaand biedingsformulier. Het invullen en versturen van uw bod houdt niet in dat u in onderhandeling bent getreden. Vooraf hebben we eerst nog even contact. Pas daarna wordt uw bod door ons voorgelegd aan de verkoper. Deze kan het bod accepteren, een tegenvoorstel doen of het bod afwijzen.

Wat is een goed bod?
Wellicht is in uw oor gefluisterd dat u standaard 10 tot 15% van de vraagprijs af kunt doen bij het uitbrengen van een bod. Helaas, dat is niet meer van deze tijd. Dat komt in de eerste plaats omdat de Spaanse belastingdienst zowel koper als verkoper met een flinke naheffing opzadelt, uiteraard compleet met boete, als een woning onder de kadastrale waarde verkocht wordt. Daarbij wordt een te laag bod vaak als beledigend gezien. In Spanje dient het bod aan te geven wat u ongeveer voor de woning wilt betalen. Het begrip ‘openingsbod’ is een Spanjaard dan ook vreemd. U geeft aan wat u wilt betalen en de verkoper geeft hierop aan wat hij of zij voor de woning wenst te krijgen. Zitten die twee bedragen bij elkaar in de buurt, dan komt het vaak wel goed. Is het verschil te groot, dan is de kans reëel dat de verkoper, door de ‘grove belediging’ bij de vraagprijs blijft en de onderhandeling stopt.

Voorbehouden
Vaak over het hoofd gezien, de voorbehouden of ontbindende voorwaarden in een bod. Deze kunnen zwaar meewegen in de beslissing van de verkoper. Ook in Spanje kent men dit begrip, al is de periode van ontbindende voorwaarden voor bijvoorbeeld het krijgen van een hypotheek korter dan in uw thuisland. In Spanje gaat men er van uit dat u al weet of u een financiering kunt krijgen en wordt de periode die de bank nodig heeft, vaak drie tot vier weken, lang genoeg geacht om uw financiële zaken in orde te brengen. Geeft u in het vak voor eventuele toelichtingen een omschrijving van het door u gewenste voorbehoud, zoals bijvoorbeeld hoogte van het noodzakelijke hypotheekbedrag.

Opleveringsdatum
Het komt helaas nog vaak voor dat de opleveringsdatum wordt vergeten in een bod. U kunt zich voorstellen dat een verkoper gaat twijfelen over de kersverse koper, wanneer hij of zij te horen krijgt dat de koper pas over een jaar de woning wenst te betrekken. Het is daarom van belang om deze voorkeur goed kenbaar te maken, idealiter ook te matchen met de voorkeur van de verkoper zelf. Geef bij uw bod de uiterste datum aan waarop u naar de notaris wenst te gaan voor het ondertekenen van de koopakte. Die datum is altijd naar voren te schuiven. Niet naar achteren. Wees hierin reëel en hou rekening met de tijd die een hypotheekverstrekker mogelijk nodig heeft voor het afronden van uw hypotheekaanvraag.

Eerst nog even sparren
Om misverstanden te voorkomen, maar ook om te voorkomen dat u misschien voor u belangrijke zaken vergeet door te geven in de spanning van het moment, vragen wij u, als u een bod wilt uitbrengen, het onderstaande biedingsformulier zo volledig mogelijk in te vullen. Het geeft u de mogelijkheid om rustig over een bod na te denken. En nee, wij brengen uw bod niet meteen uit aan de verkopende partij. Wij begrijpen namelijk als geen ander dat u eerst de te volgen biedingsstrategie wilt doorspreken voordat u uw bod uitbrengt. Na ontvangst van uw bod nemen wij dan ook eerst even contact met u op. Gewoon om nog even te sparren voordat wij uw bod uit uw naam gaan uitbrengen.

Ja, ik wil graag een bod uitbrengen

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Aanhef
Voor- en achternaam
Ontbindende voorwaarden
Naam verkoper of makelaar
Algemene Voorwaarden

Met het versturen van uw bod bent u nog niet in onderhandeling en heeft u ook geen enkele koopverplichting. Vooraf hebben wij nog even contact om uw bod door te spreken.