Hoe werkt het compleet pakket?

Boek een GRATIS consult


1. Bezichtiging en waardebepaling
Heeft u het huis van uw dromen nog niet gevonden? Dan helpen wij u zoeken. Zodra u of wij een huis hebben gevonden dat voldoet aan uw wensen is het tijd om te gaan bezichtigen. En dit doen wij voor een periode van maximaal zes maanden voor een onbeperkt aantal woningen. De eerste bezichtiging doet u bij elke woning gewoon zelf. Bent u na de eerste bezichtiging nog steeds enthousiast? Dan gaan wij vanaf de tweede bezichtiging met u mee. Wij letten overal op! We hebben niet voor niets meer dan 25 jaar ervaring. Bovendien beschikken wij over data om u goed te adviseren over de waarde en de staat van het huis. Tijdens de tweede bezichtiging maken wij meteen een nauwkeurige waardebepaling, zodat u en wij weten of de gestelde vraagprijs reëel is of gewoon veel te hoog… of te laag.
2. Bouwkundige controle
Om zeker te weten dat uw toekomstige droomwoning geen nachtmerrie wordt, voert onze bouwkundige in samenspraak met onze architect bij maximaal één woning een bouwkundige controle uit, waarbij wij niet alleen kijken naar de bouwkundige staat van het huis, maar ook naar significante aanwezigheid van bijvoorbeeld asbest, lood, termieten en de recente inspectie van een septische tank. Natuurlijk kunnen wij de verkopende partij vragen of er gebreken zijn, maar door zelf de woning te beoordelen weet u vooraf precies wat u kan verwachten en wordt een ‘welles nietes’ situatie meteen voorkomen. Door middel van een bouwkundige controle nemen wij u deze verantwoordelijkheid uit handen. U wilt gewoon weten dat het goed zit. Nou, wij ook.
3. Bieden en onderhandelen
Als u besluit een bod uit te brengen, dan bereiden we samen met u het openingsbod voor. We nemen alles goed met u door, laten u onze verwachting weten over de eindprijs en brengen vervolgens namens u het openingsbod uit. U mag natuurlijk zelf bepalen hoeveel een specifiek huis u waard is. Maar we zullen altijd eerlijk zijn, als wij van mening zijn dat uw verwachtingen niet reëel zijn. Wij doen namens u de onderhandelingen met de verkopende partij, zodat u meer kans maakt. Wij spreken de taal, kennen de gebruiken in Spanje en met onze meerjarige Spanje-ervaring kunnen wij gerust stellen dat wij elk trucje kennen. Als ervaren onderhandelaars gaan we altijd voor het beste resultaat: een dik tevreden u!
4. Juridische controle en koopovereenkomst
Overeenstemming bereikt? Dan wordt het huis voor een bepaalde periode gereserveerd. In de periode tussen de reservering en de definitieve koop, zoekt onze advocaat alle juridische zaken tot op de bodem uit. Is het huis juist geregistreerd? Is er een woonvergunning aanwezig? Hoe zit het met het bestemmingsplan? Is het huis bezwaard met een hypotheek of andere schulden? We doen tevens een kadastraal onderzoek naar oppervlaktes en erfscheidingen. Is alles in orde? Dan checkt onze advocaat de koopovereenkomst op inhoud en rechtsgeldigheid. Uiteraard leggen wij alles goed uit in uw eigen taal, zodat u weet welke verplichting u aangaat, dat alles klopt en de afspraken goed zijn vastgelegd. U hoeft alleen nog een krabbeltje te zetten. Dat is kopen zonder zorgen.
5. Eindinspectie en overdracht
Wordt het huis opgeleverd zoals met u is afgesproken? Is het vrij van huurders? Zijn alle overgenomen roerende zaken daadwerkelijk aanwezig? Is het huis in de staat zoals tijdens de laatste bezichtiging? Allemaal zaken die in orde dienen te zijn voordat u overgaat tot de laatste stap: het tekenen bij de Spaanse notaris. Wij begeleiden u uiteraard bij deze eindinspectie. Dit gebeurt meestal op dezelfde dag als van het transport van de koopakte bij de notaris of de dag ervoor. De notaris mag de koopakte niet laten passeren als u niet of niet voldoende Spaans spreekt. Wij begeleiden u echter volledig bij de notaris in Spanje en dragen zorg voor een mondelinge uitleg van alle stukken, zodat u begrijpt wat u gaat ondertekenen.

Klaar om aan de slag te gaan?
Met het compleet pakket staan wij gedurende het hele koopproces, vanaf het zoeken naar een woning tot aan het tekenen van de akte van levering bij de notaris in Spanje, aan uw zijde. Een meer dan complete dienstverlening dus. En het maakt ons in dit geval niet uit hoeveel woningen u wilt bezichtigen. Voor de periode van maximaal zes maanden staan wij vanaf het zoeken naar een woning tot en met het passeren van de koopakte bij de notaris in Spanje voor u klaar. Daarbij begeleiden wij u gedurende deze periode onbeperkt, telkens vanaf de tweede bezichtiging, bij het bezichtigen van een woning. Bij het compleet pakket zijn de volgende diensten inbegrepen in ons tarief:

Klaar om aan de slag te gaan?
Wij helpen u zoeken naar uw droomhuis volgens uw woonwensen
Onbeperkte begeleiding bij bezichtigingen gedurende 6 maanden
Nauwkeurige waardebepaling van onbeperkt aantal woningen gedurende 6 maanden
Bouwkundige controle door gecertificeerd architect van 1 woning
Schriftelijke woninganalyse van 1 woning
Complete juridische recherche door onze advocaat van 1 woning
Wij voeren de onderhandeling in samenspraak met u

Biedingsstrategie en advies bij onderhandeling
Controle/opmaken van de koopovereenkomst van 1 woning
Juridische ondersteuning tijdens het aankoopproces van 1 woning
Bewaking van de betaaltermijnen
Begeleiding bij de eindinspectie van de woning van 1 woning
Volledige begeleiding van 1 woning, inclusief tolkfunctie, bij de notaris in Spanje

Persoonlijke vraagbaak tijdens het hele traject

Ons tarief?

vanaf € 2.995,-

Wilt u gebruikmaken van het compleet pakket? Dan hanteren wij een vast tarief van € 2.995,- mits u het gehele tarief middels vooruitbetaling voldoet, waarna wij meteen voor u aan de slag gaan. Als u een deelbetaling prefereert, bedraagt ons tarief een vast bedrag van € 3.695,-. In dat geval voldoet u bij het aangaan van de opdracht 50% van het tarief, waarna u meteen gebruik kunt maken van onze diensten. Het tweede deel van het tarief voldoet u pas als wij een significant akkoord hebben bereikt met de verkopende partij over de koopprijs. De op deze pagina genoemde diensten worden in pakketvorm aangeboden tegen het hier vermelde tarief. Als u geen gebruik wenst te maken van de diensten in pakketvorm, bieden wij u de mogelijkheid om een of meerdere van de genoemde diensten separaat af te nemen tegen het bij ons kantoor geldende tarief per dienst.

Meer weten?
Een oriënterend gesprek verplicht u tot niets maar kan zeer verhelderend zijn. Wij zijn er zeker van dat ook u voordeel zult hebben bij onze brede expertise. Wilt u meer weten over het compleet pakket bij aankoopbegeleiding? Vul het formulier hieronder zo volledig mogelijk in en wij nemen op onze beurt zo spoedig mogelijk contact met u op, waarbij wij voldoende tijd voor u vrijmaken om u volledig te informeren. En wij spreken gewoon uw taal, dus dat is wel zo makkelijk.

Ja, ik wil graag meer informatie over het compleet pakket    Let op: Ons tarief is exclusief leges en overige door instanties in rekening gebrachte kosten. Bij objecten die niet officieel gekwalificeerd zijn als ‘Urbano’ en nieuwbouwwoningen volgt een bijtelling op ons tarief van € 295,- in verband met het significante meerwerk dat niet urbane objecten en nieuwbouwwoningen in Spanje met zich meebrengen.