Hoe werkt het compleet pakket?

Direct aankoopbegeleiding aanvragen


1. Bezichtiging en waardebepaling
Het zoeken van uw droomhuis doet u gewoon zelf. Zodra u een huis heeft gevonden dat voldoet aan uw wensen is het tijd om te gaan bezichtigen. De eerste bezichtiging doet u bij elke woning gewoon zelf. Bent u na de eerste bezichtiging nog steeds enthousiast? Dan gaan wij vanaf de tweede bezichtiging bij maximaal drie woningen met u mee, zodat het niets uitmaakt als u niet meteen de juiste woning vindt. Wij letten overal op! We hebben niet voor niets meer dan 25 jaar ervaring. Bovendien beschikken wij over data om u goed te adviseren over de waarde en de staat van het huis. Tijdens de tweede bezichtiging maken wij meteen een nauwkeurige waardebepaling, zodat u en wij weten of de gestelde vraagprijs reëel is of gewoon veel te hoog… of te laag.
2. Bouwkundige controle
Om zeker te weten dat uw toekomstige droomwoning geen nachtmerrie wordt, voert onze bouwkundige bij maximaal drie woningen een bouwkundige controle uit, waarbij wij niet alleen kijken naar de bouwkundige staat van het huis, maar ook naar significante aanwezigheid van bijvoorbeeld asbest, lood, termieten en de recente inspectie van een septische tank. Natuurlijk kunnen wij de verkopende partij vragen of er gebreken zijn, maar door zelf de woning te beoordelen weet u vooraf precies wat u kan verwachten en wordt een ‘welles nietes’ situatie meteen voorkomen. Door middel van een bouwkundige controle nemen wij u deze verantwoordelijkheid uit handen. U wilt gewoon weten dat het goed zit. Nou, wij ook.
3. Bieden en onderhandelen
Als u besluit een bod uit te brengen, dan bereiden we samen met u het openingsbod voor. We nemen alles goed met u door, laten u onze verwachting weten over de eindprijs en brengen vervolgens namens u het openingsbod uit. U mag natuurlijk zelf bepalen hoeveel een specifiek huis u waard is. Maar we zullen altijd eerlijk zijn, als wij van mening zijn dat uw verwachtingen niet reëel of haalbaar zijn. Wij doen namens u de onderhandelingen met de verkopende partij, zodat u meer kans maakt. Wij spreken de taal, kennen de gebruiken in Spanje en met onze meerjarige Spanje-ervaring kunnen wij gerust stellen dat wij elk trucje kennen. Als ervaren onderhandelaars gaan we altijd voor het beste resultaat: een dik tevreden u!
4. Juridische controle en koopovereenkomst
Overeenstemming bereikt? Dan wordt het huis voor een bepaalde periode gereserveerd. In de periode tussen de reservering en de definitieve koop zoekt onze advocaat alle juridische zaken tot op de bodem uit. Is het huis juist geregistreerd? Is er een woonvergunning aanwezig? Hoe zit het met het bestemmingsplan? Is het huis bezwaard met een hypotheek of andere schulden? Uiteraard doen wij ook een kadastraal onderzoek. Is alles in orde? Dan checkt onze advocaat de koopovereenkomst op inhoud en rechtsgeldigheid. Uiteraard leggen wij alles goed uit in uw eigen taal, zodat u weet welke verplichting u aangaat, dat alles klopt en de afspraken goed zijn vastgelegd. U hoeft alleen nog een krabbeltje te zetten. Dat is kopen zonder zorgen.
5. Eindinspectie en overdracht
Wordt het huis opgeleverd zoals met u is afgesproken? Is het vrij van huurders? Zijn alle overgenomen roerende zaken daadwerkelijk aanwezig? Is het huis in de staat zoals tijdens de laatste bezichtiging? Allemaal zaken die in orde dienen te zijn voordat u overgaat tot de laatste stap: het tekenen bij de Spaanse notaris. Wij begeleiden u uiteraard bij deze eindinspectie. Dit gebeurt meestal op dezelfde dag als van het transport van de koopakte bij de notaris of de dag ervoor. De notaris mag de koopakte niet laten passeren als u niet of niet voldoende Spaans spreekt. Wij begeleiden u echter volledig bij de notaris in Spanje en dragen zorg voor een mondelinge uitleg van alle stukken, zodat u begrijpt wat u gaat ondertekenen.

Klaar om aan de slag te gaan?
Met het compleet pakket staan wij gedurende het hele koopproces, vanaf het zoeken naar een woning tot aan het tekenen van de akte van levering bij de notaris in Spanje, aan uw zijde. Een meer dan complete dienstverlening dus. En het maakt niets uit als u niet meteen uw droomhuis vindt, want wij begeleiden u tot drie woningen tijdens het bezichtigen, inclusief waardebepaling en bouwkundige controle. En heeft u uiteindelijk het juiste huis gevonden? Dan voeren wij, in samenspraak met u, de onderhandelingen, controleren wij alle documentatie, de registratie en overige van belang zijnde zaken en staan wij u ook bij op de dag van de eindinspectie en bij het passeren van de koopakte bij de notaris in Spanje. Bij het compleet pakket zijn de volgende diensten inbegrepen in ons tarief:

Begeleiding vanaf de tweede bezichtiging (tot drie woningen)
Nauwkeurige waardebepaling (tot drie woningen)
Bouwkundige controle (tot drie woningen)
Schriftelijke woninganalyse (tot drie woningen)
Complete juridische recherche van de woning
Controle op hypotheekbezwaring en overige schulden
Controle aanwezigheid woonvergunning (cédula de habitabilidad)
Wij voeren de onderhandeling in samenspraak met u

Biedingsstrategie en advies bij onderhandeling
Controle/opmaken van de reserverings- of koopovereenkomst
Juridische ondersteuning tijdens het hele aankoopproces
Bewaking van de betaaltermijnen
Openen bankrekening bij een Spaanse bank
Verzorging van een opstalverzekering
Op naam zetten van elektra en water
Begeleiding bij de eindinspectie van de woning
Volledige begeleiding, inclusief tolkfunctie, bij de notaris in Spanje

Persoonlijke vraagbaak tijdens het hele traject

Ons tarief?

€ 2.795,-

Wilt u gebruikmaken van het compleet pakket? Dan hanteren wij een vast tarief van € 2.795,- welke u in twee delen voldoet. Bij het aangaan van de opdracht voldoet u 50% van ons tarief, waarna u meteen gebruik kunt maken van onze diensten. Het tweede deel van ons tarief completeert u pas als er een significant akkoord is bereikt met de verkopende partij over de koopprijs. De op deze pagina genoemde diensten worden in pakketvorm aangeboden tegen een vast all-in tarief. Als u geen gebruik wenst te maken van de diensten in pakketvorm, bieden wij de mogelijkheid om een of meerdere van de genoemde diensten separaat af te nemen tegen het geldende tarief per dienst. Voor commerciële objecten gelden afwijkende tarieven.

Meer weten?
Een oriënterend gesprek verplicht u tot niets maar kan zeer verhelderend zijn. Wij zijn er zeker van dat ook u voordeel zult hebben bij onze brede expertise. Wilt u meer weten over het compleet pakket bij aankoopbegeleiding? Vul het formulier hieronder zo volledig mogelijk in en wij nemen op onze beurt zo spoedig mogelijk contact met u op, waarbij wij voldoende tijd voor u vrijmaken om u volledig te informeren. En wij spreken gewoon uw taal, dus dat is wel zo makkelijk.

Ja, ik wil graag meer informatie over het compleet pakket