Hoe werkt het compleet pakket?

1. Bezichtiging en waardebepaling
Het zoeken van uw droomhuis doet u gewoon zelf. Zodra u een huis heeft gevonden dat voldoet aan uw wensen is het tijd om te gaan bezichtigen. En ook dat doet u bij elke woning gewoon zelf. Uiteraard kunnen wij u voorzien van de ‘Dos and don’ts’ tijdens de bezichtiging, zodat u beslagen ten ijs komt. Bent u na de bezichtiging nog steeds enthousiast? Dan is het onze beurt en maken wij een afspraak met de verkopende partij voor het uitvoeren van een bouwkundige controle en het maken van een waardebepaling ter plaatse, zodat wij u in een later stadium goed kunnen adviseren omtrent een eventueel bod en een voorzichtige indicatie kunnen uitspreken omtrent de te verwachten koopprijs. Om een afspraak te kunnen maken is het belangrijk dat de verkopende partij weet wie u bent, zodat de bereidwilligheid van de verkopende partij om de bouwkundige toegang tot het pand te verschaffen niet in het geding komt.
2. Bouwkundige controle
Om zeker te weten dat uw toekomstige droomwoning geen nachtmerrie wordt, voert onze architect een bouwkundige controle uit. En wij letten overal op! We hebben niet voor niets meer dan 25 jaar ervaring. We kijken niet alleen naar de bouwkundige staat van het huis, maar ook naar significante aanwezigheid van bijvoorbeeld asbest, lood, termieten en de recente inspectie van een septic tank indien aanwezig. De bevindingen van de bouwkundige worden middels een verbaal verslag uitgebracht. Natuurlijk kunnen wij de verkopende partij vragen of er gebreken zijn, maar door de woning zelf te beoordelen weet u vooraf precies wat u kan verwachten en wordt een vervelende ‘welles nietes’ situatie meteen voorkomen. Door middel van een bouwkundige controle nemen wij u deze verantwoordelijkheid uit handen. U wilt gewoon weten dat het goed zit. Nou, wij ook.
3. Bieden en onderhandelen
Als u besluit een bod uit te brengen nemen wij eerst de marktwaarde van het aan te kopen object met u door. Aan de hand van deze waarde weten wij precies hoe laag u in kunt zetten of hoe hoog. We nemen alles goed met u door, laten onze verwachting weten over de eindprijs en brengen vervolgens namens u het openingsbod uit. U mag natuurlijk zelf bepalen hoeveel een huis u waard is, maar te laag aankopen kan een vervelende naheffing opleveren van de Spaanse belastingdienst en te hoog een probleem met uw portemonnee. Wij voeren namens u de onderhandelingen met de verkopende partij, zodat u meer kans maakt. Wij spreken de taal, kennen de gebruiken in Spanje en met onze meerjarige Spanje-ervaring kunnen wij gerust stellen dat wij elk trucje inmiddels kennen. Als ervaren onderhandelaars gaan we altijd voor het beste resultaat: een dik tevreden u!
4. Juridische controle en koopovereenkomst
Overeenstemming bereikt? Dan wordt het huis voor een bepaalde periode gereserveerd. In de periode tussen de reservering en de definitieve koop zoeken wij alle juridische zaken tot op de bodem uit. Is het huis juist geregistreerd en is een verklaring van bewoonbaarheid, de zogenaamde ‘cédula’ aanwezig? Hoe zit het met het bestemmingsplan? Is het huis bezwaard met een hypotheek of andere schulden? Uiteraard doen wij ook een kadastraal onderzoek. Is alles in orde? Dan checken wij de koopovereenkomst op inhoud en rechtsgeldigheid. Uiteraard leggen wij alles goed uit in uw eigen taal, zodat u weet welke verplichting u aangaat, dat alles klopt en de afspraken goed zijn vastgelegd. U hoeft alleen nog een krabbeltje te zetten. Dat is kopen zonder zorgen.
5. De overdracht bij de notaris
Wij maken een afspraak bij de notaris en vragen de koopakte vooraf op. Wij sturen deze vervolgens naar u toe per e-mail en nemen de akte telefonisch met u door, waarbij we meteen eventuele foutjes aanvinken om deze door de notaris aan te laten passen. Op die manier weet u vóór ondertekening van de koopakte dat alles in de akte klopt. Wij kunnen uiteraard ook bij het transport van de akte bij de notaris aanwezig zijn als u zelf de Spaanse taal niet voldoende machtig bent, daar de notaris u niet mag laten tekenen als u de Spaanse taal niet voldoende machtig bent. U kunt hiervoor ook additioneel gebruik maken van onze service ‘Begeleiding bij de notaris‘. En betalen van de koopsom? Dat kunt u lekker veilig doen via de derdengeldenrekening van een hierin met ons kantoor samenwerkende notaris.

Klaar om aan de slag te gaan?
Met het compleet pakket staan wij gedurende het hele koopproces, van A tot Wonen, aan uw zijde. Een meer dan complete dienstverlening dus. En het maakt niets uit als u niet meteen uw droomhuis vindt, want wij begeleiden u tot drie woningen met betrekking tot het opvragen van de kadastrale waarde, bepaling van de marktwaarde en bouwkundige controle door een onafhankelijk bouwkundige. En heeft u uiteindelijk het juiste huis gevonden? Dan voeren wij, in samenspraak met u, de onderhandelingen, controleren wij alle documentatie, de registratie en overige van belang zijnde zaken en controleren wij ook of de notariële akte klopt, zodat u op de dag van ondertekening niet voor verrassingen komt te staan. En ja, ook als u wilt dat wij u bijstaan bij de notaris op de dag van ondertekening van de koopakte behoort dit tot de mogelijkheden. Bij het compleet pakket zijn de volgende diensten inbegrepen in ons tarief:

Opvragen kadastrale waarde (tot drie woningen)
Waardebepaling ter plaatse (tot drie woningen)
Bouwkundige controle (tot drie woningen)
Complete juridische recherche van de woning
Controle op hypotheekbezwaring en overige schulden
Controle aanwezigheid verklaring van bewoonbaarheid (cédula de habitabilidad)
Wij voeren de onderhandeling in samenspraak met u (tot drie woningen)

Controle van de reserverings- en/of koopovereenkomst (tot drie woningen)
Het verzorgen van een provisionele NIE voor maximaal twee personen bij Notaría de Benissa (excl. leges);
Juridisch advies tijdens het hele aankoopproces
Juridische representatie
Bewaking van de betaaltermijnen
Begeleiding bij het openen van een bankrekening bij een Spaanse bank
Verzorging van een opstalverzekering, inclusief inboedel en wettelijke aansprakelijkheid
Begeleiding bij het op naam zetten van elektra- en water (indien door u gewenst)
Controle en mondelinge uitleg van de notariële koopakte
Volledige begeleiding, inclusief tolkfunctie, bij de notaris in Spanje (optioneel)
Ter beschikkingstelling derdengeldenrekening van samenwerkende notaris (excl. bankkosten)

Persoonlijke vraagbaak tijdens het hele traject

Ons tarief?

€ 2.995,

Wilt u gebruikmaken van het compleet pakket? Dan hanteren wij een vast tarief van € 2.995,- welke u in twee delen voldoet. Bij het aangaan van de opdracht voldoet u 50% van ons tarief, waarna u meteen gebruik kunt maken van onze diensten. Het tweede deel van ons tarief completeert u pas als er een significant akkoord is bereikt met de verkopende partij over de koopprijs, doch vóór de juridische controle. De op deze pagina genoemde diensten worden in pakketvorm aangeboden tegen een vast all-in tarief, exclusief in uw opdracht te maken additionele kosten. Als u geen gebruik wenst te maken van de diensten in pakketvorm, of bepaalde diensten voor u niet van toepassing zijn, bieden wij met een pakket op maat de mogelijkheid om een of meerdere van de genoemde diensten separaat af te nemen tegen een gereduceerd tarief per dienst. Heeft u slechts begeleiding nodig bij de aankoop van één object? Dan is het standaard pakket wellicht meer geschikt en voordeliger. Het is helaas niet mogelijk om pakketten te combineren of niet afgenomen of noodzakelijke diensten te verrekenen, noch is het mogelijk om pakketten te upgraden met een simpele verrekening van reeds in een voorgaand pakket afgenomen diensten.

Het geheim van onze lage tarieven
Wij halen de eerste winst uit stenen en hebben bewust geen inloopkantoor, maar gekozen voor een werklocatie die met name functioneel is zodat wij onze cliënten op de best mogelijke manier van dienst kunnen zijn. Door te besparen op niet-essentiële uitgaven en te kiezen voor een non-conventionele, voordelige huisvestingsvorm die niet onnodig bemant is, houden wij onze overheadkosten meer dan 60% lager dan een gemiddeld advocatenkantoor in Spanje, waar bij voorkeur gewerkt wordt vanuit statige, prijzige panden op de beste locaties, die voortdurend bemand dienen te zijn. Dit ondanks dat steeds meer cliënten de voorkeur geven om een eerste contact te laten verlopen via de moderne communicatiemiddelen als internet, WhatsApp en Videochat. Zeker als de cliënt niet in Spanje woonachtig is. Gevolg: torenhoge overheadkosten die zorgen voor peperdure tarieven. Wij vinden dit niet langer van deze tijd. Een tijd waarin een transparante werkwijze, betrouwbaarheid en een goede digitale bereikbaarheid veel meer worden gewaardeerd dan marmeren vloeren, maatpakken of een onder architectuur ontworpen kantoorpand op een A1-locatie. Door onze benadering zijn wij niet alleen in staat om met fors lagere, schriftelijk gegarandeerde tarieven te werken waarin alle kosten van onze diensten zijn inbegrepen. Ook kunnen wij, omdat wij geen rekening hoeven te houden met openingstijden, flexibel zijn met het maken van afspraken. En omdat wij optimaal gebruikmaken van de moderne communicatiemogelijkheden, zijn wij wél altijd bereikbaar én beschikbaar op momenten dat dit voor u belangrijk is. Alle aandacht voor de klant!

Meer weten?
Een oriënterend gesprek verplicht u tot niets maar kan zeer verhelderend zijn. Wij zijn er zeker van dat ook u voordeel zult hebben bij onze brede expertise. Wilt u meer informatie over onze mogelijkheden bij aankoopbegeleiding in Spanje. Bel ons dan, van maandag tot en met donderdag, tussen 09:00 en 17:00 uur, vrijdag tussen 09:00 en 14:00 uur. Wilt u direct aankoopbegeleiding in Spanje aanvragen? Vul het formulier hieronder dan zo volledig mogelijk in. Na ontvangst nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op. Wij spreken gewoon uw taal, dus dat is wel zo makkelijk.

Ja, ik wil graag het compleet pakket aanvragen

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Aanhef
Voor- en achternaam
Postcode en woonplaats
Burgerlijke staat
Heeft u een NIE?
Zo ja, vermeldt de NIE nummers
Wilt u begeleiding bij de notaris? *
Het is een notaris in Spanje niet toegestaan de koopakte te laten ondertekenen als u de Spaanse taal niet voldoende beheerst. Met begeleiding bij de ondertekening van de koopakte bij de notaris zijn wij niet alleen aanwezig om voor u te vertalen, maar zorgen wij ook dat alle documentatie bij de notaris wordt aangeleverd en bent u verzekerd van deskundige begeleiding tijdens het proces.
0,00 €
De uitkomst van de berekening is indicatief en vormt op geen enkele wijze een aanbieding of opdrachtbevestiging. Aan de weergegeven informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Wilt u liever een pakket op maat? Klik dan hier.
Drag and drop files here or
Upload upto 8 Files. Max File Size: 512 MB
U bent niet verplicht meteen een kopie paspoort/ID-kaart van alle kopers mee te sturen. Wij zijn echter wettelijk verplicht om vóór het sluiten van een overeenkomst op afstand de identiteit van alle kopers te controleren.
Algemene Voorwaarden