U wilt een horecabedrijf in Spanje beginnen. Soms is het een lang gekoesterde droom en soms gewoon een mooie kans die zich voordoet. Maar bent u er klaar voor? Als uw persoonlijke horecamakelaar kijken wij graag met u mee of u zakelijk en privé een mooie deal kan sluiten. En hierbij maakt het ons niet uit of u het pand gaat kopen of huren. Wij kunnen voor u door heel Spanje bemiddelen bij het kopen of huren van een horecabedrijf, van leuke bar tot groot hotel, waarbij onze begeleiding bestaat uit een complete dienstverlening vanaf het allereerste begin tot en met de oplevering van uw nieuwe horecabedrijf onder de Spaanse zon.

De juiste horecamakelaar in Spanje
Onze horecamakelaar begrijpt dat het aankopen van een horecabedrijf een ingewikkeld en omslachtig proces kan zijn en zeker in een ander land, met andere gebruiken, wetten en bureaucratische regels. Daarnaast is het vaak een uitdaging om de ‘roze bril’ af te zetten, als u eenmaal verliefd bent op een horecagelegenheid. Om deze redenen is het van belang de juiste horecamakelaar naast u te hebben, die u goed begeleid en adviseert tijdens het aankooptraject, een horecamakelaar met niet alleen een meerjarige ervaring in de Spaanse makelaardij, maar ook met ervaring als horeca-ondernemer in Spanje. Iemand die uit eigen ervaring kan adviseren.

Wat mag u van ons verwachten?
Onze dienstverlening als uw persoonlijke horecamakelaar in Spanje is meer dan compleet, waardoor u voor al de met de koop of huur gepaard gaande zaken slechts te maken heeft met één contactpersoon. Hierbij zijn de volgende diensten en werkzaamheden altijd inbegrepen:

 • Het samen met u bezichtigen van het horecabedrijf;
 • Het onderzoeken van de mogelijkheden van het te kopen of huren horecabedrijf;
 • Bouwkundige controle van het pand en bekijken van eventuele verbouwingswensen;
 • Het maken van een reële waardebepaling van het pand en eventuele inventaris;
 • Controle op benodigde vergunningen en van de juridische aspecten;
 • Op naam zetten van reeds aanwezige vergunningen, dan wel het aanvragen;
 • Professionele onderhandeling over de koop- of huurprijs en eventuele overname;
 • Controle door onze advocaat van koop- of huurovereenkomst, dan wel het opmaken hiervan;
 • Controleren door onze advocaat van alle aanwezige documentatie en op verborgen schulden;
 • Verzorging van een goede en professionele overdracht, zodat u later niet voor verrassingen komt te staan;
 • Bij koop, begeleiding en vertaling van de stukken bij de notaris in Spanje;
 • Een toast op uw nieuwe horecabedrijf onder de Spaanse zon;
 • En… altijd volledige begeleiding in uw eigen taal…

Wij werken in heel Spanje
Met de aanwezigheid van kantoren aan de Costa Blanca en de Costa del Sol is het voor ons erg eenvoudig om bij begeleiding bij de aankoop- of huur van uw horecabedrijf in heel Spanje te werken. Het maakt ons dus niet uit naar welk stukje Spanje uw voorkeur uitgaat, want wij zijn altijd op een redelijke afstand van u gevestigd. Doordat wij dit al meer dan 25 jaar doen, kennen wij de meest populaire gebieden op ons duimpje en weten wij ook aardig de weg in de minder gebruikelijke Spaanse regio’s. In de onderhandeling met de verkopende of verhurende partij bent u de enige die wij adviseren. Wij hebben namelijk geen enkele verplichting jegens de verkopende of verhurende partij en geen verbintenis met het horecapand waarin u geïnteresseerd bent.

Ons tarief
Voor onze dienst Horecamakelaar hanteren wij een tarief van € 2.995,-. Bij het aangaan van de opdracht voldoet u 50% van onze courtage waarna wij meteen voor u aan de slag gaan. Het tweede deel van onze courtage completeert u pas als wij een significant akkoord hebben bereikt met de verkopende of verhurende partij over de koop- of huurprijs en eventueel het overnamebedrag. De op deze pagina genoemde diensten worden in pakketvorm aangeboden tegen het hier vermelde tarief. Het niet afnemen van één of meerdere van de genoemde diensten geeft derhalve geen recht op enige financiële compensatie of korting.

Meer weten?
Een oriënterend gesprek verplicht u tot niets maar kan zeer verhelderend zijn. Wij zijn er zeker van dat ook u voordeel zult hebben bij onze brede expertise. Wilt u meer weten over begeleiding bij het kopen of huren van een horecabedrijf in Spanje? Vul het formulier aan de rechterkant zo volledig mogelijk in en wij nemen op onze beurt zo spoedig mogelijk contact met u op, waarbij wij voldoende tijd voor u vrijmaken om u volledig te informeren. En wij spreken gewoon uw taal, dus dat is wel zo makkelijk.