Hoe werkt het standaard pakket?

Boek een GRATIS consult


1. Begeleiding bij de bezichtiging
Zodra u een huis heeft gevonden dat voldoet aan uw wensen is het tijd om te gaan bezichtigen. De eerste bezichtiging doet u gewoon zelf. Bent u na de eerste bezichtiging nog steeds enthousiast? Dan maken wij een vervolgafspraak en gaat uw persoonlijk adviseur tijdens de tweede bezichtiging met u mee. Wij letten overal op! We hebben niet voor niets meer dan 25 jaar ervaring. Bovendien beschikken wij over data om u goed te adviseren over de waarde en de staat van het huis. Wij voeren geen bouwkundige controle uit, maar zullen u wel wijzen op zaken die wij verdacht vinden. Wilt u aan de hand van onze bevindingen toch een bouwkundige controle uit laten voeren? Dan kunnen wij dit altijd additioneel voor u verzorgen.
2. Waardebepaling
Tijdens de tweede bezichtiging maken wij meteen een nauwkeurige waardebepaling, zodat u en wij weten of de gestelde vraagprijs reëel is of gewoon veel te hoog… of te laag. Een waardebepaling is echter geen taxatie. Een taxatie is een uitgebreid rapport dat nodig is om bijvoorbeeld een hypotheek af te kunnen sluiten. Bij een waardebepaling wordt gekeken naar de marktwaarde van dat moment en dient gezien te worden als een indicatie. De waarde is echter belangrijk te weten om u zo goed mogelijk te kunnen adviseren bij het uitbrengen van een eventueel bod. Bevalt de waarde u? Dan gaan we voor de volgende stap: het uitbrengen van een bod en een mogelijke onderhandeling.
3. Bieden en onderhandelen
Als u besluit een bod uit te brengen, dan bereiden we samen met u het openingsbod voor. We nemen alles goed met u door, laten u onze verwachting weten over de eindprijs en brengen vervolgens namens u het openingsbod uit. U mag natuurlijk zelf bepalen hoeveel een specifiek huis u waard is. Maar we zullen altijd eerlijk zijn, als wij van mening zijn dat uw verwachtingen niet reëel zijn. Wij doen namens u de onderhandelingen met de verkopende partij, zodat u meer kans maakt. Wij spreken de taal, kennen de gebruiken in Spanje en met onze meerjarige Spanje-ervaring kunnen wij gerust stellen dat wij elk trucje kennen. Als ervaren onderhandelaars gaan we altijd voor het beste resultaat: een dik tevreden u!
4. Juridische controle en koopovereenkomst
Overeenstemming bereikt? Dan wordt het huis voor een bepaalde periode gereserveerd. In de periode tussen de reservering en de definitieve koop, zoekt onze advocaat alle juridische zaken tot op de bodem uit. Is het huis juist geregistreerd? Is er een woonvergunning aanwezig? Hoe zit het met het bestemmingsplan? Is het huis bezwaard met een hypotheek of andere schulden? We doen tevens een kadastraal onderzoek naar oppervlaktes en erfscheidingen. Is alles in orde? Dan checkt onze advocaat de koopovereenkomst op inhoud en rechtsgeldigheid. Uiteraard leggen wij alles goed uit in uw eigen taal, zodat u weet welke verplichting u aangaat, dat alles klopt en de afspraken goed zijn vastgelegd. U hoeft alleen nog een krabbeltje te zetten. Dat is kopen zonder zorgen.
5. Eindinspectie en overdracht
Wordt het huis opgeleverd zoals met u is afgesproken? Is het vrij van huurders? Zijn alle overgenomen roerende zaken daadwerkelijk aanwezig? Is het huis in de staat zoals tijdens de laatste bezichtiging? Allemaal zaken die in orde dienen te zijn voordat u overgaat tot de laatste stap: het tekenen bij de Spaanse notaris. De eindinspectie doet u gewoon zelfstandig. Dit gebeurt meestal op dezelfde dag als van het transport van de koopakte bij de notaris of de dag ervoor. De notaris mag de koopakte niet laten passeren als u niet of niet voldoende Spaans spreekt. Wij begeleiden u uiteraard volledig bij de notaris in Spanje en dragen zorg voor een mondelinge uitleg van alle stukken, zodat u begrijpt wat u gaat ondertekenen.

Klaar om aan de slag te gaan?
Met het standaard pakket kiest u voor de periode van maximaal zes maanden voor persoonlijke hulp van een specialist die met u meegaat naar maximaal drie bezichtigingen, alle documenten, de kadastrale registratie en koopcontract juridisch controleert, voor u de onderhandeling voert met de verkopende partij en u ook bijstaat bij het passeren van de koopakte bij de notaris in Spanje. Bij het standaard pakket zijn de volgende diensten inbegrepen in ons tarief:

Vanaf de tweede bezichtiging gaan wij met u mee naar maximaal 3 woningen
Nauwkeurige waardebepaling en mondelinge woninganalyse
Complete juridische recherche door onze advocaat van 1 woning
Wij voeren de onderhandeling in samenspraak met u

Biedingsstrategie en advies bij onderhandeling
Juridische controle van de koopovereenkomst van 1 woning

Bewaking van de betaaltermijnen
Volledige begeleiding van 1 woning, inclusief tolkfunctie, bij de notaris in Spanje
Persoonlijke vraagbaak tijdens het hele traject

Ons tarief?

vanaf € 2.295,-

Wilt u gebruikmaken van het standaard pakket bij aankoopbegeleiding? Dan hanteren wij een vast tarief van € 2.295,- mits u het gehele tarief middels vooruitbetaling voldoet, waarna wij meteen voor u aan de slag gaan. Als u een deelbetaling prefereert, bedraagt ons tarief een vast bedrag van € 2.995,-. In dat geval voldoet u bij het aangaan van de opdracht 50% van het tarief, waarna u meteen gebruik kunt maken van onze diensten. Het tweede deel van het tarief completeert u pas als er een significant akkoord is bereikt met de verkopende partij over de koopprijs. De op deze pagina genoemde diensten worden in pakketvorm aangeboden tegen het hier vermelde tarief. Als u geen gebruik wenst te maken van de diensten in pakketvorm, bieden wij u de mogelijkheid om een of meerdere van de genoemde diensten separaat af te nemen tegen het bij ons kantoor geldende tarief per dienst.

Meer weten?
Een oriënterend gesprek verplicht u tot niets maar kan zeer verhelderend zijn. Wij zijn er zeker van dat ook u voordeel zult hebben bij onze brede expertise. Wilt u meer weten over het standaard pakket bij aankoopbegeleiding? Vul het formulier hieronder zo volledig mogelijk in en wij nemen op onze beurt zo spoedig mogelijk contact met u op, waarbij wij voldoende tijd voor u vrijmaken om u volledig te informeren. En wij spreken gewoon uw taal, dus dat is wel zo makkelijk.

Ja, ik wil graag meer informatie over het standaard pakket    Let op: Ons tarief is exclusief leges en overige door instanties in rekening gebrachte kosten. Bij objecten die niet officieel gekwalificeerd zijn als ‘Urbano’ en nieuwbouwwoningen volgt een bijtelling op ons tarief van € 295,- in verband met het significante meerwerk dat niet urbane objecten en nieuwbouwwoningen in Spanje met zich meebrengen.