Hoe werkt het standaard pakket?

Direct aankoopbegeleiding aanvragen


1. Op zoek naar uw droomhuis
Met de komst van het internet is het zoeken van een huis onder de Spaanse zon een stuk eenvoudiger geworden. Ongetwijfeld struint u reeds alle huizensites al af. Heeft u het huis van uw dromen gespot? Dan is het tijd voor een bezichtiging. U maakt zelf de afspraak met de verkoper en doet ook de bezichtiging zelf. Maar u gaat zeker niet onvoorbereid naar het te bezichtigen huis toe. Vooraf nemen wij met u door wat u wel en wat u zeker niet moet zeggen en geven wij u enkele handige tips, zodat u beslagen ten ijs komt. Uiteraard kunt u altijd even met ons sparren, mocht u daar behoefte aan hebben. Ook als u bezig bent met de bezichtiging en ter plekke vragen heeft.
2. De bezichtiging
Tijdens de bezichtiging komen de vragen vanzelf. Klopt de registratie van de woning? Is het huis bezwaard met een hypotheek? Welke voorbehouden kan ik maken? Hoe zit het met het bestemmingsplan? Moet ik al een bod doen of is het verstandiger om nog even te wachten? Geen zorgen. Dergelijke zaken legt u gewoon op ons bordje. Daar zijn wij namelijk voor. Als u naar aanleiding van de bezichtiging nog steeds enthousiast bent, nemen wij alle tijd om uw vragen te beantwoorden en zaken die vooraf duidelijk gemaakt kunnen worden voor u uit te zoeken. Dat noemen wij kopen zonder zorgen. Zijn alle zaken duidelijk? Dan wordt het tijd voor de volgende stap: het uitbrengen van het openingsbod.
3. Bieden en onderhandelen
Als u besluit een bod uit te brengen, dan bereiden we samen met u het openingsbod voor. We nemen alles goed met u door, laten u onze verwachting weten over de eindprijs en brengen vervolgens namens u het openingsbod uit. U mag natuurlijk zelf bepalen hoeveel een specifiek huis u waard is. Maar we zullen altijd eerlijk zijn, als wij van mening zijn dat uw verwachtingen niet reëel zijn. Wij doen namens u de onderhandelingen met de verkopende partij, zodat u meer kans maakt. Wij spreken de taal, kennen de gebruiken in Spanje en met onze meerjarige Spanje-ervaring kunnen wij gerust stellen dat wij elk trucje kennen. Als ervaren onderhandelaars gaan we altijd voor het beste resultaat: een dik tevreden u!
4. Juridische controle en koopovereenkomst
Overeenstemming bereikt? Dan wordt het huis voor een bepaalde periode gereserveerd. In de periode tussen de reservering en de definitieve koop, zoeken wij alle juridische zaken tot op de bodem uit. Is het huis juist geregistreerd? Is er een woonvergunning aanwezig? Hoe zit het met het bestemmingsplan? Is het huis bezwaard met een hypotheek of andere schulden? We voeren ook meteen een kadastraal onderzoek uit. Is alles in orde? Dan checken wij de koopovereenkomst op inhoud en rechtsgeldigheid. Uiteraard leggen wij alles goed uit in uw eigen taal, zodat u weet welke verplichting u aangaat, dat alles klopt en de mondeling gemaakte afspraken schriftelijk goed zijn vastgelegd. U hoeft alleen nog een krabbeltje te zetten. Dat is kopen zonder zorgen.
5. Eindinspectie en overdracht
Wordt het huis opgeleverd zoals met u is afgesproken? Is het vrij van huurders? Zijn alle overgenomen roerende zaken daadwerkelijk aanwezig? Is het huis in de staat zoals tijdens de laatste bezichtiging? Allemaal zaken die in orde dienen te zijn voordat u overgaat tot de laatste stap: het tekenen bij de Spaanse notaris. De eindinspectie doet u gewoon zelfstandig. Dit gebeurt meestal op dezelfde dag als van het transport van de koopakte bij de notaris of de dag ervoor. De notaris mag de koopakte niet laten passeren als u niet of niet voldoende Spaans spreekt. Daarom begeleiden wij u ook op het moment van de juridische levering bij de notaris in Spanje en leggen wij alles goed uit. En daarna? Ook dan staan we voor u klaar voor bijvoorbeeld het afsluiten van een woningverzekering en andere additionele zaken.

Klaar om aan de slag te gaan?
Met het standaard pakket kiest u voor persoonlijke, juridische ondersteuning van een specialist in Spaans vastgoed die ook bij het transport van de koopakte bij de notaris in Spanje met u meegaat. Bent u na de bezichtiging nog steeds enthousiast, dan worden alle documenten, de kadastrale registratie en het koopcontract door ons gecontroleerd. De onderhandeling voeren wij in samenspraak met u en tijdens het hele verdere kooptraject staan wij voor u klaar, gewoon om even te sparren als dat nodig is. En denkt u toch een bouwkundige controle nodig te hebben of voelt u behoefte voor begeleiding bij de bezichtiging? Geen enkel probleem! U kunt altijd een service separaat tegen kostprijs afnemen als dat u op enig moment beter uitkomt. Bij het standaard pakket zijn de volgende diensten inbegrepen in ons tarief:

Complete juridische recherche van de woning
Controle op hypotheekbezwaring en overige schulden
Controle aanwezigheid woonvergunning (cédula de habitabilidad)
Wij voeren de onderhandeling in samenspraak met u

Biedingsstrategie en advies bij onderhandeling
Het voeren van de onderhandeling in overleg met u
Controle van de reserverings- of koopovereenkomst
Bewaking van de betaaltermijnen
Verzorging van een opstalverzekering
Complete begeleiding bij de notaris in Spanje
Persoonlijke vraagbaak tijdens het hele traject

Ons tarief?

€ 1.695,-

Wilt u gebruikmaken van het standaard pakket bij aankoopbegeleiding? Dan hanteren wij een vast tarief van € 1.695,- welke u in twee delen voldoet. Bij het aangaan van de opdracht voldoet u 50% van ons tarief, waarna u meteen gebruik kunt maken van onze diensten. Het tweede deel van ons tarief completeert u pas als er een significant akkoord is bereikt met de verkopende partij over de koopprijs. De op deze pagina genoemde diensten worden in pakketvorm aangeboden tegen een vast all-in tarief. Als u geen gebruik wenst te maken van de diensten in pakketvorm, bieden wij de mogelijkheid om een of meerdere van de genoemde diensten separaat af te nemen tegen het geldende tarief per dienst. Voor commerciële objecten gelden afwijkende tarieven.

Meer weten?
Een oriënterend gesprek verplicht u tot niets maar kan zeer verhelderend zijn. Wij zijn er zeker van dat ook u voordeel zult hebben bij onze brede expertise. Wilt u meer weten over het standaard pakket bij aankoopbegeleiding? Vul het formulier hieronder zo volledig mogelijk in en wij nemen op onze beurt zo spoedig mogelijk contact met u op, waarbij wij voldoende tijd voor u vrijmaken om u volledig te informeren. En wij spreken gewoon uw taal, dus dat is wel zo makkelijk.

Ja, ik wil graag meer informatie over het standaard pakket