Jan Nicolas Consultancy S.L. begeleidt u met diverse architectuurdiensten in Spanje en ontwerpt, adviseert en begeleidt u bij verbouw, nieuwbouw en hergebruik. Maar voordat wij dat traject inzetten besteden wij veel aandacht aan ideevorming; wat is er mogelijk? Waar had u nog niet aan gedacht? Out of the box thinking. Wij ontwerpen vanuit een filosofie waarbij naast aandacht voor architecturale, bouwkundige en constructieve zaken uiteraard ook veel aandacht geschonken wordt aan economisch ethische aspecten zoals duurzaamheid. Toekomstbestendig bouwen noemen wij dat!

Particulieren
Bouwen in Spanje: een boeiend maar complex proces! Wilt u een nieuw huis bouwen op uw eigen grond? Of dient uw huidige woning ingrijpend veranderd te worden? Jan Nicolas kan helpen bij de vaststelling van uw wensen, die overzichtelijk samengebracht worden in meerdere gesprekken. Hieronder staan in het kort een aantal aspecten waar u mee te maken krijgt tijdens het bouwproces.

Bepaling van eisen en wensen
In een eerste gesprek worden uw eisen en wensen vastgelegd, zodat wij weten wat uw ultieme woonwensen zijn en u weet wat wel en wat misschien niet mogelijk is. In een vervolg op dit gesprek worden vaak projecten bezocht om de gedachten beter te kunnen bepalen en uw woonwensen duidelijk te krijgen.

Opzetten van een voorlopig ontwerp
Met het opzetten van een voorlopig ontwerp krijgen uw wensen voor het eerst gestalte. Er zijn vaak meerdere ontwerpen mogelijk die passen binnen uw wensenpakket, deze ontwerpen worden gepresenteerd als alternatieven.

Opzetten van het definitief ontwerp
Het ontwerp dat het beste past binnen uw filosofie en die van onze architect wordt verder uitgewerkt tot een definitief ontwerp. Dit ontwerp wordt besproken met de gemeentelijke architect en getoetst aan de gemeentelijke normen en eisen. Als wij zeker weten dat wat u wilt ook daadwerkelijk kan, wordt het ontwerp omgezet in een project.

Vervaardiging project
Het project, dat bestaat uit bestektekeningen en de technische omschrijving, wordt gebruikt voor het aanvragen van de noodzakelijke bouwvergunning. Het project wordt door de aannemer ook gebruikt om de uiteindelijke bouwprijs te bepalen. Om tot een goed gecalculeerde bouwprijs te kunnen oomen is een nauwkeurig omschreven project en uitgebreide technische omschrijving noodzakelijk. In de technische omschrijving staan alle te gebruiken materialen met hun verwerkingseisen genoemd.

Bouwmanagement
Tijdens de uitvoering van het werk gaat het ontwerp eindelijk gestalte krijgen. Er zal, zeker in het begin, veel overleg nodig zijn tussen u, onze architect en de aannemer. In dat geval is bouwmanagement noodzakelijk om tot een goed eindresultaat te komen. En een goed eindresultaat is waar alle partijen uiteindelijk naar streven.

Nazorg
Uw woning is klaar en geschikt voor gebruik. Na verloop van tijd is het goed om het geheel eens te evalueren. Tijdens het gebruik kan naar voren komen dat sommige zaken eventueel veranderd of verbeterd moeten worden. Wij kunnen u daar uiteraard bij helpen. Afhankelijk van de grootte of complexiteit van de ontwerpopgave kunnen ook deelopdrachten uit bovengenoemde opsomming aan ons bureau gegeven worden.

Modern of toch traditioneel?
Is het laten bouwen van een villa in Spanje al jaren uw droom? Wij kunnen uw droomvilla op maat bouwen, in heel Spanje, of het nu om een moderne villa gaat of meer traditioneel. Iedere villa is namelijk anders, standaard is niet goed genoeg. Een villabouw op maat zeker wel. U hebt met Jan Nicolas de zekerheid dat u in uw geval een prachtige villa krijgt, volledig naar uw wensen en persoonlijke behoeften. Lees hier meer over villabouw in Spanje…

Bedrijven
Het bouwen van een nieuw kantoor of bedrijfspand is altijd een ingrijpende gebeurtenis. Zeker in Spanje, met een vaak gecompliceerde vergunningprocedure en gemeentelijke bureaucratie. Binnen een kort tijdsbestek dienen zeer veel beslissingen genomen te worden. De kracht van ons bureau schuilt in het zeer snel kunnen opzetten van een aantal ontwerpvarianten. Hierdoor wordt voor u het beslissingstraject sterk  vereenvoudigd. De persoonlijke benadering en de vakkennis die aanwezig is helpen u om tot een verantwoorde keuze te komen. Functionaliteit van het ontwerp staat voorop bij de invulling van uw projecten, maar wel met behoud van eigen uitstraling. Wij kunnen u adviseren over het gehele bouwtraject, van schetsplan tot aannemerskeuze en van begroting tot kleuradvies.

Projectontwikkelaars
Een goed ontwerp kenmerkt zich door een aansprekend, onderscheidend uiterlijk en een gunstige verhouding tussen bouwkosten en kwaliteit. Betrokkenheid en meedenken zijn vooral in de opstartfase voor ons natuurlijke begrippen. Jan Nicolas Consultancy is als geen ander in staat om in korte tijd een functioneel plan op te zetten, dat samen met een opdrachtgever verder uitgewerkt kan worden. Daarnaast is het natuurlijk mogelijk om een pand te ontwerpen dat uitermate geschikt is voor de verhuur of verkoop. En dat altijd in uw eigen taal, hoe makkelijk is dat?

Bouwtoezicht
Het bouwen en verbouwen van een huis in Spanje is een complex proces. U bent de regisseur, maar hoe houdt u het overzicht, zeker als u niet in Spanje woonachtig bent? Jan Nicolas Consultancy kan als uw persoonlijke toezichthouder optreden. Dat kan vanaf het moment dat de bouw wordt gestart, maar beter is dat wij vanaf het allereerste begin betrokken zijn bij de ontwikkeling van uw Spaanse huis, zodat we bepaalde zaken kunnen toetsen voor de eerste spa de grond in gaat en u kunnen adviseren bij het ontwerp van uw huis en de betalingstermijnen. In alle gevallen treden we namens u op, altijd in overleg, maar u neemt de besluiten en houdt de eindverantwoordelijkheid. Lees hier meer over bouwtoezicht in Spanje…

Binnenhuisarchitectuur
Bij zowel nieuwbouw als verbouw van woningen worden wij als bureau vaak ook gevraagd mee te denken met de inrichting van de woning. Onze interieurarchitect denkt aan verschillende aspecten waar u zelf misschien niet zo snel bij stil zou staan. Denk bijvoorbeeld aan lichtinval, verlichting, akoestiek, structuren, indeling en kleurstelling van ruimten. Bij een bestaande woning zou u soms toch willen dat er even iemand met u meekijkt om advies te geven. Vaak kunt u, met slechts enkele minimale aanpassingen, ervoor zorgen dat uw interieur of inrichting nét even meer allure krijgt. Lees hier meer over binnenhuisarchitectuur…

Duurder? Welnee, goedkoper!
Als u met Jan Nicolas bouwt bent u altijd goedkoper uit dan als u zonder ons bouwt. Hoe dat kan? Heel eenvoudig. Door stevig maar correct met aannemers en onderaannemers te onderhandelen verdienen wij ons honorarium voor u dubbel en dwars terug! Wilt u meer weten over onze architectuurdiensten in Spanje? Vul het formulier aan de rechterkant zo volledig mogelijk in en wij nemen op onze beurt zo spoedig mogelijk contact met u op, waarbij wij voldoende tijd voor u vrijmaken om u volledig te informeren. En wij spreken gewoon uw taal, dus dat is wel zo makkelijk.