Tussen Moraira en Calpe vinden we het gebied dat in de volksmand ‘Benissa Costa’ genoemd wordt. Een gebied waar enkele van de mooiste baaien  en stranden van de Costa Blanca liggen en dat behoort tot het grondgebied van Benissa. Stranden, baaien, van zand of stenen, allemaal met helder water, een perfect scenario voor het beoefenen van onderwatersport en zeilen. De meest opvallende is de baai Cala de la Fustera, omdat ze de langste is en de meeste bezoekers ontvangt.

Cala de La Fustera
Cala de La Fustera is een baai van 110 meter lang en 40 meter breed. Hier vinden we informatie over de toestand van de zee, ze beschikt over een toegang voor mensen met beperkte mobiliteit, openbare telefoon, vlonders, toiletten, campingzone, restaurant, parkeerplaats, Rode Kruispost, autobushalte, strandbewaking, voetdouches, spellen en sport en natuurlijk ook een blauwe vlag als bewijs van de waterkwaliteit en de talrijke beschikbare diensten. Het is de levendigste en populairste baai van de zone. Het is een baai met fijn zand en helder water. Heel dichtbij bevindt zich de grot, la Cueva de la Fustera: die is meer dan 10 meter hoog en van daaruit heeft men een prachtig zicht op het kustgebied van Benissa en op de Peñón de Ifach.

Cap Blanc en Cala Baladrar
Aan de grens met het gemeentelijk grondgebied van Moraira ligt Cap Blanca. Deze baai bevindt zich aan de voet van Cabo Blanco, ze wordt weinig bezocht en heeft helder water. Bovendien wordt ze gekenmerkt door de dennenomgeving en mediterrane begroeiing. Een bevoorrechte uitkijkplaats voor een mooi uitzicht op het kustgebied van Benissa. De Cala Baladrar is 100 meter lang. Het is een natuurlijke baai van kiezelstenen en zogenaamde ‘bolos’ (ronde kiezels) die altijd helder, diep turquoise water weerspiegelt in een omgeving van dennenbomen die bijna tot aan het water van de zee staan. Een ideale baai om te leren zeilen en aan onderwaterfotografie te doen.

Cala Advocat en Pinets
De Cala Advocat is een kleine baai met kiezels en fijn zand met aan het uiteinde een golfbreker waar zeilboten kunnen aanleggen en waar met vislijnen gevist kan worden. Het is tevens een perfecte plaats om op zwoele zomeravonden in de open lucht tegenover de zee te dineren. Het strand eindigt aan een klif van 47 meter hoog, El Cantalar, die de zee inloopt via de landpunt die bekendstaat onder de naam Punta Fosca. Cala Advocat beschikt over restaurants,  parkeerplaats, toegang voor mensen met beperkte mobiliteit, voetdouches en de mogelijkheid windsurf en zeilsport te beoefenen. Pinets is met een lengte van ongeveer 20 meter een van de kleinere baaien van Benissa Costa. Ook hier reiken de volop aanwezige dennenbomen bijna tot aan de zee. Het is een ideale plek voor jonge gezinnen, omdat de allerkleinsten hier rustig kunnen baden en waar men kan duiken en onderwatersport beoefenen. Een deel van deze baai was in de Middeleeuwen een steengroeve waar stenen gewonnen werden voor de bouw van de diverse bouwwerken in het Historisch centrum van Benissa.

La Llobella en Les Basetes
Dit is één van de meest rustieke en eenzame baaien van de kust van Benissa. Men kan de baai bereiken met de auto en er is een parkeerplaats van zand. Vanaf de parkeerplaats volgt men vervolgens een pad van enkele meters tot aan de baai. Het is een baai die erg in trek is bij duikliefhebbers. Ze is 100 meter lang met een gemiddelde breedte van 25 meter. Les Basetes maakt deel uit van het kustgebied van Benissa dat grenst aan het kustgebied van Calpe. Van hieruit heeft men een prachtig uitzicht op de Peñón de Ifach. Het is een baai met rustige wateren, natuurlijk ontstaan om er maximaal van de zee te genieten. Hier ligt de Jachtclub Les Basetes met 80 aanlegplaatsen voor vaartuigen met een lengte tot 8 meter, een zeilschool, een duikcentrum en verscheidene opties om aan onderwatersport, kajak of windsurfen te doen of met een catamaran te varen.