Volledige inspectie al vanaf: € 395,-

Heeft u na lang zoeken eindelijk uw Spaanse droomwoning gevonden? Laat dan een gecertificeerd bouwkundig inspecteur van Jan Nicolas Consultancy een bouwkundige inspectie uitvoeren voordat u de woning koopt. Een bouwkundige inspectie geeft u een helder, onafhankelijk en duidelijk inzicht in de staat van de woning waarin u geïnteresseerd bent en dat voorkomt teleurstelling achteraf.

Wanneer laat u een bouwkundige inspectie uitvoeren?
Een bouwkundige inspectie, ook wel aangeduid als bouwkundig onderzoek, kan op verschillende momenten plaatsvinden:

  • Tijdens de bezichtigingen: u voorkomt een miskoop of hoge onderhoudskosten;
  • Tijdens de onderhandelingen: een bouwkundig rapport kunt u inzetten;
  • Tijdens het verkrijgen van financiering: wordt soms gevraagd door de bank;
  • Als verkoper: u kunt profiteren van een snellere verkoop.

Wat kost een bouwkundige inspectie?
Als u een bouwkundige inspectie laat uitvoeren, is het prettig om vooraf de kosten te weten. Dankzij onze transparante werkwijze weet u bij Jan Nicolas vooraf precies wat de bouwkundige inspectie zal kosten. Voor een bouwkundige inspectie van een vastgoed object in Spanje betaalt u € 395,- inclusief een door de Spaanse architect opgemaakt bouwkundig rapport. Deze prijs geldt voor woningen met een totaal bebouwde oppervlakte tot 100 m². Daarboven geldt een toeslag van € 0,95 per m². Voor het bepalen van het tarief wordt gekeken naar de door het kadaster opgegeven constructie oppervlakte. De inspecteur bepaalt de werkelijke constructie oppervlakte als deze significant afwijkt van de kadastrale oppervlakte. In geval de werkelijke oppervlakte groter is dan de kadastrale oppervlakte, wordt het tarief bijgesteld.

Als u gebruik maakt van onze service Aankoopmakelaar Compleet, is een Bouwkundige Inspectie altijd inbegrepen in ons tarief

Een bouwkundige inspectie is de kosten zeker waard
Als u de kosten van de bouwkundige inspectie vergelijkt met de voordelen, dan zult u concluderen dat een keuring zeker de moeite waard is. Zeker als u van plan bent om een woning in Spanje te kopen. Ondanks dat de aanschaf van een woning al een flinke investering is, zou het u meer kunnen kosten als u geen inspectie laat uitvoeren. Zeker als u weet dat de bouwnormen in Spanje nog steeds ver achterlopen van wat u in uw thuisland waarschijnlijk gewend bent. Die bijna nieuwe woning is nu nog een plaatje, maar kan, door voor u niet zichtbare gebreken, als snel veranderen in een bodemloze financiële put. Dankzij de bouwkundige inspectie komen dergelijke gebreken tijdig aan het licht. Zo weet u precies waar u aan toe bent als u de woning zou kopen. Daardoor komt u na de aankoop van de woning niet plotseling voor onverwachte kosten te staan.

Welke documentatie hebben wij nodig?
Om een bouwkundige inspectie volledig te kunnen uitvoeren, dienen wij ook de registratiegegevens van het object te kunnen controleren en, indien aanwezig, de recente controledatum van de septische tank. Hiervoor dienen wij, uiterlijk 24 uur vóór het inspectiemoment, te beschikken over de meest recente Nota Simple en, indien van toepassing, het door een architect of daartoe bevoegde andere instantie verstrekt keuringsrapport van de septische tank. In geval deze documentatie niet uiterlijk op het inspectiemoment in ons bezit is, vragen wij zelf de Nota Simple aan, wat een vertraging van onze eindconclusie van  minimaal één week tot gevolg kan hebben. De aanvraagkosten, te weten € 75,-, brengen wij vervolgens in rekening bij de opdrachtgever. Als u gebruik maakt van onze service Aankoopmakelaar Compleet, zijn de kosten voor het aanvragen van een Nota Simple altijd inbegrepen on ons tarief. Het niet aanwezig zijn van een keuringsrapport met betrekking tot de septische tank, staat voor ons gelijk aan geen recente controle.

Waarom Jan Nicolas Makelaardij?
Als u een bouwkundige inspectie wilt laten uitvoeren, is het belangrijk dat u dit aan een specialist overlaat. Na de keuring wilt u namelijk een goed beeld hebben van de bouwkundige staat van de woning. Bij Jan Nicolas hebben wij architecten in huis die niet alleen gecertificeerd zijn, maar, belangrijker nog, ook gespecialiseerd zijn in dit soort inspecties en mede daardoor de staat van de woning uitstekend kunnen beoordelen. Zo komen eventuele gebreken van de woning al snel aan het licht. Op die manier voorkomt u dat u te veel voor een woning betaalt of, erger nog, een ‘kat in de zak’ koopt.

BOEK EEN BOUWKUNDIG EXPERT: € 395,-