Het gerenommeerde Amerikaanse tijdschrift Forbes heeft een lijst samengesteld van steden en gebieden in de wereld waar mensen het beste kunnen wonen, investeren, nieuwe projecten opzetten en met pensioen gaan. Het tijdschrift heeft het noorden van de Costa Blanca, zeg maar grofweg het gebied tussen Alicante en Dénia, genoemd als een van de beste gebieden in de wereld om te wonen en te investeren. De Best European Destinations (EBD) organisatie heeft haar ranglijst bekend gemaakt voor de top Europese plaatsen voor Amerikaanse expats.

In de schijnwerpers
Volgens Forbes voldoet dit deel van de Costa Blanca aan verschillende criteria om in de schijnwerpers te staan, zoals de aanwezigheid van verschillende internationale scholen, een goed gezondheidssysteem, schone lucht, nabijheid van twee internationale luchthavens (Alicante en Valencia), de algemene kosten van huisvesting, een bijzonder laag misdaadcijfer en een uitstekende kwaliteit van leven. “Hoewel de Costa Blanca meestal wordt geassocieerd met zon en strand, is de omgeving veel meer dan dat”, aldus een woordvoerder van Forbes.

Top vijf
Het grote educatieve aanbod met verschillende tweetalige scholen, zowel openbaar als privé, het aanmerken als ‘familie’ aangezien veel mensen besluiten om met pensioen te gaan aan de Costa Blanca, de grote culturele verscheidenheid met ‘de hoogste concentratie van musea per vierkante kilometer in heel Europa’ de aanwezige werkgelegenheid en natuurlijk het perfecte klimaat met soms meer dan 320 dagen zon per jaar zet de Costa Blanca Noord in de top vijf van deze lijst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *