Het afsluiten van een hypotheek in Spanje willen wij zo simpel en overzichtelijk maken zodat het voor u bijna leuk wordt om een hypotheek af te sluiten. Daarom werken wij voor het afsluiten van een hypotheek in Spanje samen met een Nederlandse hypotheekadviseur in Spanje, zodat u zeker weet dat u ook voor uw hypotheek de juiste keuze maakt. De met Jan Nicolas Consultancy samenwerkende hypotheekadviseur verhoogt uw kansen op succes door een nauwkeurige voorbereiding op een hypotheekaanvraag.

Van probleem naar oplossing
In een markt met weinig transparantie en duidelijkheid streeft de hypotheekadviseur ernaar om het toch simpel en overzichtelijk te maken. Dit geldt met name voor buitenlanders in Spanje die de taal niet perfect beheersen en vaak geen tijd en zin hebben om alles zelf uit te zoeken. Door met duidelijke processen te werken, zorgt hij voor overzicht in het gehele hypotheekproces.

Hypotheekcheck
De met ons kantoor samenwerkende hypotheekadviseur zal altijd eerst een hypotheekcheck uitvoeren, zodat u een idee krijgt over de mogelijkheden voor het verkrijgen van een hypotheek in Spanje. U komt te weten wat uw maximaal te lenen bedrag is en de bijbehorende maandlasten. Binnen de toets kan er worden gevarieerd met aanschafprijzen, hypotheekrentes en looptijden. Vervolgens bespreekt hij uw financiële situatie en het bedrag dat u wilt en kunt lenen. Samen kijkt u of de maandlasten aansluiten bij uw wensen en licht hij toe hoe hij tot het hypotheekadvies is gekomen. Uiteraard krijgt u een toelichting op het kostenplaatje en wordt het stappenplan van de hypotheekaanvraag doorgenomen. Om tot een succesvol einde te komen worden de verschillende scenario’s besproken.

Hypotheekofferte
Als uit de hypotheekcheck naar voren komt dat een financiering tot de mogelijkheden behoort, ontvangt u een pro-forma offerte met hypotheekvoorwaarden zoals rentepercentages, looptijden, maandlasten, hypotheekkosten, etc. Het voorbehoud van financiering wordt ondervangen door het maximale hypotheekbedrag op voorhand te berekenen. De hypotheekadviseur kent de criteria van de Spaanse banken en kan nauwkeurig aangeven wat de maximale hypotheek is. De hypotheekadviseur werkt als een ware partner met u samen in alle facetten en processen van de aanvraag om zo tot de beste hypotheekofferte te komen en begeleidt u in het hele hypotheektraject. En net als bij Jan Nicolas  gewoon in uw eigen taal en dat is wel zo makkelijk.

Meer weten?
Wilt u meer weten over het openen van een bankrekening in Spanje? Vul het formulier aan de rechterkant zo volledig mogelijk in en wij nemen op onze beurt zo spoedig mogelijk contact met u op, waarbij wij voldoende tijd voor u vrijmaken om u volledig te informeren. En wij spreken gewoon uw taal, dus dat is wel zo makkelijk.