Omdat alleen de eerste indruk telt
Verkoopklaar maken al mogelijk vanaf € 150,-

Uw huis in Spanje voor de hoofdprijs verkopen, dat is het streven van veel woningverkopers. Want het verkopen voor een goede prijs betekent meteen dat u extra kunt investeren in uw nieuwe woning. De hoofdprijs is echter alleen haalbaar als u in het verkoopproces aandacht besteedt aan de juiste presentatie van uw huis. En dan bedoelen we niet even snel een likje verf op de muren of de schuur opruimen. Kijk eens kritisch naar de tuin. En hoe goed is die keuken in werkelijkheid? Is er achterstallig onderhoud en wat kunt u er aan doen? Soms is met enkele simpele ingrepen uw huis weer zo goed als nieuw, een enkele keer wordt er om een meer rigoureuze ingreep gevraagd. Bij het verkoopklaar maken van uw Spaanse woning gaan wij van advies naar ontwerp en van ontwerp naar realisatie. De met ons kantoor samenwerkende vastgoedstylist coördineert het complete project en ontzorgt u als particulier of professional in de woningmarkt, waardoor u letterlijk kunt rekenen op een toegevoegde waarde aan uw huis.

De eerste stap
Het moment is daar; u gaat uw woning in Spanje verkopen. Dan breekt er een spannende tijd aan. Het begint al bij het kiezen van de beste verkoopmakelaar, iets waarin wij u graag adviseren. Maar dan bent u er nog lang niet, want het verkoopklaar maken van uw woning is zeker zo belangrijk en is een vak apart. Het is de kunst om uw huis er perfect uit te laten zien op de foto’s van de makelaar. Dan kunt u wachten tot de makelaar uw huis verkoopklaar maakt, maar de meeste makelaars in Spanje nemen niet eens de moeite om het beddengoed recht te trekken zodat de slaapkamer er gastvrij uitziet, laat staan dat ze uw woning onder handen nemen. Daarnaast moet uw woning natuurlijk ook opvallen voor een groot publiek om zoveel mogelijk kijkers en potentiële kopers naar uw woning te krijgen. Zoveel mensen zoveel wensen is een bekend gezegde. Omdat elke kijker zijn eigen smaak heeft moet u zorgen dat elke kijker direct de mogelijkheden ziet die voor hem of haar van toepassing zijn. Eén van de belangrijkste dingen die u tijdens het klaar maken van uw woning in uw achterhoofd moet houden is dat u niet de koper van uw huis bent. Wat u mooi of gezellig vindt hoeft niet automatisch te betekenen dat kijkers dit ook mooi vinden. Nog belangrijker, een potentiële kijker heeft gemiddeld maar 8 seconden nodig voor een eerste indruk.

Uw woning weer spik en span
De vastgoedstylist begint met het lopen van een rondje door en om uw woning en het noteren van alle verbeterpunten. Het is belangrijk om uw woning er spik en span (of zoals we hier zeggen: likkie lakkie) uit te laten zien. Want alleen dan verkoopt u uw woning snel en krijgt u de beste prijs voor uw woning. Nadat uw woning in kaart is gebracht, presenteert de stylist de verbeterpunten en krijgt u meteen enkele handige tips. Maar wat als u geen tijd, zin of twee linkerhanden hebt? Terwijl de plintjes nog niet vast zitten, de keukenkastjes recht gehangen moeten worden of de muren wel een kleurtje kunnen gebruiken? Geen zorgen, want in een dergelijk geval introduceren wij u bij een gerenommeerd klusbedrijf waar mensen met twee rechterhanden binnen no time uw woning verkoopklaar maken. Zo kunnen zij u helpen met het vervangen van contactdozen, het vastzetten van een trapleuning, maar ook met het renoveren van uw badkamer of keuken en het schilderen van uw huis. Uw woning wordt verkoopklaar gemaakt zonder dat u verder iets hoeft te doen en de nieuwe bewoners er zo in kunnen. Want dat is wat de meeste kopers zoeken; een instapklare woning.

Verkoopstyling
Buiten het verkoopklaar maken van uw huis, is het soms noodzakelijk om uw huis opnieuw te stylen. Een huis dat al heel wat jaartjes dezelfde bewoner heeft, is vaak niet met zijn tijd meegegaan. Zo is dat groene ligbad dat in de jaren 70 van de vorige eeuw ‘hip’ was, nu wat oubollig en is bloemetjesbehang tegenwoordig een curiositeit. En in al die woonjaren is het huis steeds voller komen te staan met meubels, in diverse stijlen en dwars door elkaar. Herkent u uw huis hierin? Dan is een verkoopstyling zeker geen overbodige luxe. Verkoopstyling is een bewezen formule waardoor woningen sneller en tegen een betere prijs verkocht worden. Uw woning wordt aantrekkelijker gemaakt voor potentiële kopers, doordat de positieve eigenschappen van de woning uit worden gelicht en daardoor beter in het oog springen bij een bredere doelgroep. Onze vastgoedstylist maakt zoveel mogelijk gebruik van uw eigen meubels, eventueel aangevuld met nieuwe accessoires. Het is een kleine investering die zich in de meeste gevallen meer dan terugverdiend. Uit onafhankelijk onderzoek blijkt dat woningen die gestyled zijn sneller en tegen een fors hogere prijs verkocht worden, puur en alleen omdat ze meer kijkers trekken en aan de algemene smaak voldoen. Staat uw huis al te koop, maar wordt deze niet snel verkocht? Investeer in een goede vastgoedstylist. Dit is altijd voordeliger dan het verlagen van de vraagprijs.

Eerste indruk
Verkoopklaar maken in combinatie met verkoopstyling levert altijd meer op dan dat het kost. Het is bewezen dat woningen die binnen de eerste vier weken verkocht worden vaak ook voor de prijs verkocht worden. Het is dus belangrijk om binnen deze periode de koper naar uw huis te krijgen. En omdat u slechts eenmaal een eerste indruk kunt maken, begrijpt u het belang van een woning die meteen tip top in orde is. Staat uw huis al te koop, maar vlot het niet erg met de verkoop? In dat geval kan het stylen van uw woning, het daarna maken van een nieuwe fotoreportage en een andere online presentatie wonderen verrichten. Voor de meeste woningzoekenden staat er dan een compleet andere woning online, waardoor u na een valste start toch nog een tweede kans krijgt.

Wat is ons tarief? 
Als u gebruik wilt maken van onze service ‘Verkoopklaar maken’, is het prettig om vooraf de kosten te weten. Dankzij onze transparante werkwijze weet u bij Jan Nicolas vooraf precies waar u financieel aan toe bent. Voor onze service verkoopklaar maken hanteren wij een tarief vanaf € 150,- welke u voldoet bij het aangaan van de opdracht, waarna onze stylist meteen voor u aan de slag gaan. In ons tarief is een grondige inventarisatie en rapportage van uw woning inbegrepen. Wilt u meteen gebruikmaken van onze service verkoopstyling? Dan bedraagt ons tarief € 395,- voor een basisstyling met eigen meubels en accessoires. Dienen er additionele zaken uitgevoerd te worden, waarbij u kunt denken aan bijvoorbeeld het schilderen van de wanden of het opnieuw betegelen van uw badkamer, vragen wij de met ons kantoor samenwerkende aannemer een aantrekkelijke offerte op te maken, zodat u ook wat dat betreft vooraf precies weet waar u financieel aan toe bent. Geen financiële verrassingen achteraf. En wilt u gebruikmaken van onze fotoservice? Ook dan staan wij graag voor u klaar.

Meer weten?
Een oriënterend gesprek verplicht u tot niets maar kan zeer verhelderend zijn. Wij zijn er zeker van dat ook u voordeel zult hebben bij onze brede expertise. Wilt u meer weten over verkoopklaar maken of verkoopstyling? Vul het formulier hieronder zo volledig mogelijk in en wij nemen op onze beurt zo spoedig mogelijk contact met u op, waarbij wij voldoende tijd voor u vrijmaken om u volledig te informeren. En wij spreken gewoon uw taal, dus dat is wel zo makkelijk.

Ja, ik wil graag meer informatie over verkoopklaar maken