Bent u opzoek naar een koophuis in Spanje, maar vindt u het lastig om deze te vinden? Wij helpen wij u graag zoeken bij het vinden van de perfecte woning via onze zoekservice. Stuur ons via het formulier aan de rechterkant uw woonwensen door en wij doen de rest. Wees voorzichtig met het doorgeven van te specifieke kwalificaties. Want u uitgebreider u uw droomwoning omschrijft, hoe lastiger het wordt om daadwerkelijk een woning voor u te vinden. Stel u zelf bij het opstellen van de kwalificaties dan ook de vraag hoe belangrijk bijvoorbeeld een garage is, of dat openbaar vervoer beslist op loopafstand moet zijn.

Wees realistisch
U kunt ons een zoekopdracht geven voor het zoeken van een koopwoning, naar welk stukje Spanje uw voorkeur ook uitgaat. Maar wees wel realistisch bij het opgegeven van uw woonwensen. Een vrijstaande villa met zwembad, panoramisch zeezicht, met drie slaapkamers, op loopafstand van het strand voor een koopprijs van € 50.000,- kunnen ook wij niet vinden. Verder adviseren wij u om vooraf eerst te informeren bij een hypotheekadviseur wat uw mogelijkheden zijn als u de aankoop deels moet financieren. Indien gewenst kunnen wij u introduceren bij een Nederlandstalige hypotheekbemiddelaar.

GEEN RESULTAAT? DAN SLECHTS 50% KOSTEN!

Onze kosten
Het zoeken van een woning kost tijd. Het goed zoeken van een woning kost nog veel meer tijd. En tijd is nu eenmaal geld, ook voor ons. Voor het zoeken van een woning hanteren wij dan ook een vast tarief van € 450,- welke u in twee keer voldoet. Een eerste deel van 50% van ons tarief voldoet u bij het geven van de zoekopdracht. Het resterende deel voldoet u als u een door ons gepresenteerde woning accepteert, waarna u de contactgegevens ontvangt van de verkopende partij. Voor dit bedrag zoeken wij tot maximaal drie woningen volgens de door u opgegeven specificaties, waarbij het ons niets uitmaakt naar welk stukje Spanje uw voorkeur uitgaat. Vinden wij geen woning die voldoet aan uw wensen, dan vervalt het tweede deel van ons tarief.

Waarom is een zoekopdracht niet gratis?
Wij weten dat er verkoopkantoren zijn die bij koopwoningen werken met een ‘gratis’ zoekservice. Maar ook in Spanje gaat alleen de zon voor niets op. De aangeboden ‘gratis’ zoekservice blijkt in de praktijk dan ook vaak een stuk minder voordelig dan u wellicht in eerste instantie denkt. De zoekservice wordt door het betreffende kantoor gebruikt als vangnet waarna men woningen ‘zoekt’ bij makelaarskantoren waarmee men een lucratieve samenwerking heeft met betrekking tot de commissieverdeling. Hierdoor vist men in een kleine vijver en worden vaak meer geschikte woningen, of woningen die gunstiger zijn in prijs niet aan u voorgesteld omdat de verkopende partij niet met de ‘gratis makelaar’ wil samenwerken. Wij vinden dat dit anders kan én moet en zoeken voor u dan ook bij alle verkopende partijen, waarbij wij zeker de voor u lastig te bereiken particuliere markt niet vergeten.

Denk aan het NIE
Om een huis in Spanje te kunnen kopen heeft u een NIE nodig. Dit is een burgerlijk registratie nummer voor buitenlanders. Een NIE kunt u in eigen land aanvragen bij het Spaans Consulaat of in Spanje bij de nationale politie. U dient hiervoor een afspraak te maken en de wachttijd kan flink oplopen. Heeft u dus geen NIE is het belangrijk dat u dit eerst regelt voor u een huis in Spanje gaat zoeken. Ons kantoor kan helaas niet assisteren bij het aanvragen van een NIE.

Meer weten?
Wilt u gebruik maken van onze zoekservice? Vul het formulier aan de rechterkant zo volledig mogelijk in en wij nemen op onze beurt zo spoedig mogelijk contact met u op om uw mogelijkheden door te nemen in een persoonlijk gesprek per telefoon of op ons kantoor als u dat prefereert. En wij spreken gewoon uw taal, dus dat is wel zo makkelijk.