Het is als koper van een huis in Spanje belangrijk om een professional in te schakelen die uw belangen behartigt. De verkopend makelaar behartigt namelijk alleen de belangen van de verkoper en is nooit onpartijdig, hoe graag men misschien ook zou willen. De makelaar zal er dus alles aan om de woning tegen de beste voorwaarden te verkopen. Tenslotte krijgt de makelaar een percentage van de verkoopprijs. Dus hoe hoger de prijs, hoe meer hij zal verdienen.

Een vastgoedadvocaat treedt in Spanje op namens de koper. Een goede vastgoedadvocaat zal alle juridische aspecten controleren, de bouwkundige staat laten inspecteren en de waarde van de woning laten bepalen. Daarbij kan hij de onderhandelingen met de makelaar voeren en zo de meest gunstige voorwaarden bedingen en de koper bijstaan bij de notaris. De advocaat wordt door de koper betaald en dient dus alleen de belangen van de koper.

In Spanje zijn ook organisaties die zich aanbieden als ‘gratis aankoopmakelaar’. Dat klinkt als een goede deal, maar vraag u eens af: Kent u personen die gratis werken? Juist, wij ook niet. Deze personen hoeft u weliswaar niets te betalen, maar van gratis werken is geen sprake. Door commissie-afspraken met makelaars hebben ook zij een financieel belang bij verkoop. Misstanden zullen zij niet aankaarten, want dan koopt u het huis niet en verdienen zij niets. Zij zullen ook nooit een huis aanprijzen dat niet door een met hen samenwerkende makelaar wordt aangeboden. Want als u dat huis koopt werken zij echt gratis. En dat is niet helemaal de bedoeling.

Wij zijn er zeker van dat ook u voordeel zult hebben bij onze brede expertise. Neem voor aankoopbegeleiding vrijblijvend contact op met ons kantoor. Wij spreken gewoon uw taal, dus dat is wel zo makkelijk.