Door de aanpassing van de milieuwet in Spanje, dient de eigenaar van een woning die als tweede woning gebruikt wordt (dus waar de eigenaar niet staat ingeschreven bij de gemeente) in steeds meer Spaanse gemeentes bij verkoop aan te kunnen tonen dat de afvoer van het restwater gebeurt op een wijze die voldoet aan de huidige milieuwet. Als dit niet het geval is loopt de nieuwe eigenaar het risico dat de verklaring van bewoonbaarheid, de ‘CH’, wordt ingetrokken of, bij nieuwbouw, niet eens wordt verstrekt. De nieuwe eigenaar dient in dat geval de woning aan te sluiten op het rioleringssysteem, wat in sommige gevallen snel € 25.000,- kan kosten, of, als dat niet mogelijk is, een gecertificeerde septic tank te plaatsen met deugdelijk zuiveringssysteem (wat vaak fors voordeliger is), dan wel de niet gecertificeerde of afgekeurde septic tank te vervangen.

Certificaat van goedkeuring
Vraag dus altijd om het certificaat van goedkeuring als u een woning gaat bezichtigen, of op zijn minst een factuur die niet ouder is dan twee jaar, van een architect of anderzijds, waaruit significant blijkt dat de septic tank gecontroleerd en goed bevonden is, dan wel dat er een nieuwe septic tank geplaatst is, die minimaal aan de Europese normen voldoet. Heeft u reeds een woning in Spanje gekocht of wilt u uw woning verkopen en u weet niet zeker hoe het met de certificering zit? Neem dan contact op met ons kantoor. Onze daartoe kundig architect kan u vrij snel duidelijkheid verschaffen.

Septic tank plaatsen
Wilt u een septic tank laten plaatsen? Onze experts staan voor u klaar. Wij adviseren u graag over de grootte, het materiaal en de vorm. Daarna bepalen we samen met u de locatie van de tank. Deze plaatsen we altijd op een goed bereikbare plek, dichtbij de woning. Want hoe minder leidingen, hoe voordeliger het voor u is. Daarbij is het praktisch als u in het geval van storingen de septic tank makkelijk kunt bereiken. Na de grond uit te graven, plaatsen we een laag gestabiliseerd zand op de bodem om de put te verankeren, zodat beschadiging van leidingen door verzakking tot het verleden behoort. Vervolgens monteren we de aan- en afvoerbuizen en sluiten we de verluchting aan. De verluchting zorgt ervoor dat gassen kunnen ontsnappen die bij het afbraakproces ontstaan. Zo voorkomt u een niet echt prettige rioollucht in uw woning. Tot slot testen we de werking van de put. Na enkele dagen is de septische tank volledig gestabiliseerd en kunnen we de ruimte tussen de tank en het gat opvullen met aarde. Vanaf dat moment is de septic tank klaar voor gebruik.

Meer weten?
Een oriënterend gesprek verplicht u tot niets maar kan zeer verhelderend zijn. Wij zijn er zeker van dat ook u voordeel zult hebben bij onze brede expertise. Wilt u meer weten over onze mogelijkheden en de kosten? Vul het formulier hieronder zo volledig mogelijk in en wij nemen op onze beurt zo spoedig mogelijk contact met u op, waarbij wij voldoende tijd voor u vrijmaken om u volledig te informeren. En wij spreken gewoon uw taal, dus dat is wel zo makkelijk.

Ja, ik wil graag meer informatie over een septic tank
[contact-form-7 id=”4367″ title=”Diensten gespecificeerd”]