Controle documentatie, woonvergunning, bouwstedelijke overtredingen en op schulden.

Bij het kopen van een huis in Spanje is het gebruikelijk om een advocaat met vastgoedspecialisatie in te schakelen. Het aankoopproces in Spanje is namelijk complex en de koper geniet minder bescherming dan in het thuisland vaak het geval is. Buitenlandse kopers hebben daarnaast vaak last van een taal- en cultuurbarrière. Ook dienen zij aanvullende handelingen uit te voeren die in het thuisland ongebruikelijk zijn en dienen veel zaken gecontroleerd te worden die in het thuisland door de notaris gedaan worden.

Ons team van associatieve advocaten bieden een jarenlange ervaring en expertise in het begeleiden bij het kopen van een huis in Spanje. Wij controleren ondermeer de registratie in het eigendomsregister en kadaster, op hypotheekbezwaring, lasten en andere beslagen, aangifte onroerendgoedbelasting, noodzakelijke vergunningen en bestemmingsplan, aanwezigheid van cédula de habitabilidad en licencia de primera ocupaccion en de reserverings- en/of koopovereenkomst.

Tijdens het juridische onderzoek controleren wij alle beschikbare documentatie van de woning en verzoeken wij de gemeente ons eventuele aanschrijvingen met betrekking tot stedenbouwkundige overtredingen toe te sturen.