De kadastrale waarde opgevraagd voor: € 195,-

Wilt u uw woning in Spanje verkopen of misschien een woning in Spanje kopen, dan is het belangrijk om vooraf te weten wat het huis waard is volgens de Spaanse belastingdienst. Hierbij gaat het om de kadastrale waarde. Dat is de waarde die de Spaanse belastingdienst ook gebruikt om de jaarlijkse vastgoedbelasting te kunnen bepalen. De kadastrale waarde kunt u vergelijken met de WOZ waarde in Nederland, of het Kadastraal Inkomen in België. Aan de hand van de kadastrale waarde, in combinatie met de marktwaarde, kunnen wij vervolgens een reële koop- of verkoopprijsbepalen, als u van plan bent de woning te kopen of verkopen.

Kadastrale waarde of taxatie?
Een kadastrale waardebepaling is geen bepaling van de marktwaarde of taxatie. Een taxatie is een uitgebreid rapport dat nodig is om bijvoorbeeld een hypotheek af te kunnen sluiten. Bij een taxatie stelt de taxateur de herbouwwaarde van de woning vast terwijl bij een kadastrale waardebepaling de door de Spaanse belastingdienst bepaalde waarde wordt opgevraagd. Een waardebepaling laat u uitvoeren om de marktwaarde te kunnen bepalen. Die drie waardes komen dus vaak niet overeen. Daarbij kunnen taxaties in Spanje alleen worden uitgevoerd door een door de Spaanse bank gevalideerd taxatiebureau. Dit is dus nooit een makelaarskantoor of vastgoedadviseur. Alleen taxatierapporten van gevalideerde taxatiebureaus worden door de Spaanse bank geaccepteerd. Een kadastrale waardebepaling laat u opvragen om de laagst toegestane verkoopprijs te weten.

Waarom is de kadastrale waarde belangrijk?
Als u een huis gaat kopen in Spanje is het belangrijk om de kadastrale waarde te weten. De Wet ter voorkoming van Witwassen en Financieren van Terrorisme bepaald namelijk dat de Spaanse belastingdienst, aan zowel koper als verkoper, een vervelende naheffing, niet zelden gecombineerd met een hoge boete, kan opleggen als de koopprijs onder de kadastrale waarde ligt. Dit omdat een te lage koopprijs reden kan zijn om te vermoeden dat er sprake is van frauduleus verkregen kapitaal. De naheffing en boete zijn dan slechts te voorkomen als onomstotelijk kan worden aangetoond dat van frauduleus verkregen kapitaal geen sprake is. Hiervoor dient u behoorlijk wat documentatie aan te leveren en in de meeste gevallen kunt u het ongelijk van de Spaanse belastingdienst niet aantonen. Daarbij laten de meeste huiseigenaren in Spanje de belastingdienst liever niet over hun schouder meekijken in verkregen inkomsten, waardoor een eigenaar ook niet erg snel zo ver zal zakken met de vraagprijs. Een kadastrale waarde wordt jaarlijks bepaald en is geldig tot het einde van het kalenderjaar, dan wel tot het moment dat een nieuwe waarde gepubliceerd wordt.

Ons tarief
Voor het aanvragen van de kadastrale waarde van uw woning in Spanje en het eventueel bepalen van een reële koop- of verkoopprijs hanteren wij een tarief van € 195,-. Heeft u reeds een kadastrale waarde op laten vragen door ons kantoor maar bent u de waardebepaling kwijt of heeft u een kopie nodig? Dan zijn de kosten van een kopie van een eerder door ons kantoor opgevraagde kadastrale waarde € 95,- mits het om hetzelfde kalenderjaar gaat waarin de eerdere waarde opgevraagd is. Kosten voor het opvragen van de kadastrale waarde of het opvragen van een kopie, dienen middels vooruitbetaling voldaan te worden. In voorkomende gevallen kan het zijn dat het Spaans kadaster (nog) geen waarde gepubliceerd heeft. In dergelijke gevallen kan onze valuator een indicatieve waarde bepalen aan de hand van de data die wij beschikbaar hebben. Wilt u de marktwaarde van uw woning weten? Vraag dan hier een waardebepaling aan.

Meer weten?
Een oriënterend gesprek verplicht u tot niets maar kan zeer verhelderend zijn. Wij zijn er zeker van dat ook u voordeel zult hebben bij onze brede expertise. Wilt u meer weten over onze mogelijkheden? Bel ons dan, van maandag tot en met donderdag, tussen 09:00 en 17:00 uur, vrijdag tussen 09:00 en 14:00 uur. Wij spreken gewoon uw taal, dus dat is wel zo makkelijk. Wilt u meteen de kadastrale waarde op laten vragen? Vul het formulier hieronder zo volledig mogelijk in, waarna wij zo spoedig mogelijk contact met u op zullen nemen.

Ja, ik wil graag een kadastrale waarde aanvragen

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Aanhef
Voor- en achternaam
Een kadastrale referentie is opgemaakt uit 20 nummers en letters en is terug te vinden in de Nota Simple of op te vragen bij de makelaar/verkoper.
Eerste aanvraag of kopie eerdere aanvraag
0,00 €
De uitkomst van de berekening is indicatief en vormt op geen enkele wijze een aanbieding of opdrachtbevestiging. Aan de weergegeven informatie kunnen geen rechten worden ontleend.
Algemene Voorwaarden