Als u in Spanje wilt gaan wonen is het allereerste dat u in orde dient te maken uw NIE. In Spanje heeft u voor praktisch alle instanties een NIE nodig. Het NIE (Número de Identificación de Extranjeros), is een uniek, persoonlijk en exclusief identificatienummer voor buitenlanders. Het is te vergelijken met het Nederlandse Burgerservicenummer (het oude sofinummer) en het Belgische Rijksregisternummer. Het NIE heeft u nodig voor het op naam zetten van een auto, belastingaangifte, het kopen van vastgoed, etc. Als u gebruikmaakt van het compleet pakket bij aankoopbegeleiding, gaat u naar de website van de Nederlandstalige organisatie Nienummeraanvragen.nl. Zij nemen u de zorg uit handen van de officiële procedures die komen kijken bij het aanvragen van een NIE in Spanje. Zij zorgen dat u, vaak al binnen 10 dagen, met de juiste documenten en afspraak op maat bij het juiste kantoor arriveert, zodat u binnen enkele minuten weer buiten staat met uw NIE. Hoe makkelijk is dat. En voor de kosten hoeft u het niet te laten, want als u gebruik maakt van ons compleet pakket bij aankoopbegeleiding zijn de aanvraagkosten bijna geheel inbegrepen in ons tarief.

Wanneer heeft u een NIE nodig?

  • Bij het kopen of huren van een woning
  • Als u in Spanje gaat werken
  • Verzekering afsluiten
  • Openen van een bankrekening in Spanje
  • Het op naam zetten van een motorvoertuig
  • Voor uw belastingaangifte in Spanje
  • Voor de Spaanse ziekenfonds
  • Bij telefoon- en internet aansluiting
  • Voor het aanvragen van elektriciteit, gas en/of water
  • En zo’n beetje bij alle zaken van de Spaanse overheid

Uw NIE binnen 10  dagen in huis!

De kosten
Maakt u gebruik van het compleet pakket bij aankoopbegeleiding? Dan verrekenen wij de aanvraagkosten, tot een maximaal bedrag van € 120,-, met onze eindafrekening, mits u een kopie van het NIE minimaal dertig dagen vóór de datum van de juridische levering van de aan te kopen woning kunt overleggen en de aanvraag is verzorgd via Nienummeraanvragen.nl. Kunt u geen afspraak maken of is de tijd te krap om überhaupt een afspraak te kunnen maken voor het aanvragen van een NIE via de officiële weg? In een dergelijk geval kunnen wij u helpen met het verkrijgen van een tijdelijke NIE, mits de juridische levering plaatsvindt bij het hierin met ons kantoor samenwerkende notariskantoor in Benissa (provincie Alicante). Een tijdelijke NIE wordt verstrekt op het moment van ondertekening van de koopakte en heeft een beperkte geldigheidsduur van enkele weken. Binnen die tijd dient het tijdelijk NIE bekrachtigd te worden bij de Nationale Politie in Spanje. Voor het verzorgen van een tijdelijke NIE hanteren wij een tarief van € 125,- per te verzorgen NIE, welke middels voorruitbetaling voldaan dient te worden. De kosten voor een tijdelijke NIE en eventuele leges zijn niet inbegrepen in ons tarief. Een NIE dient altijd in persoon aangevraagd en opgehaald te worden!

Meteen een tijdelijke NIE aanvragen?
Wilt u een tijdelijke NIE aanvragen? Vul het formulier hieronder dan zo volledig mogelijk in en wij nemen op onze beurt zo spoedig mogelijk contact met u op om de aanvraag bij de met ons kantoor samenwerkende notaris in gang te zetten. Wij spreken gewoon uw taal, dus dat is wel zo makkelijk.

Ja, ik wil graag een tijdelijke NIE aanvragen

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Aanhef
Voor- en achternaam
Burgerlijke staat
0,00 €
De uitkomst van de berekening is indicatief en vormt op geen enkele wijze een aanbieding of opdrachtbevestiging. Aan de weergegeven informatie kunnen geen rechten worden ontleend.
Algemene Voorwaarden