Op zoek naar een vastgoedadvocaat in Spanje? De advocaten van Jan Nicolas Consultancy staan voor u klaar. Snel en hoogwaardig advies in uw eigen taal. Gevestigd aan de Costa Blanca in Spanje, actief door het hele land. Neem eenvoudig contact op en wij helpen u zo snel mogelijk nog verder. Onze advocaten adviseren en procederen al meer dan 25 jaar over de meest uiteenlopende onderwerpen binnen het vastgoed in Spanje.

Ons specialisme
Uniek aan onze werkwijze is dat iedere advocaat zowel de privaatrechtelijke als de publiekrechtelijke elementen van het vastgoed kent. Hierdoor is wisselen tussen bestuursrechtadvocaten en civielrecht advocaten, zoals bij andere kantoren vaak het geval is, bij ons niet nodig. Dit werkt efficiënter, voordeliger en minimaliseert de kans op fouten. Denk aan een bouwproject waarbij niet alleen (private) overeenkomsten met bijvoorbeeld de aannemer en de opdrachtgever moeten worden gesloten, maar ook vergunningen (publiekrecht) moeten worden aangevraagd. Deze zaken spelen regelmatig door elkaar in bouwgeschillen en onze advocaten kennen dit grensvlak als geen ander.

Breed rechtsgebied
Het vastgoedrecht in Spanje is een breed, maar bovenal enorm complex rechtsgebied. Hieronder enkele voorbeelden van werkzaamheden waarmee wij ons dagelijks bezighouden:

  • het begeleiden van de aan- en verkoop van vastgoed in Spanje;
  • het begeleiden van (omvangrijke) gebieds- en projectontwikkelingen;
  • het opstellen, beoordelen en onderhandelen over aannemingsovereenkomsten, koopovereenkomsten, huurovereenkomsten en andere vastgoedcontracten;
  • het adviseren en procederen over huur van woonruimte en huur van bedrijfsruimte;
  • adviseren en procederen over vergunningen, zoals omgevingsvergunningen voor bouwen, afwijken van het bestemmingsplan, et cetera;
  • adviseren en procederen over aanbestedingen;
  • kwesties over erfpacht en andere eigendomsvormen;
  • advies en bijstand in woongemeenschapsconflicten met andere woningeigenaren.

Waarmee wij u kunnen helpen
Onze advocaten helpen actief bij het voorkomen en verhelpen van conflicten. Het Spaans wetboek is daarbij een onderdeel van onze gereedschapskist, maar procederen is niet altijd de beste oplossing. Door een probleem vanuit meerdere invalshoeken te bekijken, komen wij tot effectieve oplossingen en adviezen waar onze cliënten al meer dan 25 jaar op vertrouwen. Die lange termijn relaties zijn meteen ook de ruggengraat van ons kantoor. Onze juridische afdeling kent dan ook een brede schare van cliënten; van multinationals tot particulieren en Quote 500 ondernemers tot gemeenten.

Ja, ik wil graag meer informatie over juridische dienstverlening