Juridische oplevering van uw nieuwbouw in Spanje

De oplevering van uw nieuwbouwwoning in Spanje is een spannend moment na een lange periode van wachten. Het liefst neemt u de sleutel zorgeloos in ontvangst, maar dat is helaas niet altijd het geval. Ondanks de nieuwe woning kan er sprake zijn van bouwkundige gebreken. Met een opleveringskeuring krijgt u dit vooraf inzichtelijk. Onze Nederlandstalige bouwkundig inspecteur begeleidt u bij de oplevering van uw nieuwbouwwoning en zorgt voor een duidelijk en uitgebreid bouwkundige rapport van oplevering. Zo trekt u zorgeloos uw nieuwe woning in. Gezien het belang van een goede juridische overdracht en het daarbij op te maken bouwkundige rapport is het raadzaam dat u zich bij de opleveringskeuring bij laat staan door een ervaren bouwkundig inspecteur.

Inzicht in gebreken
Een opleveringskeuring is een visuele beoordeling van een nieuwbouwwoning. Hierbij controleert de bouwkundig inspecteur van Jan Nicolas uw woning op kritische wijze. Zo krijgt u direct inzicht in eventuele bouwkundige gebreken. Onze bouwkundige is op de hoogte van de regels en normen in de bouw in Spanje en ziet bovendien meer dan u. De bouwkundig inspecteur komt op voor uw belangen en met de uitkomst staat u vervolgens sterker tegenover de aannemer. Een erg waardevolle investering dus. Tot slot ontvangt u advies en tips over welke stappen u kunt nemen om geconstateerde gebreken te (laten) verhelpen.

Werk voor een specialist
Jan Nicolas Consultancy is gespecialiseerd in opleveringskeuringen voor nieuwbouwwoningen in Spanje. Wanneer u een dergelijke keuring laat uitvoeren door onze bouwkundig inspecteur, dan vergewist u zich ervan dat uw woning nauwkeurig wordt gecontroleerd en dat eventuele gebreken goed onderbouwd en weerlegd worden. Op basis van het bouwkundige rapport dat voortvloeit uit deze opleveringskeuring kunt u de aannemer wijzen op tekortkomingen en fouten. De aannemer kan zich niet onttrekken aan dit rapport en dat is van belang, omdat u een zakelijke overeenkomst met de aannemer bent aangegaan. Wanneer er gebreken bij de oplevering zijn vastgesteld, zal de aannemer u er waarschijnlijk op attent maken dat de oplevering door hem is uitgevoerd en dat deze door u is geaccepteerd. De tijd en kosten die vervolgens worden gestoken in het verhelpen van de gebreken komen op de eigenaar neer. In het geval van een onafhankelijke opleveringskeuring kan een aannemer zich niet verschuilen en staat u in een sterke positie en heeft u zekerheid over uw vastgoed in Spanje.

Bouwkundige rapport van oplevering
De aannemer is in Spanje niet aansprakelijk voor alle zichtbare gebreken die niet in het bouwkundige rapport van oplevering zijn genoteerd. Hij hoeft deze bouwgebreken dus niet te herstellen. Daarom is het belangrijk dat alle zichtbare gebreken en geschilpunten goed zijn genoteerd. De aannemer is wél aansprakelijk voor gebreken die bij de oplevering niet zichtbaar waren. Gebreken die niet visueel geconstateerd kunnen worden zijn zogeheten ‘verborgen gebreken’, waarop de aannemer later na ontdekking als nog aangesproken kan worden. Om een ‘welles-nietes discussie’ op voorhand uit de weg te gaan, noteert de inspecteur ook de zaken in het bouwkundige rapport waar u als koper en de aannemer van mening over verschillen. Tevens worden beschadigingen opgenomen om latere discussies over wie de beschadiging heeft veroorzaakt te voorkomen.

Onze kosten
Als u een opleveringskeuring voor nieuwbouwwoningen in Spanje laat uitvoeren is het prettig om vooraf de kosten te weten. Dankzij onze transparante werkwijze weet u bij Jan Nicolas vooraf precies wat de opleveringskeuring zal kosten. Voor een opleveringskeuring van een nieuwbouwobject in Spanje betaalt u vanaf € 695,-. Deze prijs is inclusief bouwkundige rapport van oplevering en geldt voor nieuwbouwwoningen met een totale constructie-oppervlakte tot 100 m². Daarboven geldt een toeslag van € 0,95 per m². Kosten voor een opleveringskeuring dienen middels vooruitbetaling voldaan te worden.

Kosten berekenen


m2

Totaal kosten inclusief 21% BTW:
840,95

Bovenstaande uitkomst is voor een opleveringscontrole met bouwkundig rapport. De uitkomst is indicatief en er kunnen geen rechten aan worden ontleend, noch is bovenstaande uitkomst een aanbieding of overeenkomst.

Meer weten?
Een oriënterend gesprek verplicht u tot niets maar kan zeer verhelderend zijn. Wij zijn er zeker van dat ook u voordeel zult hebben bij onze brede expertise. Wilt u meer weten over opleveringscontrole bij nieuwbouw in Spanje? Vul het formulier hieronder zo volledig mogelijk in en wij nemen op onze beurt zo spoedig mogelijk contact met u op, waarbij wij voldoende tijd voor u vrijmaken om u volledig te informeren. En wij spreken gewoon uw taal, dus dat is wel zo makkelijk.

Ja, ik wil graag meer informatie over deze dienst