Als buitenlander kunt u in Spanje bij de meeste banken een Spaanse bankrekening openen. Wij raden u echter wel aan om een Spaanse bank te kiezen die ervaring heeft met buitenlanders in Spanje. Zo is het een stuk eenvoudiger om uw bankzaken te regelen in het Engels, soms zelfs in het Nederlands, en niet in het Spaans. Als u zelfstandig een bankrekening gaat openen in Spanje, controleer dan vooraf of men in ieder geval Engels spreekt en of internetbankieren ook in het Engels wordt aangeboden. Dat is namelijk wel zo prettig als u niet voldoende Spaans spreekt. Jan Nicolas Consultancy kan voor u een Spaanse bankrekening openen bij een Spaanse bank waar men, buiten Engels en Spaans, vaak ook gewoon Nederlands spreekt. Hoe prettig is dat?

Een Spaanse bankrekening op afstand openen
Wij kunnen eenvoudig voor u een Spaanse bankrekening openen bij een van de grootste banken in Spanje, met uiteraard een landelijke dekking, waardoor er altijd een filiaal bij u in de buurt is. Een NIE nummer is hierbij niet direct verplicht. Hierbij opgemerkt dat de kosten voor het hebben van een zogenaamde ‘niet residenten rekening’ hoger uitvallen dan wanneer u wel resident bent in Spanje. Daarbij kunnen de kosten lager uitvallen als u enkele vaste automatische incasso’s laar verrichten via uw Spaanse bankrekening. Denk bijvoorbeeld aan de betaling van elektra en water, of verzekeringspremie’s. Wilt u een Spaanse bankrekening openen op naam van uw onderneming? Dan dient u in het bezit te zijn van een Spaans BTW nummer. Het openen van een bankrekening op naam van een buitenlandse B.V. of N.V. of anderszins is niet mogelijk. U kunt ook zelf, in uw eigen taal, op afstand een Spaanse bankrekening openen via openbank.nl. Openbank.nl is een initiatief van het Spaanse Banco Santander, alwaar ook uw Spaanse bankrekening geopend zal worden.

Ons tarief
Voor begeleiding bij het openen van een bankrekening in Spanje bedraagt ons tarief eenmalig € 250,-. U krijgt dan een standaard bankrekening die op afstand geactiveerd wordt, zodat u niet eens direct in Spanje hoeft te verschijnen. Na activering van uw bankrekening dient u nog wel binnen een bepaalde periode bij het filiaal in of nabij uw plaats van vestiging in Spanje persoonlijk te verschijnen. Dit ter controle van uw identiteit en voor het plaatsen van een handtekening. Veel makkelijker dan dit kunnen wij het niet maken. Maakt u gebruik van onze service aankoopbegeleiding in Spanje? Dan is het openen van een Spaanse bankrekening inbegrepen in ons tarief, met uitzondering van het pakket op maat. Deze service is uitsluitend beschikbaar voor cliënten van ons kantoor.

Meer weten?
Een oriënterend gesprek verplicht u tot niets maar kan zeer verhelderend zijn. Wij zijn er zeker van dat ook u voordeel zult hebben bij onze brede expertise. Wilt u meer weten over het openen van een Spaanse bankrekening? Vul het formulier hieronder zo volledig mogelijk in en wij nemen op onze beurt zo spoedig mogelijk contact met u op, waarbij wij voldoende tijd voor u vrijmaken om u volledig te informeren. En wij spreken gewoon uw taal, dus dat is wel zo makkelijk.

Ja, ik wil graag meer informatie over deze dienst

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Aanhef
Voor- en achternaam
Algemene Voorwaarden