Heeft u plannen om uw Nederlandse onderneming in Spanje uit te breiden of wilt u een bedrijf starten in Spanje? Jan Nicolas Consultancy kan u assisteren in de verschillende juridische processen waar u als ondernemer in Spanje mee te maken krijgt. Zowel op het gebied van het ondernemingsrecht (oprichten Spaanse vennootschap), het fiscale recht als het arbeidsrecht kunt u op ons rekenen.

Bedrijf starten in Spanje?
Onze deskundige juristen zijn betrokken bij de basis van uw onderneming. Dit is de fase waarin de vennootschap wordt opgericht (denk aan het opstellen van de statuten, het openen van de bankrekening, het vinden van een zetel en aanmelding bij de Spaanse autoriteiten), eventueel de aandeelhoudersovereenkomst tot stand komt en de algemene voorwaarden van uw bedrijf worden opgesteld. In sommige gevallen komt hier tevens het consumentenrecht bij kijken.

Bedrijfsvormen in Spanje
Spanje kent, net als Nederland en België, verschillende bedrijfsvormen.

  • Comerciante individual of Autónomo = Eenmanszaak
  • Comunidad de Bienes = Gemeenschap van goederen
  • Sociedad Civil = Burgerlijke maatschap
  • Sociedad Regular Colectiva, S.R. of S.R.C. = Vennootschap onder firma
  • Sociedad en comanditaria = Commanditaire vennootschap
  • Sociedad Limitada, S.L. = Besloten vennootschap (BV)
  • Sociedad Anónima, S.A. = Naamloze vennootschap (NV)

Arbeidsrecht
Op het moment dat uw onderneming in Spanje is opgericht en de activiteiten gaan starten, wilt u wellicht personeel aannemen. U zult dan met onze arbeidsrecht specialist te maken krijgen. Onze juristen kunnen de arbeidsovereenkomsten voor u opstellen. Tevens kunnen wij u introduceren bij een betrouwbare accountant voor uw salarisadministratie, boekhouding en fiscale verplichtingen die uw Spaanse onderneming heeft.

Meer weten?
Wilt u meer weten over Ondernemingsrecht in Spanje? Vul het formulier aan de rechterkant zo volledig mogelijk in en wij nemen op onze beurt zo spoedig mogelijk contact met u op, waarbij wij voldoende tijd voor u vrijmaken om u volledig te informeren. En wij spreken gewoon uw taal, dus dat is wel zo makkelijk.