Onroerend goed in Spanje is populair onder Nederlanders en Belgen. Spanje heeft met haar zon, zee, cultuur en mooie natuur dan ook enorm veel te bieden. Een vakantiewoning of tweede huis in Spanje is een grote stap, en wanneer u besluit om in Spanje te gaan wonen is het verstandig u daarvoor goed voor te bereiden. Het leren van de Spaanse taal is één van de dingen die het dagelijkse leven gemakkelijker maken. Maar er zijn meer factoren waar u rekening mee dient te houden.

Aankoopbegeleiding
Wilt u een perceel, een huis of appartement kopen in Spanje, of misschien wel verkopen, dan heeft u te maken met de Spaanse wetgeving. Bij het kopen, maar ook huren van Spaans onroerend goed is ons advies dan ook om altijd een deskundige in te schakelen. Een deskundige kan zorgen dat u een veilige (aan)koop of (aan)huur doet, dat u bent ingelicht over de fiscale consequenties en goed voorbereid bent op belangrijke praktische zaken. Jan Nicolas Consultancy mag zich al meer dan 25 jaar deskundig noemen op het gebied van aankoopbegeleiding in Spanje.

Woning huren in Spanje
Als u de Spaanse woningmarkt nog niet goed kent, is het wellicht verstandig om eerst een huis te huren. Ook in die gevallen krijgt u met soms ingewikkelde zaken te maken, zoals huurcontracten of geschillen met de verhuurder. Weet dan dat de Spaanse huisvestingswet ingewikkeld is en er in Spanje een groot verschil is tussen gelijk hebben en gelijk krijgen. Onze juristen kunnen u hier over informeren en bijstaan indien dat nodig is. Lees hier meer over huurrecht in Spanje >

Specialisten in koop en huur
Onze gespecialiseerde medewerkers in Spanje kennen de huizenmarkt van binnen en buiten en kunnen u goed adviseren bij uw zoektocht naar een koop- of huurhuis in Spanje. Wij kunnen u helpen op zowel juridisch, fiscaal als praktisch vlak. Zo controleren wij bijvoorbeeld het eigendom en de koper voor u, helpen u bij het regelen van praktische zaken, zoals het openen van een Spaanse bankrekening, en bezien welke overdrachtsbelasting u waarschijnlijk zal moeten betalen. Daarnaast kunnen wij u bijstaan bij meer ingewikkeldere zaken zoals het kopen van een huis in aanbouw of verborgen gebreken in uw woning. Lees hier meer over aankoopbegeleiding >

Na-traject
Overigens stopt de hulp van onze adviseurs niet bij het tekenen van een koop- of huurcontract. Ook in het na-traject kunt u bij ons op praktische en fiscale hulp rekenen: denk hier bij aan administratieve taken zoals het omzetten van gas/water/licht (suministros), gemeentelijke belastingen, jaarlijkse belastingen, etc. Maar ook bij meer simpele, maar oh zo belangrijke zaken kunnen wij u helpen. Denk bijvoorbeeld aan het inschrijven van uw kinderen op de Spaanse school. Vaak een hels karwei door de Spaanse bureaucratie.

Meer weten?
Wilt u meer weten over Vastgoedrecht in Spanje? Vul het formulier aan de rechterkant zo volledig mogelijk in en wij nemen op onze beurt zo spoedig mogelijk contact met u op, waarbij wij voldoende tijd voor u vrijmaken om u volledig te informeren. En wij spreken gewoon uw taal, dus dat is wel zo makkelijk.