Ons werkgebied? Wij werken in heel Spanje! Om u een beetje wegwijs te maken, hebben wij op deze pagina de meest populaire Costa’s voor u op een rij gezet. Zo kunt u de kusten vergelijken als u misschien nog een beetje twijfelt. Wij hebben alleen de meest populaire kusten voor u op een rijtje gezet, omdat veel mensen, als ze een huis in Spanje gaan kopen, kiezen voor een huis aan één van deze Costa’s aan de Middellandse Zee. Niet heel vreemd met een totale kustlijn van bijna 8000 kilometer honderden leuke plaatsen voor een heerlijk verblijf, al dan niet definitief. Maar ook als u een huis wilt kopen in bijvoorbeeld Galicië, Cantabrië, Madrid of de Spaanse eilanden, mag u altijd een beroep op ons doen.

Costa Brava
Deze 200 kilometer lange kust ligt in de regio Catalonië aan de Middellandse Zee en begint bij de Franse grens en eindigt bij de bekende badplaats Blanes. De Costa Brava (letterlijk: ruige of wilde kust) is de meest noordelijke kuststreek van Spanje en kenmerkt zich door de vele rotspartijen prachtige baaien. Bekende badplaatsen aan deze kust zijn Lloret de Mar, Blanes, Tossa de Mar, Estartit, Platja d’Aro, Pals en Palamos. In het achterland zijn Girona en Figueras, de stad van het Dalímuseim een bezoek waard.
Klik hier voor een beschrijving van de plaatsen >>>

Costa Dorada
De Costa Dorada betekent letterlijk ‘Gouden Kust’. Deze 216 kilometer lange kuststreek strekt zich uit vanaf Tarragona tot aan de delta van de rivier de Ebro in het zuiden van de regio Catalonië. De kust is populair bij vakantiegangers en kenmerkt zich door uitgestrekte zandstranden afgewisseld met rotspartijen. Het is hier bijna altijd zonnig en de streek heeft een prachtig landschap met een rijke geschiedenis. Bekende kustplaatsen aan deze kust zijn Sitges, Tarragona, Salou, Cambrils en Ampolla. De streek wordt steeds populairder, mede omdat het iets voordeliger is dan de Costa Brava.
Klik hier voor een beschrijving van de plaatsen >>>

Costa Blanca
De Costa Blanca, oftewel de ‘Witte Kust’, heeft een lengte van in totaal 244 kilometer en behoort tot de favoriete kust bij zowel Nederlanders als Belgen, daar waar het gaat tot het aankopen van een huis in Spanje. De kust begint in het noorden van de provincie Alicante bij Dénia en eindigt in het zuiden bij Pilar de la Horadada. Deze kust bestaat uit veel zandstranden die soms worden onderbroken door rotsachtige baaien en inhammen. Bekende steden aan en nabij de Costa Blanca zijn Dénia, Jávea, Moraira, Calpe, Benissa, Altea, Albir, Benidorm, Alicante, Torrevieja en Orihuela.
Klik hier voor een beschrijving van de plaatsen >>>

Costa Cálida
Letterlijk betekent Costa Cálida ‘Warme Kust’. Deze kust is ongeveer 250 kilometer lang en ligt in de regio Murcia. De belangrijkste kustplaats aan de Costa Cálida is de havenstad Cartagena. Deze kustlijn heeft veel inhammen en smalle stranden met rotspartijen. De kust ligt aan de Middellandse Zee, maar ook langs de binnenzee, de Mar Menor. In de Mar Menor is het water altijd 4 tot 5 graden warmer dan in de Middellandse zee en de stranden zijn allemaal zandstranden die geleidelijk aflopen. Hierdoor zijn ze bij uitstek geschikt voor kleine kinderen. Mede door de lage koopprijzen en de ligging op enkele minuten van de Costa Blanca, zorgt voor een stijgende populariteit onder Nederlandse en Belgische huizenkopers.
Klik hier voor een beschrijving van de plaatsen >>>

Costa de Almería
De Costa de Almería ligt in de provincie Almería in de regio Andalusië. Deze kust ligt tussen het natuurgebied Cabo de Gata en Mojácar. Het landschap aan deze kust is woestijnachtig en deze kust heeft de meeste zonuren van heel Spanje. Massatoerisme vindt u hier nauwelijks en dat maakt van de Costa de Almería een van Spanje’s beste kusten voor rustzoekers. Met name de lage huizenprijzen zorgt voor een stijgende populariteit.
Klik hier voor een beschrijving van de plaatsen >>>

Costa Tropical
De tropische kust ligt in de provincie Granada tussen de plaatsen Almería en Almuñécar. Er worden in het achterland tropische vruchten gekweekt zoals avocado, banaan en mango, wat de naam heeft gegeven aan deze kust. De gemiddelde temperatuur aan deze kust is het hele jaar 20 graden en er zijn hier meer dan 3000 zonuren per jaar. Aan de Costa Tropical kennen ze geen echte winter. Er zijn veel woestijnachtige vlaktes en bergachtige landschappen te vinden langs deze kust. Ook hier geen massatoerisme, maar vooral veel rust.
Klik hier voor een beschrijving van de plaatsen >>>

Costa del Sol
De Costa del Sol, de ‘Zonnekust’, is 300 kilometer lang en ligt tussen de steden Almuñecar en Gibraltar. De Costa del Sol ligt in de Spaanse provincies Málaga en Cádiz. De bergen van de Sierra Nevada bieden een heerlijke verkoeling en ook de zeebries is heerlijk in de zomermaanden. Deze kust is buitengewoon populair bij Nederlandse en Belgische huizenkopers. Bekende badplaatsen aan deze kust zijn Nerja, Málaga, Torremolinos, Benalmádena, Fuengirola, Marbella, en de stad Estepona.
Klik hier voor een beschrijving van de plaatsen >>>