Als u een huis gaat kopen in Spanje worden alle gemaakte afspraken tussen koper en verkoper normaal gesproken opgenomen in een koopcontract, het zogeheten ‘Contrato de Arras’. Als het koopcontract is getekend, de aanbetaling door u is gedaan en eventuele ontbindende voorwaarden niet nodig bleken, is het huis nog niet uw eigendom. De woning moet namelijk nog officieel worden overgedragen. Daarvoor moet u naar de notaris. De notaris in Spanje regelt alle juridische zaken rond de overdracht. Hij is ook de enige die dat mag doen. De notaris is onafhankelijk en onpartijdig en kijkt daarom naar de belangen van de koper én die van de verkoper.

Achter de schermen
Voordat de woning van verkoper aan koper kan worden overgedragen, heeft de notaris onderzoek gedaan. De notaris controleert de identiteit van alle partijen, de hypotheeksituatie en en ziet er op toe dat de desbetreffende betalingen op een transparante manier bewezen worden. Als er iets niet in orde is en problemen kan opleveren, trapt hij direct op de rem. En meestal zorgt hij er voor dat de problemen meteen worden opgelost. Het meeste werk doet hij achter de schermen, zodat u alleen nog maar hoeft te tekenen. De notaris heeft echter, anders dan dat u in uw thuisland wellicht gewent bent, in deze geen verantwoordelijkheid over de inhoud van de akte. De inhoud en de desbetreffende recherche zou verricht moeten worden door uw persoonlijke adviseur, normaal gesproken uw aankopend makelaar of advocaat. Tijdens de overdracht bij de notaris zullen de adviseurs van beide partijen alle benodigde stukken reeds in gereedheid hebben gebracht.

Akte opstellen
De notaris in Spanje bewaakt de financiële kant van de overdracht. Hij zorgt er bijvoorbeeld voor dat de bank en de verkoper hun geld krijgen. Daarbij wordt natuurlijk gelijk overgestoken. De woning is dus pas verkocht als zeker is dat de koopsom is betaald. Daarbij stelt de notaris de akte voor u op. Dat is altijd maatwerk, want iedere situatie is anders. Maar bepaalde stukken tekst zijn wel hetzelfde of lijken in ieder geval erg op elkaar. Dat moet ook wel. Het is belangrijk dat in de akten omschrijvingen en begrippen staan die wettelijk geldig zijn. Het is makkelijker om dat te controleren als alles zoveel mogelijk hetzelfde is.

Wat kunnen wij voor u betekenen?
Wij vragen vóór de datum van ondertekening van de koopakte bij de notaris een eerste concept van de akte op en sturen deze aan u door per e-mail. Vervolgens nemen wij de akte, telefonisch, met u door, leggen alles uit en controleren, samen met u, alle in de akte opgenomen gegevens. Eventuele verbeteringen geven wij vervolgens door aan de notaris waarna de akte klaar kan worden gemaakt ter ondertekening. Maakt u gebruik van onze service ‘Begeleiding bij de notaris‘, dan nemen wij de akte door op het kantoor van de notaris op de dag van ondertekening. Hier is dan voldoende tijd voor. Wij zorgen er in ieder geval voor dat u weet wat u gaat ondertekenen voordat de notaris aanschuift. Om gebruik te maken van onze service, dienen wij minimaal vijf werkdagen voordat het transport plaatsvindt op de hoogte te worden gebracht van de datum en tijdstip van het transport, alsmede de naam en adresgegevens van de betreffende notaris en de naam en e-mailadres van de ‘oficial’ (notarisassistent) die uw dossier in behandeling heeft. En echt, het maakt ons niet uit naar welke notaris in Spanje uw voorkeur uitgaat. Wij werken namelijk in heel Spanje.

Ons tarief
Wilt u dat wij de notariële koopakte voor u controleren en uitleggen, dan bedraagt ons tarief € 295,- welke middels vooruitbetaling voldaan dient te worden. Voor spoedopdrachten, binnen vijf werkdagen voordat het transport van de akte plaats zal vinden, hanteren wij een meerprijs van € 100,-. Begeleiding bij de notaris in Spanje is inbegrepen in ons tarief als u gebruik maakt van onze service aankoopbegeleiding, met uitzondering van het pakket op maat.

Meer weten?
Een oriënterend gesprek verplicht u tot niets maar kan zeer verhelderend zijn. Wij zijn er zeker van dat ook u voordeel zult hebben bij onze brede expertise. Wilt u meer informatie over onze mogelijkheden bij juridische dienstverlening in Spanje? Bel ons dan, van maandag tot en met donderdag, tussen 09:00 en 17:00 uur, vrijdag tussen 09:00 en 14:00 uur. Wilt u direct een bepaalde dienstverlening aanvragen? Vul het formulier hieronder dan zo volledig mogelijk in. Na ontvangst nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op. Wij spreken gewoon uw taal, dus dat is wel zo makkelijk. En… een eerste consult is altijd gratis en geheel vrijblijvend.

Ja, ik wil graag gebruikmaken van deze dienst

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Aanhef
Voor- en achternaam
Na ontvangst van uw aanvraag nemen wij contact met u op om onze mogelijkheden te bespreken. Een eerste consult is altijd gratis.
0,00 €
De uitkomst van de berekening is indicatief en vormt op geen enkele wijze een aanbieding of opdrachtbevestiging. Aan de weergegeven informatie kunnen geen rechten worden ontleend.
Algemene Voorwaarden