Complete juridische controle al vanaf € 1.495,-

Bij het kopen van een huis in Spanje is het gebruikelijk om een advocaat met vastgoedspecialisatie in te schakelen. Het aankoopproces in Spanje is namelijk complex en de koper geniet minder bescherming dan in het thuisland vaak het geval is. Buitenlandse kopers hebben daarnaast vaak last van een taal- en cultuurbarrière. Ook dienen zij aanvullende handelingen uit te voeren die in het thuisland ongebruikelijk zijn en dienen veel zaken gecontroleerd te worden die in het thuisland door de notaris gedaan worden. Om die reden raden wij u dan ook aan om u altijd juridisch te laten begeleiden door een onafhankelijk specialist met ervaring in vastgoedrecht in Spanje. Jan Nicolas is zo’n specialist.

Nederlandstalig juridisch advies
Ons team van associatieve advocaten bieden een jarenlange ervaring en expertise in het begeleiden bij het kopen van een huis in Spanje. En dit altijd tegen een scherp tarief voor de hoge kwalitatieve dienstverlening die u van een specialist mag verwachten. Wij kunnen u bijstaan bij de controle van alle juridische zaken van bestaande woningen, nieuwbouw woningen en woningen op plan. En dit door heel Spanje, naar welk stukje Spanje uw voorkeur ook uitgaat. Als u gebruik maakt van onze service ‘Juridische controle’, zijn de volgende zaken, voor zover van toepassing, in ons tarief inbegrepen:

  • Controleren van het eigendomsregister en kadaster.
  • Controleren van het object op hypotheekbezwaring, lasten en andere beslagen.
  • Controleren van de IBI-aangiftes (Onroerendgoedbelasting).
  • Controleren op noodzakelijke vergunningen en bestemmingsplan (voor zover van toepassing en mogelijk).
  • Controleren of er een decenale verzekering aanwezig is (bij nieuwbouw).
  • Controleren op aanwezigheid van cédula de habitabilidad en licencia de primera ocupaccion.
  • Controleren van de reserveringsovereenkomst en/of koopovereenkomst.

Het juridisch onderzoek
Tijdens het juridische onderzoek controleren wij alle beschikbare documentatie van de woning en verzoeken wij de gemeente ons eventuele aanschrijvingen met betrekking tot stedenbouwkundige overtredingen toe te sturen. De meeste documentatie kunnen wij voor u opvragen bij de verschillende instanties. Indien voor u noodzakelijk informeren wij u meteen over eventuele nog door u te nemen stappen en handelingen. Uiteraard spelen wij hier een terughoudende rol in. De verantwoordelijkheid hiervoor ligt namelijk bij de verkoper. Wanneer u als koper van plan bent om de woning te kopen, kan er voor worden gekozen om een reserveringscontract te tekenen.

Reserveringscontract
In Spanje zijn er twee soorten reserveringscontracten. Zo is er allereerst het ‘contrato de reservas’. Bij dit contract betaalt u een vooraf overeengekomen bedrag aan de koper, die zich door aanname van de reserveringsbetaling verplicht om de woning niet meer te publiceren, het zogenaamde ‘van de markt halen’. Dit contract kan een vereiste zijn als u een hypotheekaanvraag heeft bij de bank. U kunt in dat geval ontbindende voorwaarden op laten nemen in de reserveringsovereenkomst ter verkrijging hypotheek, zodat u een bepaalde periode de tijd hebt om uw hypothecaire lening te verzorgen. Het andere reserveringscontract is het ‘contrato de arras’. Dit is enigszins vergelijkbaar met een voorlopige koopovereenkomst en wordt voornamelijk gebruikt bij bestaande woningen of nieuwbouwwoningen die gereed zijn voor oplevering. Bij dit contract betaalt de koper een aanbetaling van meestal 10% van de verkoopprijs van de woning. Indien partijen afzien van de overdracht dienen zij een boete aan de andere partij te betalen van de hoogte van de aanbetaling. In praktijk komt dit er op neer dat de koper bij het afzien van de koop zijn aanbetaling verliest. De verkoper betaalt bij terugtrekken uit de koopovereenkomst de koper zijn oorspronkelijke aanbetaling terug plus een bedrag van gelijke hoogte ter compensatie voor het mislopen van de woning.

Wat is ons tarief? 
Als u gebruik wilt maken van onze service ‘Juridische controle’, is het prettig om vooraf de kosten te weten. Dankzij onze transparante werkwijze weet u vooraf precies waar u financieel aan toe bent. Voor onze service hanteren wij een tarief vanaf € 1.495,- welke u voldoet bij het aangaan van de opdracht, waarna wij meteen voor u aan de slag gaan. Ons tarief is exclusief leges en archiefkosten bij opvraging van noodzakelijke documentatie. Voor commerciële objecten gelden afwijkende tarieven. Lekker overzichtelijk dus, compleet en geen financiële verrassingen achteraf! Als u gebruik maakt van onze service aankoopbegeleiding, is een volledige juridische recherche inbegrepen in ons tarief, met uitzondering van het pakket op maat.

Meer weten?
Een oriënterend gesprek verplicht u tot niets maar kan zeer verhelderend zijn. Wij zijn er zeker van dat ook u voordeel zult hebben bij onze brede expertise. Wilt u meer informatie over onze juridische mogelijkheden in Spanje. Bel ons dan, van maandag tot en met donderdag, tussen 09:00 en 17:00 uur, vrijdag tussen 09:00 en 14:00 uur, of vul het formulier hieronder zo volledig mogelijk in. Na ontvangst nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op. Wij spreken gewoon uw taal, dus dat is wel zo makkelijk.

Ja, ik wil graag meer informatie ontvangen

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Aanhef
Voor- en achternaam
Ik wil graag meer informatie over
Algemene Voorwaarden