Een uitvaartverzekering helpt uw dierbaren bij het regelen van de uitvaart. Daarmee hebben ze niet alleen financieel minder zorgen, maar worden ze ook bijgestaan in het regelen van het afscheid. De kosten van een uitvaart zijn ook in Spanje vaak hoger dan de meeste mensen verwachten. Niet iedereen heeft, op het moment dat het zover is, genoeg geld opzij staan om de uitvaart te kunnen betalen. Met de AXA uitvaartverzekering neemt u de financiële zorg uit handen van uw nabestaanden. Daarnaast bent u verzekerd voor de professionele ondersteuning van de AXA uitvaartverzorger. Zo ontlast u uw nabestaanden in de emotionele periode rondom het afscheid.

Wat kost een uitvaart?
Een uitvaartverzekering geeft u niet alleen dekking voor de kosten van de begrafenis of crematie, maar ook worden alle zorgen hieromtrent uit handen van de nabestaanden genomen. U kunt natuurlijk ook gewoon geld opzij zetten, maar bij een uitvaartverzekeringverzekering zijn het niet zozeer de kosten van de begrafenis of crematie die vergoedt worden, maar met name ook de zorgen die uit handen worden genomen. Op die manier kunnen de nabestaanden zich concentreren op een mooi afscheid. Een uitvaart in Spanje kost doorgaans tussen de € 4.000,- en € 8.000,-. Dit is inclusief de uitvaartdienst, crematie, grafkist, grafkist dragers, bloemen, rouwkaarten, rouwadvertentie, dankbetuigingen, volgauto’s en een grafsteen. Er zijn extra opties mee te verzekeren.

Uitbetaling bij overlijden
U betaalt een maandelijkse premie en bij overlijden wordt de uitvaartverzekering in natura uitbetaald. Dit betekent dat er geen geld wordt uitgekeerd. De verzekeraar werkt samen met verschillende begrafenisondernemers die de begrafenis samen met de nabestaanden regelen. Als u als Nederlander of Belg in Spanje woont en u bij overlijden liever in Nederland of België begraven of gecremeerd wilt worden, dan kunt u er ook voor kiezen te worden gerepatrieerd naar uw thuisland. Houd u er wel rekening mee dat de kosten voor de uitvaart in Nederland of België dan nog wel voor eigen rekening zijn.

Heb ik een uitvaartverzekering nodig?
Van alle kosten waar u over na kunt denken, lijkt de uitvaart misschien nog het meest ver weg. Dit heeft als gevolg dat er vaak geen rekening is gehouden met wie de uitvaartkosten zal betalen en hoe dat bedrag verzameld wordt. Het is uiteraard afhankelijk van uw persoonlijke financiële situatie of u een uitvaartverzekering ook echt nodig hebt. Als er onvoldoende spaargeld is, biedt een uitvaartverzekering zekerheid voor de nabestaanden. Daarnaast weet u met een uitvaartverzekering zeker dat het geld gebruikt wordt voor het afscheid.

Meer weten?
Een oriënterend gesprek verplicht u tot niets maar kan zeer verhelderend zijn. Wij zijn er zeker van dat ook u voordeel zult hebben bij onze brede expertise. Wilt u meer informatie over een uitvaartverzekering in Spanje? Bel ons dan, van maandag tot en met donderdag, tussen 09:00 en 17:00 uur, vrijdag tussen 09:00 en 14:00 uur. Wilt u direct een offerte aanvragen? Vul het formulier hieronder dan zo volledig mogelijk in. Na ontvangst nemen wij uw aanvraag zo spoedig mogelijk in behandeling. Wij spreken gewoon uw taal, dus dat is wel zo makkelijk.

Ja, ik wil graag een vrijblijvende offerte aanvragen

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Aanhef
Voor- en achternaam
Privacybeleid