In Lloret de Mar aan de Costa Brava hebben wij de begeleiding van een aan de eerste lijn gelegen appartement succesvol afgerond. Het appartement heeft een knusse woonkamer, separate keuken, 2 slaapkamers, 2 badkamers en ruim terras met panoramisch uitzicht over het voor het appartement gelegen strand en de Middellandse Zee. Het centrum en alle uitgaansgelegenheden op een steenworp afstand, maken dit appartement tot de ideale vakantiewoning.

Over Lloret de Mar
Lloret de Mar ligt aan de Costa Brava, in het noorden van Spanje, op een uurtje rijden van de Franse grens en dezelfde reistijd van Barcelona. Voordat toeristen de schoonheid van de stranden en pittoreske baaien van Lloret de Mar ontdekten, was Lloret de Mar een klein vissersdorp welke voornamelijk gedreven werd door de handel over zee. In 1778 vaardigden koning Karel III van Spanje het decreet van vrijhandel met de Amerikaanse koloniën uit. Gedurende deze periode werden er op de stranden van Lloret grote schepen gebouwd met bestemming Amerika. Veel inwoners besloten daarop naar Amerika te gaan, op zoek naar het grote fortuin. Deze groep wordt vandaag de dag door de inwoners van Lloret de Mar herdacht als de ‘Indianos’ of ‘Americanos’. De geschiedenis van Lloret de Mar gaat echter nog veel verder terug dan de 18e eeuw. Zo zijn er nederzetting gevonden uit de 3e en 4e eeuw voor Christus en werd Lloret in 966 voor het eerst in de historische documenten als “Loredo” teruggevonden. In 1001 werd Lloret Mar onderdeel van Girona. In die tijd bestond Lloret de Mar voornamelijk uit boerenhuisjes in het binnenland, de oude Romaanse kerk Sant Romà en de toren van Sant Joan. Dankzij de bescherming die de toren bood voor aanvallen vanaf zee trok een steeds groter deel van de bevolking naar de kust. De overzeese verkoop van goederen, de visserij en de handel langs de kust van de Costa Brava, werd geleidelijk aan steeds belangrijker. De geschiedenis van Lloret de Mar loopt, voor zover bekend, terug tot aan de 3e á 4e eeuw voor Christus. Vandaag de dag zijn er in Lloret de Mar dan ook nog altijd historische bezienswaardigheden en tradities te bewonderen uit deze aansprekende periode.

Koopplannen?
Heb jij ook plannen om een huis in Spanje te kopen? Wij helpen je graag bij het koopproces van A tot Wonen!  Wij zijn er zeker van dat ook jij voordeel zult hebben bij onze brede expertise. Neem vrijblijvend contact op met ons kantoor. Een oriënterend gesprek verplicht je tot niets maar kan zeer verhelderend zijn. En wij spreken gewoon jouw taal, dus dat is wel zo makkelijk.