Verkoopbegeleiding in Spanje: € 1.895,-

Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun huis in Spanje te verkopen zonder een makelaar. Niet heel gek, want buiten dat een makelaar in Spanje een flinke commissie rekent van soms meer dan 5% van de verkoopprijs, bent u flexibeler en heeft u ook zelf de touwtjes in handen. Wel is het zaak om als u zelf uw Spaanse woning gaat verkopen, kennis te hebben van de juridische aspecten rondom een verkoop. Stel dat er bijvoorbeeld gebreken aan de woning naar voren komen na verkoop en u niet aan de in Spanje geldende meldingsplicht hebt voldaan. Of er staan onwettelijke zaken in de koopovereenkomst. Dan kunnen de risico’s en de daarmee gepaard gaande financiële gevolgen groot zijn. Met onze service verkoopbegeleiding nemen wij u de juridische aspecten en alle overige ingewikkelde zaken bij het verkopen van een huis uit handen. U kunt zelf actief zijn bij de verkoop, maar hebt wel de begeleiding en adviezen van een vastgoeddeskundige. Daarbij handelen wij altijd alleen in uw belang, zitten vol goede tips en betaalt u gewoon een vast tarief, dus geen financiële verrassingen achteraf. En echt, het maakt ons niet uit in welk stukje Spanje uw huis staat, want wij werken in heel Spanje.

Hoe werkt verkoopbegeleiding?

1. Woningopname
U begint met het noteren van de kenmerken van uw woning. Wat is de ligging, vierkante meters van het huis en het perceel, hoe is de bouwkundige staat, de indeling, wel of geen zwembad, wat zijn de sterke punten en wat de zwakke; het zijn zaken die van invloed zijn op de waarde van uw huis. Het is erg belangrijk om meteen de juiste vraagprijs te bepalen en uzelf niet buitenspel te zetten door een te hoge vraagprijs. Benieuwd of u de juiste vraagprijs voor ogen heeft? Wij kunnen u altijd adviseren. Om uw huis zelf te verkopen heeft u ook goede foto’s nodig. Neem bij voorkeur foto’s van een opgeruimde woning en zorg voor voldoende lichtinval.  Het is belangrijk dat een potentiële koper zich in kan beelden in uw woning. En dat is erg lastig als de afwas nog op het aanrecht staat of de bedden niet opgedekt zijn.
2. De presentatie
Het moment is daar! Hoe zet u uw huis in de markt? U begint met het schrijven van een pakkende woningomschrijving en het uitkiezen van de beste foto’s. Kies voor elk vertrek minimaal één foto en houdt daarbij een logische volgorde aan, zodat de kijker als het ware door uw huis loop. Entree, woonkamer, keuken, slaapkamers, badkamers, etc. Vervolgens krijgt u tips van ons met betrekking tot de beste internetportalen waar u uw huis aan kunt melden zodat niemand meer om uw huis heen kan. Zodra uw huis is aangemeld wordt het spannend en kunnen de afspraken voor een bezichtiging binnenkomen. En hoe prettig is dat? U maakt de afspraken gewoon wanneer het u goed uitkomt.
3. Bieden en onderhandelen
Veel mensen vinden de bezichtigingen het leukste onderdeel van zelfstandig een huis in Spanje verkopen, maar het onderhandelen een beetje spannend. Vooral als de onderhandeling gaat in een andere taal of als u een professionele onderhandelaar tegenover u hebt. Het onderhandelen nemen wij u dan ook graag uit handen. Wij houden u steeds op de hoogte van elk gedaan bod en doen niets zonder uw toestemming. Wanneer een bod van een potentiële koper wordt uitgebracht bespreken wij dit met u, maar u heeft altijd de eindbeslissing of u het bod wilt aanvaarden of niet. Wilt u een tegenbod doen? Dan adviseren wij u over de hoogte en gaan wij uiteindelijk tot het uiterste om de beste deal voor u te bereiken.
4. De koopovereenkomst
Overeenstemming bereikt? Dan wordt uw huis voor een bepaalde periode gereserveerd voor de aanstaande koper. Dit kan zijn om bepaalde zaken uit te zoeken, zoals kadastrale registratie, hypotheekbezwaring, etc, of om een financiering te verzorgen voor de aankoop van uw huis. Wij maken een rechtsgeldige reserveringsovereenkomst voor u op in het Spaans en Nederlands of Engels en aansluitend een koopovereenkomst in twee talen, zodat alle partijen weten welke verplichting zij aangaan, dat alles klopt en de afspraken goed zijn vastgelegd. U hoeft alleen nog samen met uw koper een krabbeltje te zetten. Dat noemen wij verkopen zonder zorgen.
5. Eindinspectie en overdracht
De koper heeft het recht om uw woning voor het notarisbezoek te inspecteren. Wordt het huis opgeleverd zoals afgesproken? Is het vrij van huurders? Zijn alle overgenomen roerende zaken aanwezig? Is het huis in de staat zoals tijdens de laatste bezichtiging? Allemaal zaken die in orde dienen te zijn voordat kan worden overgegaan tot de laatste stap: het tekenen bij de Spaanse notaris. Wij zorgen ervoor dat alle noodzakelijke stukken tijdig naar de notaris worden gestuurd. Het is wel belangrijk dat u weet dat een notaris de koopakte niet mag laten passeren als u niet of niet voldoende Spaans spreekt. Uiteraard begeleiden wij u bij de notaris en dragen wij zorg voor een mondelinge uitleg van alle stukken, zodat u begrijpt wat u gaat ondertekenen. Zijn alle handtekeningen gezet? Dan is het officieel. Gefeliciteerd, u hebt uw huis (bijna) zelf verkocht!

Klaar om aan de slag te gaan?
Wij staan gedurende het hele verkoopproces, vanaf het allereerste begin tot aan het tekenen van de akte van levering bij de notaris in Spanje, aan uw zijde. Een meer dan complete dienstverlening op afstand dus. U maakt zelf de afspraak met de potentiële koper en doet ook zelf de bezichtiging, maar het voeren van de onderhandeling met de kopende partij en alle juridische en ingewikkelde aspecten die komen kijken bij het verkopen van een huis in Spanje nemen wij u uit handen. En we begeleiden u ook bij de notaris. Veel completer dan dit kunnen wij het niet maken. Bij verkoopbegeleiding zijn de volgende diensten inbegrepen:

Juridische begeleiding tijdens het verkoopproces
Onderhandeling over de verkooprijs en condities (optioneel)
Voeren van de onderhandeling met de kopende partij
Opmaken van een reserveringsovereenkomst
Opmaken van de koopovereenkomst van de woning
 Bewaking van de betaaltermijnen
Verzamelen en doorsturen van alle documentatie naar de notaris
B
egeleiding, inclusief tolkfunctie, bij de notaris in Spanje
Persoonlijke vraagbaak tijdens het hele traject

Ons tarief?

€ 1.895,-

Wilt u gebruikmaken van onze service verkoopbegeleiding? Dan hanteren wij een vast tarief van € 1.895,-, welke u in twee delen voldoet. Bij het aangaan van de opdracht voldoet u 50% van ons tarief, waarna u meteen gebruik kunt maken van onze diensten. Het tweede deel van ons tarief completeert u pas als er een akkoord is bereikt met de kopende partij over de koopcondities. Het registreren dan wel legaliseren van bebouwing en/of constructies, het aanvragen van vergunningen en/of het verzorgen van een verklaring van bewoonbaarheid, is niet inbegrepen in ons tarief. De op deze pagina genoemde diensten worden in pakketvorm aangeboden tegen een vast all-in tarief. Als u geen gebruik wenst te maken van de diensten in pakketvorm, bieden wij de mogelijkheid om een of meerdere van de genoemde diensten separaat af te nemen tegen het geldende tarief per dienst. Voor commerciële objecten gelden afwijkende tarieven.

Meer weten?
Een oriënterend gesprek verplicht u tot niets maar kan zeer verhelderend zijn. Wij zijn er zeker van dat ook u voordeel zult hebben bij onze brede expertise. Wilt u meer weten over verkoopbegeleiding? Vul het formulier hieronder zo volledig mogelijk in en wij nemen op onze beurt zo spoedig mogelijk contact met u op, waarbij wij voldoende tijd voor u vrijmaken om u volledig te informeren. En wij spreken gewoon uw taal, dus dat is wel zo makkelijk.

Ja, ik wil graag meer informatie over deze dienst

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Aanhef
Voor- en achternaam
Algemene Voorwaarden