Een waardebepaling al vanaf: € 295,-

Heeft u een huis op het oog en bent u van plan een bod uit te brengen? Dan is het goed te onderzoeken of de vraagprijs wel reëel is. Of wilt u weten wat uw huidige woning écht waard is? Dan kan een waardebepaling u zeker helpen. Maar wat is een waardebepaling precies en wat is het verschil met een taxatie? We leggen het u graag uit.

Een waardebepaling of taxatie?
Een waardebepaling is bedoeld om een inschatting te krijgen van de waarde van een woning. Deze schatting wordt onder andere gebaseerd op de locatie van het huis, het bouwjaar, perceel- en woonoppervlakte, het type huis en verkoopprijzen van vergelijkbare huizen bij in de buurt. Een waardebepaling is niet hetzelfde als een taxatie. Een taxatie wordt uitgevoerd door een taxateur die in een uitgebreid rapport alle eigenschappen van het huis beschrijft. Aan de hand van het officiële taxatierapport wordt de verkoopprijs van het huis bepaald. Dit rapport heeft u nodig als u een hypotheek gaat aanvragen of uw hypotheek wilt aanpassen. Daarbij kan een taxatie in Spanje alleen worden uitgevoerd door een door de Spaanse bank gevalideerd taxatiebureau. Dit is dus nooit een makelaarskantoor of vastgoedadviseur. Een waardebepaling mag wel door een niet-taxatiebureau worden uitgevoerd, maar is dus geen officieel document, doch slechts een indicatie, en kan niet gebruikt worden voor het aanvragen van een hypotheek of verzekering.

Ons tarief
De door ons kantoor bepaalde waarde kunt u uiteraard goed gebruiken bij het onderhandelen over de koopprijs. Omdat een waardebepaling geen kostbare zaak is, heeft u de kosten ook nog eens zo terugverdiend. Het tarief voor een waardebepaling is gebaseerd op de totaal bebouwde oppervlakte van de woning (dus niet de woonoppervlakte) en het objecttype. Wilt u een waardebepaling laten uitvoeren? Dan is ons tarief vanaf € 295,-. Met het invullen van de gevraagde gegevens in het formulier onderaan deze pagina, kunt u eenvoudig uitrekenen wat het tarief voor uw woning zal zijn. De bepaalde waarde wordt mondeling aan u doorgegeven en, indien gewenst, per e-mail aan u bevestigd. Maakt u gebruik van onze service aankoopbegeleiding, dan is een waardebepaling inbegrepen in ons tarief, met uitzondering van het pakket op maat. Kosten voor een waardebepaling dienen middels vooruitbetaling voldaan te worden. Wilt u de kadastrale waarde weten van uw woning? Vraag dan hier de kadastrale waarde op.

Meer weten?
Een oriënterend gesprek verplicht u tot niets maar kan zeer verhelderend zijn. Wij zijn er zeker van dat ook u voordeel zult hebben bij onze brede expertise. Wilt u meer weten over onze mogelijkheden? Bel ons dan, van maandag tot en met donderdag, tussen 09:00 en 17:00 uur, vrijdag tussen 09:00 en 14:00 uur. Wij spreken gewoon uw taal, dus dat is wel zo makkelijk. Wilt u meteen de waarde van uw huis laten bepalen? Vul het formulier hieronder zo volledig mogelijk in, waarna wij zo spoedig mogelijk contact met u op zullen nemen voor het maken van een passende afspraak.

Ja, ik wil graag een waardebepaling uit laten voeren

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Aanhef
Voor- en achternaam
De objectkwalificatie kunt u terugvinden in de Nota Simple of opvragen bij de makelaar/verkoper.
De bebouwde oppervlakte kunt u terugvinden in de Nota Simple of opvragen bij de makelaar/verkoper.
0,00 €
De uitkomst van de berekening is indicatief en vormt op geen enkele wijze een aanbieding of opdrachtbevestiging. Aan de weergegeven informatie kunnen geen rechten worden ontleend.
Algemene Voorwaarden