Het prettige, maar bovenal gezonde klimaat is de meest gehoorde motivatie voor het kopen van een huis in Spanje. Maar anders dan u in uw thuisland waarschijnlijk gewend bent, controleert in Spanje niet de notaris maar een advocaat of alles 100% correct verloopt. Het kopen van een woning in Spanje vereist dan ook een zorgvuldige juridische begeleiding door een ervaren vastgoedspecialist. Dit omdat de spelregels in Spanje wat anders zijn dan in uw thuisland. Jan Nicolas Consultancy is zo’n specialist en sinds 1997 hebben wij al honderden mensen geholpen bij de aankoop van een woning in zo’n beetje alle delen van Spanje. Wij controleren alles en voorkomen daarmee dat u niet voor vervelende, vaak financiële, verrassingen komt te staan. Wij ontzorgen u volledig en nemen de risico’s voor u weg, terwijl u voortdurend stapsgewijs en duidelijk wordt geїnformeerd. Zo wordt de aankoop van uw droomhuis onder de Spaanse zon voor u een veilige en plezierige ervaring door de juridische zekerheid die onze diensten u bieden.

Dit zijn wij!
Jan Nicolas Consultancy is een Nederlandstalig associatief advocaten- en vastgoedadvieskantoor met meer dan vijfentwintig jaar ervaring in het bedienen van internationale klanten op de vastgoedmarkt in Spanje. Door een door heel Spanje opgebouwd perfect op elkaar ingespeeld netwerk van betrouwbare, gerenommeerde vastgoedspecialisten, kunnen wij u eenvoudig in heel Spanje van dienst zijn. Wij verlenen juridische diensten alsmede diensten op het gebied van vastgoedadvies, architectuur en overige bouwkundige zaken, allemaal met ons eigen team van professionals. Onze specialisatie richt zich met name op zaken die met het aankopen van vastgoed in Spanje te maken hebben, zoals aankoopbegeleiding, waardebepaling, bouwkundige controle en vastgoedtransacties in het algemeen, wat ons het ultieme vastgoedadviesbureau in Spanje maakt en de ‘aankoopmakelaar’ bij uitstek daar waar het gaat om begeleiding bij het kopen van een huis in Spanje. Wij streven naar hoogstaande, stipte dienstverlening, nauw aansluitend bij de concrete wensen van onze cliënten. Wij begeleiden u van A tot Wonen, vanaf het allereerste contact tot aan de juridische levering bij de notaris in Spanje.

Nederlandstalig advies
Heeft u een betrouwbare, Nederlandstalige aankoopspecialist aan de Costa Blanca, Costa Cálida, Costa del Sol, Costa Brava of een ander gebied in Spanje nodig? Ons kantoor biedt al meer dan 25 jaar professioneel juridisch en bouwkundig advies aan buitenlanders die een huis willen kopen, verkopen of erven in Spanje. De associatieve advocaten van Jan Nicolas Consultancy zijn experts op het gebied van eigendomsrecht in Spanje, voor zowel stedelijk als landelijk vastgoed. Onze advocaten helpen u stap voor stap door het gehele en vaak complexe proces. Wij kunnen u juridisch vertegenwoordigen via een volmacht en assisteren bij hypotheken, leningen en verhuurregistraties. Tel daar de vakkundigheid van onze architecten bij op en het plaatje is compleet.

Wij werken in heel Spanje
Het maakt ons niet uit naar welk stukje Spanje uw voorkeur uitgaat. Wij hebben door heel Spanje een perfect op elkaar ingespeeld netwerk opgebouwd, samengesteld uit betrouwbare, gerenommeerde vastgoedspecialisten, die elk hun bijdrage leveren om onze dienstverlening op het hoge peil te houden dat men al meer dan 25 jaar van ons gewend is. Hierdoor kunnen wij u niet alleen uitstekend adviseren over het door u aan te kopen huis, maar kunnen wij u vaak ook alles vertellen over uw nieuwe woonomgeving. Want niet zelden hebben wij al eerder een koper bijgestaan bij het kopen van een huis in dezelfde omgeving. Hoe prettig is dat?

Onze taken
We voorzien u altijd van een juridische analyse met betrekking tot registraties, legaliteit en mogelijke schulden op het aan te kopen onroerend goed, zodat u precies weten wat u gaat kopen. Bovendien kunnen wij op basis van een bij de notaris ondertekende volmacht allerlei andere diensten faciliteren. Buiten het begeleiden bij de aankoop van een woning in Spanje, kunnen wij u ook met onderstaande zaken van dienst zijn.

  • Openen van een bankrekening in Spanje
  • Aanvragen van een Spaanse hypotheek
  • Ondertekenen van de eigendomsakte
  • Afsluiten van een opstal-, levens- en ziektekostenverzekering
  • Verlenen van juridisch advies
  • Aanvragen van de verplichte verhuurvergunning
  • Faciliteren van internationale betalingen
  • Aftersaleswerken en registraties

Meer weten?
Een oriënterend gesprek verplicht u tot niets maar kan zeer verhelderend zijn. Wij zijn er zeker van dat ook u voordeel zult hebben bij onze brede expertise. Wilt u meer weten over aankoopbegeleiding in Spanje? Aarzel niet om contact op te nemen met ons kantoor. Wij reageren meestal nog dezelfde dag en het eerste consult is altijd gratis. Daarbij spreken wij gewoon uw taal, dus dat is wel zo makkelijk.