Dit zijn wij!

Jan Nicolas Consultancy is een associatief advocaten- en vastgoedadvieskantoor met meer dan vijfentwintig jaar ervaring in Spanje in het bedienen van internationale klanten op de vastgoedmarkt. Door een door heel Spanje opgebouwd perfect op elkaar ingespeeld netwerk van betrouwbare, gerenommeerde vastgoedspecialisten, kunnen wij u eenvoudig in heel Spanje van dienst zijn. Wij verlenen juridische diensten alsmede diensten op het gebied van vastgoedadvies, architectuur en overige bouwkundige zaken, allemaal met ons eigen team van professionals. Onze specialisatie richt zich met name op zaken die met het aankopen van vastgoed in Spanje te maken hebben, zoals aankoopbegeleiding, waardebepaling, bouwkundige controle en vastgoedtransacties in het algemeen, wat ons het ultieme vastgoedadviesbureau in Spanje maakt en de ‘aankoopmakelaar’ bij uitstek daar waar het gaat om begeleiding bij het kopen van een huis in Spanje. Wij streven naar hoogstaande, stipte dienstverlening, nauw aansluitend bij de concrete wensen van onze cliënten. Wij begeleiden u van A tot Wonen, vanaf het allereerste contact tot aan de juridische levering bij de notaris.

Resultaatgericht ontzorgen
Zou het niet mooi zijn dat u als opdrachtgever één partij kan inschakelen die de complete zorg over de aankoop van een woning in Spanje op zich neemt? Door onze unieke aankoopformule bent u bij Jan Nicolas aan het juiste adres voor een totaalbegeleiding bij het kopen van een woning in Spanje. Door de aanwezigheid van eigen advocaten, architecten en overige vastgoedspecialisten, kunnen wij u vanaf het allereerste begin tot aan de juridische levering van uw woning bij de notaris in Spanje begeleiden. En dat altijd in uw eigen taal! Van bouwkundige controle tot en met de controle van alle documentatie door onze advocaten, van onderhandelen met de verkopende partij tot en de controle van de notariële koopakte. Resultaat gericht ontzorgen noemen wij dat. Hierbij onderscheiden wij ons door de nadruk te leggen op een persoonlijke benadering. Alle aandacht voor de klant! Wij beseffen daarbij heel goed dat een huis kopen in Spanje één van de belangrijkste mijlpalen kan zijn in een mensenleven. Dan denkt u heel goed na voordat u een beslissing neemt. Een weloverwogen beslissing ontstaat alleen als u alle feiten en mogelijkheden kent. Wij willen u graag helpen deze weldoordachte beslissing te nemen. Eerlijk en open. Een kwestie van vertrouwen.

De juiste route naar kopen zonder zorgen
Wonen in Spanje, wie droomt daar niet van? Daar waar vroeger vooral gedroomd werd van een woning onder de Spaanse zon, wil men nu steeds vaker deze droom daadwerkelijk realiseren. Het prettige, maar bovenal gezonde klimaat is voor veel kopers de meest gehoorde motivatie. Maar anders dan u in uw thuisland waarschijnlijk gewend bent, controleert in Spanje niet de notaris maar een in vastgoed gespecialiseerde advocaat of uw aankoop 100% correct verloopt. Het kopen van een woning in Spanje vereist dan ook een zorgvuldige juridische begeleiding door een ervaren juridisch vastgoedspecialist. Dit omdat de spelregels in Spanje wat anders zijn dan in uw thuisland. Jan Nicolas is zo’n specialist en sinds 1997 hebben wij al honderden mensen aan de juiste woning in Spanje geholpen. Wij controleren alles en voorkomen daarmee dat u niet voor vervelende, vaak financiële, verrassingen komt te staan. Wij ontzorgen u volledig en nemen de risico’s voor u weg, terwijl u voortdurend stapsgewijs en duidelijk wordt geїnformeerd. Zo wordt de aankoop van uw droomhuis onder de Spaanse zon voor u een veilige en plezierige ervaring door de juridische zekerheid die wij u bieden. Daarbij werken wij volledig onafhankelijk van makelaarskantoren en hebben wij zeker geen verborgen commissie afspraken.

Wij werken in heel Spanje
Het maakt ons niet uit naar welk stukje Spanje uw voorkeur uitgaat. Wij hebben door heel Spanje een perfect op elkaar ingespeeld netwerk opgebouwd, samengesteld uit betrouwbare, gerenommeerde vastgoedspecialisten, die elk hun bijdrage leveren om onze dienstverlening op het hoge peil te houden dat men al meer dan 25 jaar van ons gewend is. Hierdoor kunnen wij u niet alleen uitstekend adviseren over het door u aan te kopen huis, maar kunnen wij u vaak ook alles vertellen over uw nieuwe woonomgeving. Want niet zelden hebben wij al eerder een koper bijgestaan bij het kopen van een huis in dezelfde omgeving. Hoe prettig is dat?

Hoeveel begeleiding heeft u nodig?
Bij Jan Nicolas kunt u bij aankoopbegeleiding in Spanje zelf bepalen hoeveel begeleiding u nodig heeft. Bent u een ‘zelfdoener’, dan heeft u waarschijnlijk voldoende aan ons pakket op maat. Want wat u niet nodig heeft, betaalt u niet. Bent u meer een ‘latendoener’, dan is het standaard pakket of compleet pakket voor u meer geschikt. Met onze pakketten wijzen u op de valkuilen, bepalen wij middels een bouwkundige controle objectief de staat en de waarde van de woning en staan wij u juridisch bij in het vaak complexe koopproces in Spanje. Uw aan te kopen woning wordt door ons 100% juridisch geverifieerd en met het standaard pakket of compleet pakket laten wij een bouwkundige controle uitvoeren door een erkend specialist en kunnen wij u tevens begeleiden bij het passeren van de koopakte bij de Spaanse notaris. Daarbij is gebleken dat wij niet zelden 15% of lager uitkomen in de onderhandeling over de aankoopprijs dan wanneer u zelf onderhandelt. Ons team is samengesteld uit betrouwbare, ervaren specialisten, die elk hun bijdrage leveren om onze dienstverlening op het hoge peil te houden dat men al meer dan 25 jaar van ons gewend is. Hierdoor kunnen wij u niet alleen uitstekend adviseren over het door u aan te kopen huis, maar kunnen wij u vaak ook alles vertellen over uw nieuwe woonomgeving. Want niet zelden hebben wij al eerder een koper bijgestaan bij het kopen van een huis in dezelfde omgeving. Hoe prettig is dat?

Onze kracht
Anders dan veel andere kantoren, ligt onze kracht in het feit dat wij in staat zijn om in korte tijd veel vastgoedinformatie efficiënt te verzamelen, structureren en analyseren en parallel daaraan de juiste adviseurs en vastgoedspecialisten aan te wenden en aan te sturen. Wij hebben deze adviseurs en specialisten namelijk al in huis! Buiten dat dit enorm veel tijd scheelt, werken wij één op één samen, wat misverstanden door miscommunicatie voorkomt. Met onze uitgebreide kennis en specialiteiten bieden wij deskundig advies en ondersteuning bij de aankoop van uw woning in Spanje. Ook voeren wij constructief onderhandelingen met de betrokken partijen waarbij wij de belangen van de opdrachtgever niet uit het oog verliezen. En dit altijd in uw eigen taal. Hoe makkelijk is dat?

Het geheim van onze lage tarieven
Wij halen de eerste winst uit stenen en hebben bewust geen inloopkantoor, maar gekozen voor een werklocatie die met name functioneel is zodat wij onze cliënten op de best mogelijke manier van dienst kunnen zijn. Door te besparen op niet-essentiële uitgaven en te kiezen voor een non-conventionele, voordelige huisvestingsvorm die niet onnodig bemant is, houden wij onze overheadkosten meer dan 60% lager dan een gemiddeld advocatenkantoor in Spanje, waar bij voorkeur gewerkt wordt vanuit statige, prijzige panden op de beste locaties, die voortdurend bemand dienen te zijn. Dit ondanks dat steeds meer cliënten de voorkeur geven om een eerste contact te laten verlopen via de moderne communicatiemiddelen als internet, WhatsApp en Videochat. Zeker als de cliënt niet in Spanje woonachtig is. Gevolg: torenhoge overheadkosten die zorgen voor peperdure tarieven. Wij vinden dit niet langer van deze tijd. Een tijd waarin een transparante werkwijze, betrouwbaarheid en een goede digitale bereikbaarheid veel meer worden gewaardeerd dan marmeren vloeren, maatpakken of een onder architectuur ontworpen kantoorpand op een A1-locatie. Door onze benadering zijn wij niet alleen in staat om met fors lagere, schriftelijk gegarandeerde tarieven te werken waarin alle kosten van onze diensten zijn inbegrepen. Ook kunnen wij, omdat wij geen rekening hoeven te houden met openingstijden, flexibel zijn met het maken van afspraken. En omdat wij optimaal gebruikmaken van de moderne communicatiemogelijkheden, zijn wij wél altijd bereikbaar én beschikbaar op momenten dat dit voor u belangrijk is. Alle aandacht voor de klant!

Onze bedrijfsgegevens
In overeenstemming met de bepalingen van de wet 15/1999 van 13 december betreffende de bescherming van persoonsgegevens (LOPD) en het Koninklijk Besluit 1720/2007 van 21 december, bekend als de ontwikkelingsverordening van de LOPD, tevens om te voldoen aan de Verordening (EU) 2016/679 van het Europees Parlement en de Raad van 27 april 2016 met betrekking tot de bescherming van natuurlijke personen (RGPD), evenals om te voldoen aan de Wet 34/2002 van 11 juli van Diensten van de informatiemaatschappij en elektronische handel (LSSICE of LSSI), geven wij hierbij onze bedrijfsgegevens weer:

Bedrijfsnaam: Jan Nicolas Consultancy S.L.
Statutaire vestigingsplaats: 30720 San Javier (Murcia), Spanje.
Contactadres: Apartado de Correos 222, 03720 Benissa (Alicante), Spanje.
Telefoon: +34 633 281 000 (maandag t/m donderdag, van 09:00 tot 17:00 uur, vrijdag van 09:00 tot 14:00 uur)
E-mail: info@jannicolas.com
Website: www.jannicolas.com
CIF (BTW-nummer): B-10966877

Kennismaken met Jan Nicolas?
Graag nodigen wij u uit om nader met ons kennis te maken. Laat uw gegevens achter in onderstaand formulier en zend het door. In een persoonlijk, geheel vrijblijvend telefonisch gesprek leggen wij stap voor stap uit welke meerwaarde wij u kunnen bieden. Helder, duidelijk en gegarandeerd goed. Zo krijgt u de zon en wij de zorg!

Ja, ik wil graag een vrijblijvend telefonisch gesprek

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Aanhef
Voor- en achternaam
Algemene Voorwaarden