Een woonhuisverzekering met dekking voor opstal, inboedel en de wettelijk aansprakelijkheid.

Om u veilig en geborgen te voelen in uw huis, heeft u de beste dekkingen nodig tegen elke calamiteit. In een woonhuisverzekering zijn een opstalverzekering, inboedelverzekering en aansprakelijkheidsverzekering opgenomen. Afhankelijk van het type woning kunnen we een passende verzekering aanbieden. Ook voor huizen in het hogere segment. Met een woonhuisverzekering is de schade aan uw huis veroorzaakt door onder meer brand, blikseminslag, storm, ontploffing, diefstal en inbraak gedekt.

Een woonhuisverzekering dekt ook waterschade in uw eigen huis. Het bedrag dat wordt verzekerd is de herbouwwaarde van uw woning. Dat is het bedrag dat u kwijt zou zijn om uw huis opnieuw te bouwen, exclusief het perceel en de fundering.

Ook is schade aan spullen die u in uw huis heeft, de zogenaamde ‘inboedel’ gedekt. Denk bijvoorbeeld aan schade die ontstaat na brand of een gesprongen waterleiding. Of een vergoeding voor de spullen die u bent kwijtgeraakt nadat er bij u is ingebroken. De verzekering wordt op uw persoonlijke situatie afgestemd waarbij onder andere gekeken wordt naar de waarde van uw inboedel en uw woonsituatie. Maar denk ook aan de waarde van sierraden en juwelen.

Het kan zijn dat derden financiële schade lijden of lichamelijk letsel oplopen waar u of uw gezinsleden aansprakelijk voor zijn. Dat kan voor u ernstige financiële gevolgen hebben. Daarvoor bent u met de woonhuisverzekering automatisch verzekerd. Maar ook de schade tegen waterschade bij uw benedenburen, als bijvoorbeeld uw wasmachine lekt, is hiermee verzekerd. De woonhuisverzekering dekt geen schade welke veroorzaakt is door uw huisdier(en). Hiervoor dient u zich apart te verzekeren.